Първенство 2017/18

Delija
Мнения: 52320
Регистриран на: 03 апр 2006, 17:05

Re: Първенство 2017/18

Мнениеот Delija » 01 фев 2018, 23:47

Никъде не съм споменавал, че съм гледал мачове на Литекс.

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Първенство 2017/18

Мнениеот 8 » 19 фев 2018, 00:00

Блу, засипал си ме с въпроси. Предавам се. Не съм прав за нищо. Такава камара не виждам как мога да й отговоря.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
Blue
Мнения: 4185
Регистриран на: 14 сеп 2005, 16:43

Re: Първенство 2017/18

Мнениеот Blue » 19 фев 2018, 18:43

Ами, не, не са много.Просто мъжкото ти поведение из темата(избягване на неудобните въпроси), доведе до такова количествено натрупване! Пък и някой от въпросите съм ги задавал по няколко пъти (4-5 пъти)! Пак повтарям, всичкото това натрупване е заради мъжкото ти поведение.
Като рано или късно пак дойдеш да хленчиш против Левски, аз пак ще ти ги припомня, а съм сигурен, че ще имам основание да задавам и други с течение на първенството и купата :wink:

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Първенство 2017/18

Мнениеот 8 » 19 фев 2018, 23:22

Много са бе човек! Ако пак ще ми ги задаваш аз се отказвам. Няма да коментирам Левски.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
Blue
Мнения: 4185
Регистриран на: 14 сеп 2005, 16:43

Re: Първенство 2017/18

Мнениеот Blue » 20 фев 2018, 18:42

Времето ще покаже :lol:

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Първенство 2017/18

Мнениеот 8 » 23 фев 2018, 16:58

ОК, идвам в тази тема, защото в онази наистина не му е мястото за такива писания.

1. Камбуров е едва от седмица втори голмайстор в България. Не съм сляп видях. Образно казано (през цялото време без една-едничка седмица) имах предвид втори за Сираков. Отделно има значение и времената. Той може и да е минал Сираков ама предвид срещу какви играчи единия е направил головете си и другия трудно мога да поставя Камбуров като вечния втори в България. Една камара нападатели голмайстори мога да сложа пред него. Дори и простоватия Бербатов. Все пак той, а и много други не са си загубили голмайсторските качества, а просто са си вкарвали головете навън, а не в България.

2. Ооооооооо, този рефрен е милиционерска измислица за бягство от действителността. Въведен е заради най-голебия български футболист, но ти реши и тук да го използваш.

Не можеш, а и не е правилно да съпоставяш легенди от напълно различни периоди!


Може, може. В Холандия всепризнатото мнение е, че Марко Ван Бастен е втория най-велик играч. Нищо, че вади изключителни аргументи като 3 златни топки, топ играч и голмайстор на голямо първенство (евро 88), лидера на един от малкото велики отбор (Милан). Представям си Аспарухов ако имаше нещо такова каква лудница щеше да е във вашите редици. Просто за холандците, а и за всеки нормален човек Кройф е номер 1.

Стига с тия ваши глупости. По тази логика "Кройф и Едгар Давидс не могат да се сравнят". Как беше? "Всеки е добър за неговото си време". И т.н. с Нистелрой, а ако щеш и Вичге :qipbp: Няма как да ги съпоставим с Кройф. В различни епохи са играли. Еднакво велики са.

3. ЦСКА си съществува. Само в твоята и на някои луди глава го няма.
В тая връзка и Левски го няма. През 69-та илиционерите от Спартак го гълтат. Предвид, че те са комунистическото ведомство, а вие "народа" е ясно във времената на комунизма кой кого прилапва. В противен случай (ако е станало обратното) трябва да сменим плочата и излиза, че сте мръсници. При всички положения в комунизма комунистите са надвили инако мислещите дисиденти. Остава да уточним коя роля сте играли. На репресираните и тогава вече ви няма и не съществувате или сте гадните комунисти глътнали невинен отбор. И в двата случая сте смешни палячовци. В първия отбор който го няма твърди, че друг го няма, а във втория ви има, но напук на всички съчинения през годините, които правите сте точно това което плюете и приписвате на другите, гадни комунисти.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
Blue
Мнения: 4185
Регистриран на: 14 сеп 2005, 16:43

