Световно първенство 2018

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Световно първенство 2018

Мнениеот 8 » 01 дек 2017, 22:32

Белгия и Полша водачи на групи :qipbj:

Полща няма участия на последните световни първенства, а на европейските не прави нищо освен това че се е класирала на тях.
Белгия се класира само на най-последните световно и европейско първенство през последните години. За европейското си остава с класирването и единствено може да се отбележи, че е 1/4 финалист на последното световно.

Това са два от топ 8 отборите в света. Дори от топ 7, защото единия водач (Русия) не е непременно топ, а е домакин.

На тази база нашите 98 трябваше да бъдат водачи на група с далеч по-добри показатели, а те не само това не бяха, но не бяха скандално дори водач на квалификационната група от която се класирахме.

Пародиите нямат край, а сигурно аргумента е класацията на ФИФА. Ще падна от смях.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Световно първенство 2018

Мнениеот 8 » 01 дек 2017, 22:57

Очакват ни една камара безинтересни мачове. Точно 48 от всичките 64, сиреч тези в групите.

В 1 група Русия има да преодолее два арабски отбора. Във втора иберийците в компанията на два смешника. И т.н. с някакъв слаб отенък за някаква сила в групата на Германия и то много условна. Корея си е джудже с едно изключение при скандално домакинство, а Мексико "по принуда" участва на всяко световно заради малоумното разпределение на квотите за Северна Америка, което при три ги прави винаги абонат. Тоест те за всяко световно (включително и следващото за което още не са започнали квалификациите) най-малко имат участие на самото световно. От там на принципа ези-тура, някой път да, някой път не, понякога преминават извън групите и дотолкова. Само осминафиналист, нищо повече. С две изключения.....на двете световни първенства в Мексико. Допълнителния тласък от домакинството (явно голям аргумент за много отбори по отношение на представянето им на световни) води до една идея повече и 1/4 финал. НИКОГА В ПЪРВИТЕ ЧЕТИРИ!!! Това е отбор който винаги има запазено място на световните, а там в урната винаги има един слабак от Азия или Африка. Тоест за цялата история от над век Мексико има като задължение, за да стигне полуфинал, най-често да се бори с един равностоен отбор в група (водача е по-силен и за него е едната квота, а слабака е по-слаб и не е пречка) и да бие два поредни мача. Че това на много отбори им се е случвало, да изиграят два поредни силни мача срещу стойностни отбори без дори да е необходимо да се чака толкова много, а примерно в квалификациите. Дори нашия жалък отбор, ако не брояхме в промеждутъка гостуването с Беларус, го направи с Холандия и Швеция. Нормални отбори за съперници на 1/8 и 1/4 финал на световно. Та и тази група ако хърватите са на място е жалка.

Тия мачове в групите предлагат много по-малък драматизъм от квалификационните групи за световното в зона Европа. В последните отборите ще се избият, а като гледам групите на световното са си направо като контролни мачове.

За мен вече отпада ценза "класирал се на световно" като постижение.
Ако досега делението беше с цветове такова :arrow: квалификации-групи на световно-елиминации на световно, то за мен вече е така квалификации-групи на световно-елиминации на световно.

В червеното са постиженията. Преди броях като постижение ако се класираме на световно. За мен вече такова е ако си преминал групата на световно. Самата група я броя като част от квалификациите. Не мога да я броя за постижение. На практика "нещо е" (в този цикъл си направил нещо) ако стигнеш 1/8 финал на световно. Класирането до групите на световно (и ако не ги минеш) не е нищо особено. Единствено ще има лъскавото признание "там на световното си" и ще участваш в разпределението на големите пари (цел на Фифа да достигат до повече отбори). Като постижение нищо особенно ако тези групи не ги преодолееш. Някаква скука като групите на ШЛ. Все тая дали си в тях или малко по-напред в ЛЕ. Никой не брои за сериозни участниците в групите на ШЛ на 3 и 4 място. Повечето хора казват "да дойдат истинските мачове" визирайки тези от 1/8 или 1/4 финала на турнира. До тях е все тая.
Е на световното първите истински мачове са от 1/8 финалите и то не гарантирано, защото от групите винаги има мушмороци, които се промъкват или някой по принуда, не че е силен, при група от жалкари, от няма и къде минава групата. Например Полща може да бъде такъв на това световно. То в такава ситуация половината некласирали се от Европа отбори (не минали квалификациите) пак ще се справят ако бяха на мястото на Полша.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Световно първенство 2018

