Първенство 2017/18

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Първенство 2017/18

Мнениеот 8 » 02 дек 2017, 22:43

И вие измислихте шедьовър. Не останахте дълго зад Ботев. При тяхната дузпа се опитваше да спъне наш играч, но не успя. Заради усилията обаче приехме, че все едно е успял и все едно, че нарушението е обратно. Та от там дузпа.
При вас се получи "несъгласувана" дузпа. Поредния син рефер дава ама сините не знаеха, че ще е точно сега и тръгнаха да се изтеглят към центъра. Пълно недоразумение. Там поне един трябваше да скочи, да ръкомаха, нещо там. Уви съдията сам се бореше за синята дузпа. Пълен сакатлък. Никой син не му помагаше, че трябваше да ги връщаме обратно в наказателното на Пирин, че да я вкарат.

Защо коментираш съдийството и искаш видеоповторения!? Та вие първи ще изгърмите ако се въведе някаква честност (тази или от друг вид). Дотолкова сте се превърнали в адиминистративна машина, че вече във всеки кръг правите далавери без да ви прави впечатление. В последните кръгове само за мача в Русе се сещам да е чист. Във всеки друг все нещо щуро се измисля за вас...и ти излизаш и хленчиш от съдийството. Това е някакъв виц. Няма дори да си правя труда да ви коментирам ситуациите и да споря. Та вие винаги сте били такива. Кога сте били футболен отбор? Никога. Та сега ли? Простащината придоби нечувани размери. Да правиш такива неща в първенство, където въобще не са нужни такива напъни. За да бъдете трети. С или без това пак ще бъдете там. Просто дребен отбор, дребни душици, дори и когато не е нужно те не могат да поиграят и 20 минути футбол. Защо? Кому е нужно? И на вас не ви трябва. Просто стабилизирате статута си на нефутболен отбор.Като ви харесва така ОК, никога не сте били нещо сериозно та сега ли трябва да ви пука. И сигурно пак сте ощетени, сигурно пак репресирани, пак сами срещу всички, знам, че ще ми изкараш поне три положения със засади и побутвания осъществени от световен конгломерат срещу Левски, знам че утре под лупа ще гледаш и най-малкия фал свирен за ЦСКА, знам че ако мача се играе 100 секунди повече е само заради ЦСКА. Няма смисъл. Не си прави труда. Ние сме комунисти или поне там втория най-облагодетелстван отбор и се съгласявам с всичките ти там умозаключения.

Просташка работа, просташки отбор.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
Blue
Мнения: 4185
Регистриран на: 14 сеп 2005, 16:43

Re: Първенство 2017/18

Мнениеот Blue » 03 дек 2017, 04:23

Не, че нещо, но:
Изображение

Следвайки твоята логика за ситуацията с играта с ръка срещу Локо Пд, то това тук какво е?
Да, ако на мястото на номер 14 от Пирин беше Бодуров или някой от Лудогорец, щеше да е друго, но все пак това по логиката на такива, като теб си е нарушение отвсякъде.

Пък ако следваме друга твоя логика - какво значение има дали е 2 или 3:0?

И да, аз категорично съм за въвеждане на видеоповторения :idea:

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Първенство 2017/18

Мнениеот 8 » 04 дек 2017, 02:09

Не ми се занимава и следват "логики". Вашите мачове вече всички са скандални. Просто няма смисъл. И да "докажа" нещо за последния мач още следващия идва друго. Почти нямате мач без пропуск. И да се промени нещо днес "утре пак" (Левски е тук)

Аз лично в тази ситуация не бих дал дузпа и заставам зад думите си.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
Blue
Мнения: 4185
Регистриран на: 14 сеп 2005, 16:43

Re: Първенство 2017/18

Мнениеот Blue » 04 дек 2017, 06:02

Е, как би отсъдил дузпа за Локо Пд, само защото има игра с ръка на Холмар, макар да не е умишлена, макар удара да е от ок. 50 см, макар траекторията на топката да е много встрани и много над вратата, а тук за задържане(очевадно и умишлено) не би отсъдил нищо?! Кажи как когато е за правилния за теб отбор, няма проблем и всичко е наред(игра с ръка, спестени ч.к. и ж.к.), а когато е за друг отбор, тогава всичко е коренно противоположно!?