Re: Първенство 2017/18

Мнениеот Blue » 23 фев 2018, 18:53

1. Каквото и да пишеш, Камбуров си е легенда. Тези му голове си остават в историята. Ясно е, че играчи, като Бербатов, Сираков, Стоичков, Пенев, П. Александров и др. щяха да са с много повече голове от Камбуров, ако бяха играли само в А група(Камбуров също игра няколко сезона в чужбина). Нещо повече - всичките тези щяха да са с повече голове от Жеков дори! Това обаче не прави Камбуров по-малко легендарен за Локо Пд и България.

2. Ти сам потвърждаваш, че всеки си е легенда за своето време!
Аз просто ти казвам, че няма как да ги степенуваш.

Как да му се невиди ще сравниш Буфон и Баджо например???? Нима и двамата не са легенди.

Как ще сравниш братята Мазникови, особено вратарят, който е играл 15-16 сезона в Левски, преди да изчезне безследно с Бисер или Борислав Михайлови. Или пък с Д. Иванков?
Как ще сравниш братята Мутафчиеви с П. Панов?
Как ще сравниш Ц. Генев с М. Вълчев да речем?
Как ще сравниш Симеон Янков със Ст. Аладжов?
Как ще сравниш А. Пешев(Капуй) със Сираков?
Как ще сравниш А. Панчев с Б. Искренов?
Как ще сравниш Б. Ласков с Гонзо?

Знаеш ли още колко примери има и то само от историята на Левски с десетки легенди, които е абсурдно да се степенуват! Ами тези на Славия, Ботев, несъществуващото ЦСКА, Локо Сф и т.н. и т.н......

3. 09.09.2016 година!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Първенство 2017/18

Мнениеот 8 » 24 фев 2018, 08:45

Лесно се сравняват. Какво му е сложното!? Баджо изтика Италия до финала на световното 94 (буквално им спечели три елиминационни мача след групите). Буфон няма нищо такова. Това е достатъчно и няма нужда да навлизаме в клубните детайли или носители на Златна топки за 93-та година. Кое му е трудното? И така за всички може да се направи. Разбира се това не е чиста математика и има субективизъм, но то не е ли така и с Футболист на годината или Златна топка? Ако те слушам теб е трудно да се сравнят Пеле и Каранга. И двамата бразилци и двамата бележат голове, всеки е велик за времето си, а сега де, трудно ми е да определя :-k

Камбуров наистина прави нещо изключително и имам голямо уважение към този футболист. Това обаче не означава, че мога да го сравня със Сираков, Бербатов или подобни.

Девети септември викаш............по навик живееш още в милиционерското политическо време :qipbt:
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
Blue
Мнения: 4185
Регистриран на: 14 сеп 2005, 16:43

Re: Първенство 2017/18

Мнениеот Blue » 25 фев 2018, 11:30

Какво му е сложното, нали? Баджо е 2-ри на СП, а Буфон е 2-ри на ЕП. Така е, Баджо е по-добре, а?
Обаче...Буфон е и световен шампион, за разлика от Баджо! С 5 сухи мрежи на въпросното първенство и само 2 допуснати гола - един автогол и една дузпа!
Освен това е и рекордьор по мачове за Италия. Лесно се сравняват викаш, нема начин!

И най-важното - вратарите са най-добрите футболисти :idea: Няма как да не си чувал, че често ги наричат "половин отбор".Едва ли е случайно, не мислиш ли!? Да, позицията им е много неблагодарна. Те по принцип не бележат голове, които са солта на играта, но пък без добър вратар си за никъде.Той ти е последната преграда. Да давам ли примери какво може да направи един вратар. Само си спомни СП 2002-а благодарение на кой играч Германия стигна финал на СП! А кой спечели КЕШ на Стяуа? Да споменавам ли най-великият на този пост - Л. Яшин.Вратар със спасени има-няма 150 дузпи! Да ти споменавам ли, че има вратари, които са отбелязали повече голове в кариерата си от нападатели, чиято работа е точно това - да бележат голове!Л. Чилаверт има над 60 гола в кариерата си :idea:

Д. Иванков беше отбелязал между 30 и 40 някъде! Ако не бъркам е в топ 10 на вратарите с най-много отбелязани голове за цял свят.По едно време беше и в топ 5 за вратарите с най-много минути без допуснат гол във вратата си. Него да не го ли броя за легенда?