Мнениеот 8 » 01 дек 2017, 23:07

Изображение

Поне Диего си е взел хубава путка :qipay:
Друго хубаво засега от това световно няма.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
Blue
Мнения: 4184
Регистриран на: 14 сеп 2005, 16:43

Re: Световно първенство 2018

Мнениеот Blue » 03 дек 2017, 05:13

Световното още не е започнало, ти вече започна да пишеш глупостите.

Любопитно ми е кой трябваше да стане водач на група, ако не Белгия?? Англия, дето на 2 поредни големи форума берат невиждан срам ли? Нигерия? Уругвай? Кой?
За Полша съм склонен да се съглася при условие, че за водач сложат Испания, но за останалите оброри не виждам, кой заслужава повече от тях?

Русия като нищо може да поднесе "изненада" и да отпадне още в груповата фаза.Тези от доста време си тъпчат на едно място.Разбира се, аз лично се надявам те да са един от двата отбора, които ще продължат напред от тази група, т.к. винаги подкрепям европейските отбори(вкл. нелицеприятната ми Англия), но не се знае, знае ли се!?

Силните на СП от доста време насам са предимно няколко отбора от Европа, като и Бразилия и Аржентина. По волята на жребия се случва да се промъкне някой отбор до четвърт и дори до полуфинал, но само толкова.Това първенство, с оглед на липсата на Италия, която е в сериозна криза, Холандия, също в сериозна криза, както и на отбори като Чехия и Украйна се очертава да е по-интересно поне до четвъртфиналите.Може дори да има и някоя приятна изненада, ако някой измежду големите се засекат на тази фаза или по-рано.
Лично аз ще стискам палци за Германия и Франция, макар последните да са по-скоро сборен отбор на Африка, както и бих се раздвал на приятна изненада от страна на Белгия или Полша.
Едва ли ще стане, с оглед на разпределението на силите, но най-много бих се израдвал, ако на четвъртфиналите се получи едно Мини Европейско първенство :lol:

Иначе се говори, че ще увеличават отборите участници на СП на 48?! Това, ако стане не по-малко от половината трябва да са от Европа.Само че, като ги знам тези от ФИФА едва ли и 20 квоти биха дали #-o

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Световно първенство 2018

Мнениеот 8 » 04 дек 2017, 02:05

Моята логика е следната:
1. Домакина.
2. Карето от последното световно (първите четири).
3. Европейския шампион.

Тези са задължителни. Нататък:
4. Някой голям отбор случайно не влязъл в горните критерии, но не и с отминала далечна слава. Например Бразилия ДА, но Уругвай НЕ.
5. Финалиста от европейското, но това поражда като адекватна реакция вече най-малокото победителя от Копа Америка.
6. Ако още не са намерени водачите на групите отбор със сериозни постижения на последните световни първенства (да речем три), който очевидно на последното не е влязъл в полуфиналите.

До голяма степен се припокриват със сегашните.
Домакина-Русия.
Финалното каре-Германия, Аржентина, Бразилия
Европейски шампион-Португалия
Финалиста на европейското-Франция, която кълве също по малко и от точки 4 и 6 (финалист 2006).

Тези ги има и сега. Остават две коти. Заетите от Белгия и Полша.
Испания наистина влиза по точка 6. Предходния световен и предходния европейски шампион. Доста близки постижения. На всичксото отгоре на последните първенства не е някакво фиаско и да не са се класирали. Участваха на турнирите.