Ти твърдиш, че ситуацията с ръката на Холмар срещу Локо Пд е дузпа! Така ни били подарили +2 точки :shock: Неумишлена игра с ръка, удар от 50 см и топка излизаща извън вратата!
За ситуацията на Каранга срещу Славия обаче, където имаме умишлена игра с ръка, удар от доста по-голяма разстояние и топка по посока на врата нищо не споменаваш и не вадиш 2 точки от актива ви!

Сега ми е любопитно за ситуацията взадържане в нак. поле от Левски-Пирин - виждаш ли задържането или не?

И още нещо! Като си толкова по справедливите решения, защо нищо не написа за измислената засада, дето вдигнаха вчера на Витоша при резултат 0:0? Там ще ги махнеш ли тези 3 точки от актива на Чавдар-Литекс? Нали обичаш тези сметки?! При 1:0 за Витоша, този мач посмъртно нямаше да го вземете :wink:

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Първенство 2017/18

Мнениеот 8 » 04 дек 2017, 22:33

От всички коментирани ситуации за Левски щях да дам гола срещу Верея в Стара Загора и бих отменил от същия мач първия гол на Верея ако съм имал възможността да го видя прецизно както на повторенията и фотусите, които пусна. Ако последното не го направя няма да е тенденциозно. Във всички останали случай, включително този с Локо Пд, нямаше да свиря ситуациите в полза на Левски. Уточнявам тези неща, защото непрекъснато ме питаш. Казвам ти мнението си.

За ЦСКА продължаваш по любимата ти ниша. Всяко нещо и навсякъде да гледаме под лупа. Няма да ти отговарям изплъзващо се "ние така или иначе щяхме да бием Витоша". Ще кажа, че тези неща не ги коментирам, както и например обратните, да речем непризнатия ни гол срещу Локо Пд. Приемам ги като "така се случили". Не приемам само абсурдите. Например дузпата на Ботев. Всъщност при ЦСКА е много силен Домусчиевия натиск във всеки мач да губим играч, редовно попадение, абсурден подарък за противника. Извън неговите глупости с всичките плюсове и минуси за нас съм приблизително ОК. Много пъти бяхме ощетени, но карай да върви.

Изумителните абсурди бяха на ЧМ-Септември и Верея-Славия. Там ясно беше, че и градушка да беше паднала съдията щеше да твърди, че пече слънце. От такива брутално решени предварително неща ми се повръща.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
Blue
Мнения: 4185
Регистриран на: 14 сеп 2005, 16:43

Re: Първенство 2017/18

Мнениеот Blue » 05 дек 2017, 06:36

С други думи, когато става дума за Чавдар-Литекс, щом има аванти за тях са добре дошли, като и дума не може да става да вадиш точки :!:
Обратно. Когато става дума за Левски, там всичко гледаш под лупа и вадиш точки, нали така?

Ситуациите, които най-категорично показват тази тенденция са спестените 2 дузпи срещу твоя отбор, които ти удобно пропускаш, а дебело подчертаваш тази на Левски - Локо Пд и отнемаш точки. Същото е и с играта с "ръка" срещу Верея.Едно читаво повторение на тази ситуация не дадоха, а от това дето може да се види що годе нещо се вижда, че топката удря Яблонски в долната част на рамото, но ти и за това отнемаш точки :shock:

Оставяме настрана десетките картони, които се спестяват най-редовно на ваши играчи. Оставяме настрана и малко по-дребните аванти, като измислената засада срещу Витоша например, която можеше да ви донесе големи ядове и сигурна загуба на точки.

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Първенство 2017/18

Мнениеот 8 » 09 дек 2017, 20:30

Роси: Питам се и аз защо днес не се получи в атака


Защото днес явно е бил един от малкото рецидиви напоследък. Съдията не дал нищо скандално на Левски.

