Келепир безспир, ай сиктир!

tridant
Мнения: 6129
Регистриран на: 30 ное 2006, 23:33

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот tridant » 19 ное 2015, 16:57

Да се твърди ,че САЩ са финансирали и въоръжавали Ал Кайда е неточно и некоректно .Въоръжавали са муджахидините,по късно обаче точно от техните среди се ражда Ал Кайда.

След извеждането на Съветската армия от Афганистан през 1989г., в самия край на годината, в лагера на муджахидините в афганистанския град Хост се провежда историческа среща, председателствана от иракчанина Абу Аюб. На нея присъстват 5 египтяни, в това число и Зауахири. Взема се решение за създаване на организация, разпространяваща джихада извън пределите на Афганистан. След дълги спорове я наричат "Ал Кайда" (база или мрежа). Тя обхваща структури и отделни муджахидини от целия свят. Въпреки че на ключовите позиции в нея са бойците от египетския "Ислямски джихад", лидер става Бен Ладен, като неин главен спонсор и финансист.



Оттам Зауахири се присъединява към Бен Ладен в Джелалабад. Последният рязко увеличава финансирането на организацията. На 23.02.1998г. двамата подписват поредния документ за обединяването на своите организации. В него се говори за "създаването на международен ислямски фронт срещу евреите и кръстоносците". Включва фанатизирани мюсюлмани от по-голямата част от света. Членовете на египетския "Ислямски Джихад" обаче са резервирани към новата организация.


Преди повече от 10 години - през месец юни 2001г., двамата с Бен Ладен обединяват "Ал Кайда" с египетския "Ислямски Джихад" в нова организация - "Ал Кайда Ал Джихад". По света тя остава известна със старото си име - "Ал Кайда", воюваща със САЩ и Израел, като въплъщение на "световното ционистко правителство". Името й става нарицателно за терористичното ислямско движение по света след 11. 09. 2001.
Изображение

Delija
Мнения: 52320
Регистриран на: 03 апр 2006, 17:05

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот Delija » 19 ное 2015, 18:40

Е, въоръжавали са цялото опълчение срещу съветските окупатори в Афганистан. Но, в интерес на истината, никой тогава не е предполагал, че Ал Кайда ще прерасне от едно съпротивително движение срещу агресията на СССР, в терористична организация.

tridant
Мнения: 6129
Регистриран на: 30 ное 2006, 23:33

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот tridant » 19 ное 2015, 20:02

Да, разбира се,че не са предполагали. За това съм постнал кога точно се създава Ал Кайда и кога обявява,че смята да разпространява джихада и в други точки на планетата.

В интерес на истината ,САЩ правиха някакви опити да изкупуват доста щедро, дарените ракети "Стингър "
Не знам до колко са били успешни, може би са успели, поне за сега със " Стингър" няма свален самолет.
Изображение

Delija
Мнения: 52320
Регистриран на: 03 апр 2006, 17:05

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот Delija » 19 ное 2015, 23:07

А, не се знае, доколкото знам, доста от Стингърите са останали в региона и са били в един Бог знае чий ръце.

Потребителски аватар
Blue
Мнения: 4185
Регистриран на: 14 сеп 2005, 16:43

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот Blue » 20 ное 2015, 00:25

Delija написа:Е, Русия не подпомага пряко Хизбула и Хамас, по-скоро са на принципа "приятелите на моите приятели са и мои приятели". Там връзката е покрай Сирия и Иран, които са руски съюзници.

САЩ наистина също са съюзници със Саудитска Арабия, но и те нямат пряка връзка с ИДИЛ и Ал Кайда. По-скоро, САЩ си затварят очите, че от Саудитска Арабия изтичат доста капитали към тях, сигурно за да не загубят този така важен за тях съюзник в региона.