Панов, лека му пръст, е бил страхотен нападател и безспорна легенда, но още колко други играчи на Левски е имало с легендарни постижения.Обърни внимание, по-долу не споменавам полузащитници, защитници или вратари!!!

Какво да кажем за Цветан Генев от първия отбор на Левски в историята и един от основателите му? Нима той не е легенда? Верно, доста скромен брой мачове е изиграл за шампионат - 53.Обаче и с бележенето в противниковите мрежи хич не се е справял зле - точно толкова и голове е отбелязал.С други думи - 100% актив има.
Ами какво да кажа за Никола Мутафчиев, който е считан от съвременниците си за най-добрият български футболист преди 1944-а?! И той е бил скромен - 52 мача с 50 гола.Автор на първия гол за България в историята. За съжаление поради заболяване е прекратил рано кариерата си(23 или 24 годишен).
Ами Асен Панчев - ~ 220 мача за Левски от шампионат, купи и приятелски мачове с отбелязани над 140 гола. Автор на първия хеттрик за България.

Ами Божин Ласков? Според мнозина, които са го гледали, той е играчът, който е играел най-добре с глава в цялата история на българския футбол :idea: През 1949 година, вече като играч на Слован Братислава, "Франс футбол" го обявява за най-добър играч в Европа!

Какво пък да се каже за Асен Пешев - Капуй? Първият победител в анкетата за най-добър футболист на в. "Спорт". 100 мача за шампионат и 86 гола. Общо за 162 мача в Левски има отбелязани 138 гола. Когато Левски за първи път става шампион през 1933-а, Капуй играе в 13 от всичките 17 мача(4 пропуска заради контузия) и бележи 27 гола :idea: Средно по над 2 гола на мач :idea: :idea: :idea: Постижение, което мисля, че е без аналог в историята на българските шампионати!?! В 4 мача от този шампионат бележи хеттрик, а в един бележи 5 гола.
Изобщо този отбор на Левски със сигурност може да се нарече легендарен за историята на Левски. За 17 мача отбора бележи "скромните" 76 гола. Нито един друг отбор на Левски в историята не може да се похвали с такава ефективност.Нито този на Гунди, нито на Панов, нито на Сираков, нито на Гонзо, нито на кое да е друго поколение :idea: :idea: :idea: Плътно до него се доближава постижението на отбора на Ц. Генев и братята Мутафчиеви - през 1924-а с 76 отбелязани гола, а през 1925-а 74 гола, но от 18 мача и в двата случая!

А за изброените по-горе играчи, комунизмът мълчеше. Кощунство :qipaq: Футболът у нас за тези долни и гнусни твари започваше през 1948-а година #-o Странно съвпадение, нали?! Ама хич не е трудно да се сетиш защо!

Имам доста книжки на Левски от едно време и във всяка една от тях в почетната 10-ка за най-много отбелязани голове не фигурира Капуйтой и до ден днешен е в топ 10 за най-много отбелязани голове за шампионат :idea: :idea: :idea: Комунягите 10-ки години промиваха мозъците на хората и пробутваха тяхната истина и статистика за футбола у нас :qipan:

Пак да ти повторя, за мен степенуването на легенди е меко казано ненужно и нелепо.

И пак да ти напомня. 09.09.2016 година :qipag: :qipag: :qipag:

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Първенство 2017/18

Мнениеот 8 » 25 фев 2018, 22:34

Не Буфон донесе титлата през 2006.........но пък Буфон наскоро не успя за едни баражи да помогне да бъдат прескочени.

Не, Иванков не е легенда. Съжалявам.

Чилаверт и други атракции вкарващи голове (предимно от дузпи и статични положения) не стават от този факт големи вратари.

В България има футбол и преди 1948. Всички знаем, че преди войната най-добрия български отбор е Славия. Няма информационно затъмнение около това.