А точно това ясно развитие потвърждава думите ми. Левски няма абсолютно никаква нужда от съдии. Напълно безмислено е. С или без тях ще е трети, четвъррти, от купата ли някак си в турнирите. От тази гледна точка се сили в нещо тотално ненужно. Само губи от това. Без да има смисъл ще бъде плют наред за нещо което прави и което и без да го прави пак ще вземе. Наистина сте пълни галфони. И не случайно ви мразят. Защо правите така дори в момент когато нямате никкава нужда? Ей тъй, далаверата да върви. Не може то да се играе футбол без далавери.

Да не говорим, че сте и губещи от това. В момента създавате това което ще видим другата есен. В един спокоен период в който нито може да спечелите, нито да загубите, а с ясна позиция, след Лудогорец и ЦСКА и пред останалите. Да обаче вие правите пак в духа на вековните ви традиции. НИЩО. Наесен ще дрънкате глупости кой пак бил виновен, а то не е никой друг, а точно вие. В момента ковете отбор за канцелариите, не за футболните терени. Вие го правите.
Ако си цесекар бъди докрай!

drvasko98
Мнения: 10198
Регистриран на: 27 май 2007, 11:17
Местоположение: Велико Търново, София, по равно

Re: Първенство 2017/18

Мнениеот drvasko98 » 11 дек 2017, 14:52

Тук е моментът да се включа. Подред.
Не съм изненадан от добрата форма на Литекс в първенството.Според мен имат сравнително качествени играчи и едни от най-добрите актуални български играчи, колкото и "добри" да е пресилено, са свързани с тима от Ловеч. Нещо повече с треньор Херо, Лудогорец може и да загубят първенството.
По отношение на съдийството, то си е лошо по традиция. В Стара Загора имаше засада, която видях (усъмних се) още по време на мача по ТВ-то и отменен гол. Срещу Витоша нямаше дузпа, за Локомотив Пловдив нямаше дузпа, срещу Пирин и аз не бих дал дузпа (но може да се даде), а срещу Верея не съм гледал специално дали голът е с ръка, от двете камери не разбрах дали е с ръка, а допълнително не съм търсил кадри.
Роси и "селекцията" ни са малки ташаци, по-малки от тези на Кокала.
А Премиършип постепенно се завръща като първенство номер 1 :qipag:

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Първенство 2017/18

Мнениеот 8 » 11 дек 2017, 18:13

По-скоро Бундеслигата пропада ако се търси явен акцент от западните първенства. Наистина английското малко се подсобрява, но малко. Чак толкова отчетлив акцент не е.

А в тая връзка и аз да кажа, че в Стара Загона чисто технически наистина има засада, но и аз като теб мога да кажа "може и да не се даде" (отчете е по-точния термин). Просто е доста "бърза" и е напълно възможно съдията да не я види.

Аз на ситуации като на Локото винаги давам дузпа. Единственото което в такива ситуации ме дразни е когато дават картони, защото аз не бих дал. Тоест, при удар в очертанията на вратата, където играч на бранещия се отбор отбива топката с ръка и очевидно променя траекторията, дори и при най-голямо желание да не го прави прибирайки, изтегляйки си или каквото и да е ръката, но няма време било то защото удара е много скоростен и/или от много близко разстояние, за мен това винаги е дузпа. Просто топката си влиза без тази намеса и не приемам никакви оправдания. Единствено съм съгласен, че когато не влага умисъл не трябва да получава картон, а често в такива ситуации виждам съдията да дава картон за "игра с ръка".

Удар, ръката, вратата на една линия имам предвид и нищо друго.
Не е съвсем същото ако в края на наказателното (от 20 метра) се получава удара и между ръката ударила топката и голлинията има една камара играчи, тоест топката трябва да премине и през едно сито. Тогава не бих дал дузпа. Когато обаче удара с ръката не би го имало и топката очевидно отива в мрежата давам дузпа.