Осмия не знам кой. Холандия, Италия и май Чили беше победител на Копата биха били справедливи водачи, но ги няма. Не съм мислил кой, но пък точно Белгия нищо не е направила и не виждам защо те.ОК, не са били във финалното каре на последното ама те и преди това не са били някакъв отбор шлагер и в това каре. Говоря естествено за последните първенства, не за 1986.
На Англия не съм фен, но пък не виждам кое им е по-различното от Белгия. Същия безличен тим.

Що се отнася до прогнозите ти аз такива не съм умувал поне засега. На последното световно още преди първия му мач обявих четирите, които ще играят на полуфиналите. И ги познах. Познах и кои ще са победители в тях. Не познах единствено финала и размених първия и втория, но това бяха много далечни проекции от преди турнира, които трудно се правят (някои от тези 4 отбора можеше да се сблъскат и преди това и това разваля финалното каре, как да гадая от кое място ще излязат от групите и дали непременно те ще бият, а не други).
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
Blue
Мнения: 4184
Регистриран на: 14 сеп 2005, 16:43

Re: Световно първенство 2018

Мнениеот Blue » 04 дек 2017, 06:17

Виж, аз не давам прогнози, а само казва какви са ми предпочитанията!

А, ако си спомняш Португалия бяха нещо като Гърция номер 2 от ЕП 2000 :wink: Поляците ги изпуснаха на четвърфинала, французите ги изпуснаха на финала. Но все пак са шампиони и затова са водачи на група.

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Световно първенство 2018

Мнениеот 8 » 04 дек 2017, 23:39

Прав си. Говореше за предпочитанията си.

Гърция не Гърция, трудно излязла от група, няма значение. Португалия трябва да е водач на група. Щеше да е нелепо да не е, а Белгия и Полша да са.

Моите предпочитания не ги знам. Винаги подкрепям някой отракан отбор, който не му пука и те кара да се кефиш. Например през 2004 в последния мач в групата немците играеха за класиране и с най-доброто, а чехите се бяха класирали и излязоха с резервите. Резервите на Чехия обаче опукаха в мач за нищото титулярите на Германия с 3:0. Това са готини неща. Ако се появят пак такива "хулигани", които не спазват правилата съм за тях и нямам проблеми с континента им.

Извън това трудно ще бъда силно за някой. Англичаните са скучни и измислен отбор. Това ясно.Испания вече не е интересна и ги няма големите звезди, които правеха гала спектакли. Холандия я няма. Швейцария ще е неприятна след тази дузпа от баражите (2006 бях отявлено против французите заради ръката на Анри от баража с Ейре). Очертава се да съм за немците освен ако не са крайно скучни. Като едното нищо Хайнкес може пак да подготви шампиони. Да, няма грешка. Льов не е нищо, но Хайнкес може да подготви добре през сезона пребиващите в Байерн.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
VILIO
Мнения: 10931
Регистриран на: 18 апр 2007, 17:25
Местоположение: Сексагинта Приста
Контакти:

Re: Световно първенство 2018

Мнениеот VILIO » 11 дек 2017, 14:01

Групите много ми харесват. Няма силни и слаби групи. Всички са балансирани. Няма група където има три силни и един слаб или един силен и три слаби.
Изображение

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Световно първенство 2018

Мнениеот 8 » 11 дек 2017, 18:02

Балансирани :qipbj: Балансирано глупави :qipag:

Световното вече реално е елиминационната фаза. 16-те отбора на директно елиминиране. Групите на световното реално са по-скоро фаза от квалификациите.

И 16-те отбора на осминафиналите точно ще отговарят на онези световни преди 1982 от 16 отбора (най-много и на следващите няколко от 24 отбора). Тогава 14-15 са сериозни и 1-2 са "случайнисти", попаднали там на световното да е по-цветен букета. И сега ще е същото. На осминафиналите почти всички ще са сериозни (измежду първите два в групите) и някой и друг отбор случайно ще се е промъкнал било то защото изиграл случайно някой по-силен мач вм групата, било то на късмет (някаква въртележка в групата), било то каквото и да е.