Слабо ме интересува какво мислят феновете на милиционерския Спартак за 9 септември. Ако искате подновявайте манифестациите на тази дата.
Ако си цесекар бъди докрай!

drvasko98
Мнения: 10198
Регистриран на: 27 май 2007, 11:17
Местоположение: Велико Търново, София, по равно

Re: Първенство 2017/18

Мнениеот drvasko98 » 25 фев 2018, 23:42

На мен ми е най-интересно, че никой от Жеков, Сираков и Камбуров не е бил футболист номер 1 на България...

Потребителски аватар
Blue
Мнения: 4185
Регистриран на: 14 сеп 2005, 16:43

Re: Първенство 2017/18

Мнениеот Blue » 26 фев 2018, 01:41

8 написа:Не Буфон донесе титлата през 2006.........но пък Буфон наскоро не успя за едни баражи да помогне да бъдат прескочени.

Не, Иванков не е легенда. Съжалявам.

Чилаверт и други атракции вкарващи голове (предимно от дузпи и статични положения) не стават от този факт големи вратари.

В България има футбол и преди 1948. Всички знаем, че преди войната най-добрия български отбор е Славия. Няма информационно затъмнение около това.

Слабо ме интересува какво мислят феновете на милиционерския Спартак за 9 септември. Ако искате подновявайте манифестациите на тази дата.
Ама как Буфон ще е донесъл титлата. С какво ли да я донесе?Едва ли е с това, че заключи вратата си и отчая нападателите на Франция, Германия, Чехия и Украйна. Всъщност беше достатъчно да не извади едно фантастично положение на Зидан в продължението на финала и всичко за Италия щеше да свърши там.Направи същото и срещу Германия на полуфинала. Ама принос няма никакъв иначе.А това, че има 5-6 пъти в повече спечелени трофеи от Баджо сигурно няма значение за теб, нали?! Нищо, че ти все това изтъкваш! А, да не забравяме и приноса на Баджо на финала с пропуска в продълженията, както и с изстрела в Космоса при дузпите :qipag:

Колкото до Иванков, той освен, че е без аналог сред българските вратари за най-много отбелязани голове и най-много минути без допуснат гол, е ставал шампион и носител на купата няколко пъти и в различни държави. Точно по твоята логика, особено по твоята логика, той си е баш легенда :!:

Колкото до примера със Славия - пак си вкара автогол. Понеже все за титли, голове и тем подобни пишеш.... Ами те всичките най-големи легенди на Славия, които ти би извадил са без кьорава титла. Всъщност има някои с титли, но те не са спечелени със Славия :wink: Та до това води комунистическото промиване на мозъци и опашатите им лъжи, съответно и заблудените им последователи това следват и пишат.
Убеден съм, че без да се поровиш здраво в историята на Славия, нито един футболист от онова време на можеш да посочиш. И причината ще са точно промиването на мозъци и лъжите на комунистическите подлоги(статистици и журналисти) след 1944 г. :wink:

09.09.2016 :qipag: :qipag: :qipag:

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Първенство 2017/18

Мнениеот 8 » 05 мар 2018, 15:02

Никой никъде не казва какво бил направил Баджо на финала. Нито пък се е оправдавал, че и без неговата пропусната дузпа Италия пак губеше при дузпите. Обаче приноса му в предните три елиминационни мача е очевиден. Казах "закара ги на финала". Какво ми вкарваш доводи за финала, които не съм казал. Да съм казал, че ги е направил шампиони?

Иванков няма как да е легенда и си държа на думата. Съжалявам не мога да го възприемам като такъв. Всъщност е и слаб вратар. Не виждам нищо полезно от него нито за националния, нито за Левски. Ако си ви харесва там в клуба нищетата от успехи си го величайте там по някакви си ваши особени критерии. Дори другия вратар по негово време (Гошо Петков) е много по-добър. Исторически пък са двуцифрено число българските вратари по-добри от него. Ако пък вземем вече и полевите играчи са стотици. Каква легенда!?