Въпрос. Ако беше дал дузпа за Локо Пд през твоята призма скандално ли щеше да е? Или минава под мотото "и така става".
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
Blue
Мнения: 4185
Регистриран на: 14 сеп 2005, 16:43

Re: Първенство 2017/18

Мнениеот Blue » 11 дек 2017, 18:50

Само отбелязвам.Вчера пак помощ от съдията при 0:0.Камбуров покрит с близо 2 метра, но съдията вдига влага. Почти във всеки мач ги имаме тези "дребни" нещица, когато става въпрос за Чавдар-Литекс.Много спестени дузпи, много спестени картони, помощ от страничните съдии също. Това е истинската същност на ГГ и неговия отбор :qipbp:

drvasko98
Мнения: 10198
Регистриран на: 27 май 2007, 11:17
Местоположение: Велико Търново, София, по равно

Re: Първенство 2017/18

Мнениеот drvasko98 » 11 дек 2017, 19:37

Не, нямаше да е скандално, затова и аз съм против видеото. Вчера например не мога да кажа има ли дузпа срещу Ерера за Ман Юн. 5 пъти го гледа х, хем има някакъв повод за дузпа, хем не ми изглежда достатъчно. Дразнещо е ако постоянно подобни неща съдиите ги свирят за едни, но не и за други

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Първенство 2017/18

Мнениеот 8 » 11 дек 2017, 20:52

Така вече съм съгласен. Аз това го приемам и сто пъти му повторих на оня другия, ама той не вдява, че такива грешки са приемливи.

Ей го сега влиза устремно за вчерашната ситуация с Камбуров. И ние сме били подпирани!? Това да не е в 90-та минута и да няма време за промени на резултата, това да не е дадена/недадена дупза в мач където гола е определящ? Или сигурно ще чуя глупостта, че мача е тръгвал в друг уклон, вероятно към 1:3 на Армията. Тоя същия сам се бие с "фактите" си, които вади.

Значи предполагам, че Берое са ни легнали и са "наш" отбор, нали така? В такъв случай тази ситуация няма значение. И да е станела гол нашия отбор ще се усети, че се е объркал и пак ще падне. Обаче левскарския му мозък твори та твори. Хем ни подкрепят, за да можем да победим като свирят срещу противника, хем пък той сам си знае да пада. Кое от двете? И с Ботев такива тъпизми ръсеше. Легнали ни вероятно за онова 2:6. Обаче същия този наш отбор в ответния мач на Армията ни отне 2 точки, при това скандално.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Първенство 2017/18

Мнениеот 8 » 11 дек 2017, 21:13

Между другото не ми се занимава с глупости за въпросната ситуация, но ще се опитам да подскажа какво имам предвид за други ситуации. Снимката е стоп кадър на Диема в сайта на Гонг. Не е мое стопиране. Да уточня предварително, че за мен в тази ситуация няма засада. Така го виждам. Обаче понеже не съм подскачащ и сам срещу всички поставям се в обратния вариант. Ако бях на мястото на другия отбор и дали има тенденция. Това за мен е важното. Ако е съдията тако го е видял няма проблем, но ако съдията категорично показва, че вижда само по един начин тогава дразни. Да разгледаме ситуацията на стоп кадъра. Аз не бих се оплакал на мястото на потърпевшия отбор, защото:

1. Много близки са телата на двамата спрямо линията на засада. И на двамата са наклонени телата в съответно различни посоки. Ръцете ясно, че не се вземат предвид, но от телата коя част да взема при тези големи наклони?
2. И това може би е най-важното! Погледнете страничния съдия къде се намира. Точно на линията! Позициониран е идеално. Значи ако не възприема левскарската логика, че света се е уговорил да ни навреди тук мога да кажа, че "съдията вижда най-добре" и щом така е преценил вероятно това е правилното решение. Гледната му точка е по-добра от на всички нас и от на телевизията. Какво вижда той си знае, но вижда най-добре. Другия вариант, който трябва да приема, ако този не е верен, е че всичко е видял както трябва, но поръчково свири засада. Не мисля от поведението на двата отбора, самия мач, развоя му, че става това.
Само да спомена, че често пъти се е случвало на мачове аудиторията да вижда едно, а съдията да вижда малко вероятното, което впоследствие след сериозно разчепкване на казуса се оказва, че съдията е бил прав и именно там на терена е видял нещо повече, което на нас ни е убегнало.
3. Погледнете сенките на двамата футболисти. Пилоните са разположени правилно около стадиона, в ъглите, за да осветяват равномерно. Заради четирите пилона всеки футболист образува кръстачка при сянката си, на четири посоки. Вдясната част на сенките, тоест в посока вратата на ЦСКА, показват, че сянката на Камбуров е по-близо до гол линията на ЦСКА, респективно, че е в засада.............може би пък помощника е имал право и е видял нещо повече, което само сенките подсказват.