И аз така и ще броя нещата. Макар и без победа на онези 4 световни поредни първенства на които сме били, сега за да мога да причисля постижение до онова на Гунди, Якимов и Бонев би трябвало да видя преминаване на групите на световното. Самите групи са като някаква плейофна фаза за допълнително отсяване (освен баражите) на слабаци.

Това е несериозно. "Световно първенство". По-скоро интернационал за обединяване на народите по света. Отборите на 3, 4 и 5 място в европейските групи с доста голяма сигурност биха се класирали на световното откъде да е в някоя от другите зони.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
VILIO
Мнения: 10931
Регистриран на: 18 апр 2007, 17:25
Местоположение: Сексагинта Приста
Контакти:

Re: Световно първенство 2018

Мнениеот VILIO » 13 дек 2017, 18:38

Ей сега виждам как ФИФа сменят регламента,че 8 да е доволен въпреки,че милиони хора са доволни.
Изображение

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Световно първенство 2018

Мнениеот 8 » 13 дек 2017, 21:45

Ти доволен ли си? :shock:

ФИФА няма да смени регламента заради парите, но това не прави световното по-силно, по-смислено или нещо по-ценно.
Същото като ШЛ. Кой ти гледа мачове преди 1/4 финалите. Само заблудени сектанти гледат безмислиците на есенните групи по подобие на дербитата във всеки кръг на Албиона. Уж има нещо :qipbj:
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
VILIO
Мнения: 10931
Регистриран на: 18 апр 2007, 17:25
Местоположение: Сексагинта Приста
Контакти:

Re: Световно първенство 2018

Мнениеот VILIO » 14 дек 2017, 13:00

Не ама мен никой не ме пита. Мнозинството са доволни и ФИФА правят пари. От този формат съм доволен от тези групи! Капиш?
Също така не си мисли,че никой не гледа ШЛ групите и 1/8 финалите. Ако не ги гледаха УЕФА нямаше да ги остави и щеше да промени формата.
Изображение

drvasko98
Мнения: 10197
Регистриран на: 27 май 2007, 11:17
Местоположение: Велико Търново, София, по равно

Re: Световно първенство 2018

Мнениеот drvasko98 » 14 дек 2017, 14:36

Аз групите на ШЛ почти не ги гледам, но СП винаги ги гледам и то с интерес. На последното от групата Англия, Италия, Уругвай и Коста Рика, продължиха последните два, така че... това е СП.

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Световно първенство 2018

Мнениеот 8 » 14 дек 2017, 16:17

Тая група е изключение от правилото и то при доста спорни аргументи. Англия защитава всичко друго ама не и честта на великите сили. Не знам кой си е втълпил, че са такава. Италия са рушачите на футбола, а Коста Рика е тъкмо изненадата на последното световно. Уругвай не са някой аутсайдери, а и точно тогава играеха в съседна държава.

С малко козметични промени, примерно заменяйки Англия с Холандия и Коста Рика с някой шантав отбор, да речем ЮАР и дори не е нужно Италия да сменяме с Германия, за да се получи нормална група.

Групите са си вече бошлав :qipbl:
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Световно първенство 2018

Мнениеот 8 » 14 дек 2017, 16:18

То по тази логика и някоя група на Белгия или Полша може да се окаже интересна, щото "големия фаворит" бил победен....само дето няма нищо голямо в сложения за голям.

То по-скоро при белгийците няма да стане изненада де, а заради позицията ще минат през всички слаби и ще паднат от първия силен, тоест на 1/8 или 1/4 финал. Нещо по-голямо ако направят не е нещо велико, защото се състои от изиграването на само един силен мач. И те така осмака ги оставя без варианти, защото излиза, че каквото и да направят не е нещо освен ако не спечелят титлата :qipag:
Ако си цесекар бъди докрай!


Върни се в “Футбол - Свят”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта

cron