Славия е най-добрия български отбор преди 9-ти септември. След това запада, но въпреки това постига в ЕКТ успех най-близък до този на червените, които пък са вече най-добрия български отбор. Какво ми разсъждаваш с някакви локуми? Това са два факта. И преди войната са най-отличителния отбор и след войната единствени са достигали полуфинал в Европа освен ЦСКА. Какво да направим, че нито някога сте били първи (преди Славия, след това ЦСКА ви пречи), нито пък сте стигали полуфинал в Европа? Да променим историята на Славия ли? Гракайте там, че комунистите, папата, режима, Стоичков и кой ли не ви пречи и си измисляите народно-репресирани приказки облечени ако може в автомобилни катастрофи като обяснение за вечните ви несгоди.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Първенство 2017/18

Мнениеот 8 » 05 мар 2018, 15:17

Лудогорец попрекали. Предния мач директно си им легнаха онези за пари, последния пък със съдии. Всякак си вече нагаждат нещата. Съперника ли, съдиите ли, БФС ли, все нещо се включва. Май вече във всеки мач. Дори Левски след ноемврийската серия от 4-5 поредни "регулирани" мача се спря. Там бетонираха си третото място и няма смисъл от повече.

Почва пролетта и е видно от домакинските ремита на Левски и ЦСКА, че се прави и някакъв опит за игра. Никой не говори, че футбола ни е станал най-чистия ама там и малко с топка да се поиграе пък каквото стане. Що да не вземат нещо и ЧМ и Берое при гостувания в София? Обаче в Разград НЕ, няма футбол и това е.
Тъпото левскарче и подскача при положение, че други двама левскари му показват, че не е така. Дончо Донев в студиото му вика, че няма дузпа, а симпатягата Митов (ееех, що не го оставихте повечко треньор) направо му се стори обиден въпроса дали имало съдийска грешка и отказа да отговаря. Обаче Херо не. Другите ревяли.

Но пък има и една добра новина. Стана това, което добър анализатор като мен прогнозира в началото на първенството. Херо ще го съсипе постепенно този отбор и това вече е факт. Лудогорец не може вече нарисувано ей така и без много зор да бие с по 5 гола съперниците стига да се хване. Амиииииииии! Вече се бие задължително със странична подкрепа. Лудогорец вече не може сам и на терена. Или поне не винаги. Да не казвам, че вече е доста честичка нуждата от помощ.

То затова и изравних шансовете на ЦСКА и Лудогорец от самото начало. Ясно е, че Лудогорец ще западне и ще попадне под нас като футболни аргументи в един момент, но затова се изисква време. В края на шампионата се отчита не само моментното тогава сътояние, а представянето през цялата последна година. При положение, че в началото й се почва при очевидно по-силен Лудогорец и след това при Херо има постъпателна инерция от миналото, която ще ги носи поне един полусезон (което и стана) докато се изравнят двата отбора, то няма как цялостно за годината да не са равностойни колкото и жалки да са станали в крайна сметка при Херо.

Така, че е нормално Лудогорец вече в почти всеки мач да прибягва до други подходи. Губи парата. Всъщност единственото ми обвинение по измислената дузпа в Разград срещу Септември е към Гриша Ганчев колкото и странно да звучи. Срамота е, че още бави същия подход. Редно е да влизаме в режим на "постоянни победи" тип Разград. Какви са тези ремита насред Армията!? Така че Гришага е виновен за измислената дузпа дълбоко в добавеното време на последния мач на Лудогорец. Нещо така съдии, съперници, БФС-та, да вземе да се поразмърда малко.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Първенство 2017/18

Мнениеот 8 » 05 мар 2018, 17:33

Най-сетне! Гришата е тук :qipbi:
Ръчичка, два шамара зад врата по главата, чиста работа. И ние го можем :qipay:

Блу, аз съм готов с коментар на ситуациите 8) Само ме питай и ще видиш как ще оневиня като теб отбора си :qipaz:
Значи за едната ще кажа мъгляво "ами така го видял съдията, така го свирил", а за другата ще те пратя на друг мач, примерно на Левски-Локо Пд :qipag: (нали така беше-аз питам защо на Левски дали това, а ти отговаряш с ЦСКА-Славия за онова-та и аз така не по темата и "ама на Левски....")

Първенството взе да се развива "справедливо". В смисъл най-сетне и ние превключихме на режим "всичко друго извън червена победа не е честно" :qipbo:
Ако си цесекар бъди докрай!


Върни се в “Футбол - България”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 31 госта