Пак казвам, аз не бих свирил засада. Така го виждам на пръв поглед. Далеч съм обаче от сините ултраси виждащи във всичко уговорки и несправедливости. Тук ситуацията е тънка. Склонен съм да не свиря засада, но като е свирена приемам решението като "съдията така го е видял".

Жалко, че с Блуто не се получават диалози. Всичко при Левски е справедливо, всичко при другите е фарс. Скъпи, вие направихте едно 10-тина точки от скандални съдийски отсъждания и въпреки, че Лудогорец диктува парада повече облажихте. При тях така или иначе нещата ще си стават ама при вас бяха чудесии цял месец. За ЦСКА пък се насра от глупости с 2 минути продължения, наши отбори, които иначе ни вземат точки и ред други глупости. Ние сме най-ощетените откъм точков актив. Обратно на вас едно поне 5 точки повече можеше да имаме ако не бяха съдиите. И не го казвам, защото съм като теб страдалец и с чувство за репресираност, а заради много прозаичен факт. Просто Лудогорец така брани титлата. Като ни ебава мамата със съдиите на нашите мачове. По-малко им трябва на техните, които в повечето случаи така или иначе ще си ги вземат. Да пращат съдии на Витоша, Септември, Пирин или Верея няма смисъл. На мачовете на Левски също. ЦСКА е съперника.
Разбира се не очаквам феър плей от Гришата и почти сигурно цялата пролет ще се отпуши в неговия контра стил, но поне засега масовата сеч е върху нас...и тук влиза някакъв левскар и ни обяснява как свирили за нас. Моля те недей, смешно е. Като врътките на сините. Сума ти и нагласени съдийски неща без никакъв смисъл. Вместо трети да са пак трети, само с малко по-голяма разлика пред другите. Уникално....глупаво.
Прикачени файлове
CB.gif
(270.06 KиБ) Все още не е свален
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
Blue
Мнения: 4185
Регистриран на: 14 сеп 2005, 16:43

Re: Първенство 2017/18

Мнениеот Blue » 13 дек 2017, 06:28

Осмак, как типично за твоя тип хора се опитваш да извъртиш нещата. Ама как и да го тълкуваш, очевадното си е очевадно.Съдиите ви помагат зверски. Камбуров и легнал да беше, пак щеше да е покрит. Поредната решителна съдийска помощ в точния момент :!:

Щом искаш да вадиш точки, или пък да добавяш, ако следваме твоята логика то и при отборчето на микренския гном положението е същото. Като се тегли чертата и там едни 10-на точки се добавят.Само в последните 5-6 кръга колко точки ви се набиха по твоята логика, човек може за главата да се хване.
А като добавим и спестените картони, положението е фрапиращо :!:

Само Лудогорец са с повече аванти. Пък ти си пиши, каквото искаш.

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Първенство 2017/18

Мнениеот 8 » 13 дек 2017, 06:51

Съдиите ви помагат зверски.


Поредната решителна съдийска помощ


Виж, не са ми интересни тези коментари. Помогнаха ни "зверски" и "решително". Заклаха ритуално Берое. Хайде сега се успокой.

Мисля, че е излишно да коментираш съдийството и ЦСКА. Щом в този полусезон сме "подпомагани" това означава, че във всички останали случаи е нещо още по-зверско в наша полза.
Обратно. След като Левски пак е ощетен и репресиран, то той винаги ще е.

Би трябвало при хилядите глупости поне от една да се откажеш. Че Берое са наш отбор и са легнали. Не се връзва с играещия сериозно и заклан отбор от червените съдии. Малко понамалете легендите, а не да навързвате две противоречащи си. И в исторически план сте същите.
Ако си цесекар бъди докрай!


Върни се в “Футбол - България”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 28 госта

cron