Та, като цяло, нито Русия, нито САЩ, мога да кажа че подкрепят тези терористични групировки, по-скоро гледат да не си загубят съюзниците в Залива и на арабския полуостров.
Нито една от тези две наистина велики сили нямат интерес от световен мир.Гледат все да има конфликти, за да им върви бизнеса.Нима фармацевтичните компании имат интерес от здрави хора по света?Така е и с оръжията.А тероризмът продава добре.Води до страх и конфликти, а те до воини.Добре дошло за нечии джобове.Това, че няма пряка връзка, а става чрез посредници(съюзници) едва ли заблуждава много хора.Разбира се всички страни в съюза печелят под една или друга форма.

tridant
Мнения: 6129
Регистриран на: 30 ное 2006, 23:33

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот tridant » 22 ное 2015, 10:34

Delija написа:А, не се знае, доколкото знам, доста от Стингърите са останали в региона и са били в един Бог знае чий ръце.


16 бр. които ги е откупил Иран с цел да създаде своя собствена аналогична система.
Разбира се, те от Иран могат навсякъде да попаднат .
Изображение

nacho
Мнения: 2045
Регистриран на: 08 авг 2007, 20:53
Местоположение: ЧИРПАН

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот nacho » 24 ное 2015, 19:22

Delija написа:
nacho написа:Те Ирак и Либия едва ли са и държави вече а някакви султанати,махнаха им едни окови а им сложиха други а американците им обещаваха светли бъднини след тяхната намеса. Същата работа и в Афганистан и Сирия.


То па, след руската намеса в Афганистан през 80-те, тая държава направо цъфна, та държиш сметка на САЩ ?!

Ирак, Либия и Сирия никога не са били държави, ти, като си такъв почитател на подобни "държави", като тези на Саддам, Кадафи и т.н., що не идеш да живееш в някоя такава "държава", много ще ми е интересно.


nacho написа:Бежанската вълна идва оттам а както знаеш една вълна тръгне ли трудно се спира.Е и КОЙ го разбута този район,КОЙ да е виновен?Какво като сега се намесили руснаците и изведнъж всичко да утихне. :qipbl:


Разбута го СССР, с нахлуването си в Афганистан, неслучайно Ал Кайда се пръкна точно покрай "джихада" срещу нашествениците от СССР. СССР роди Ал Кайда.

nacho написа:Пък Русия нахлу в Грузия след като грузинците окупираха Южна Осетия,кво,да ги оставят да си разиграват коня както си искат ли ?


Ама Южна Осетия в Русия ли се намира или в Грузия ??

nacho написа:За Украйна е ясно,там заради черноморския флот нямаше как да бъде допуснато Крим да става НАТО а и за останалата територия също. :qipad:


Ама, чакай бе, Крим и "останалата територия" са част от Украйна, чий го дири там руската окупаторска армия, чий го дири ??
Руската армия е в Крим по договор и не е никакъв окупатор,няма как да се уйдисва на некви шматки дето решили да правят преврат в Киев,ми да си стоят там а Крим пак си е руски а Източна Украйна също се опълчи на превратаджиите. :qipad: Южна Осетия си е автономия и има не по-малко право на това от едно Косово да речем. :qipad: Не знам какво е било след руската намеса в Афганистан ама голямата бежанска вълна тръгна след американската намеса а янките отидоха да бият там създадените от тях ислямисти...Пък диктатури тип Саддам и Кадафи са съществували толкова години и с любезното съдействие на САЩ разбира се.Защо не свалиха Саддам примерно през 91ва,имаха чудесна възможност за това?А Кадафи го бомбардираха още 85та ама той престоя почти още 30 години на власт. :qipad:
ЖИВУЩ НА "ЗДРАВКО ЗДРАВКОВ"4

Delija
Мнения: 52320
Регистриран на: 03 апр 2006, 17:05

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот Delija » 26 ное 2015, 17:47

nacho написа:Руската армия е в Крим по договор и не е никакъв окупатор,няма как да се уйдисва на некви шматки дето решили да правят преврат в Киев,ми да си стоят там а Крим пак си е руски а Източна Украйна също се опълчи на превратаджиите. :qipad:


По какъв договор е в Крим, бе, Начка, по тоя, с който Русия признава териториалната цялост и независимост на Украйна ли ??! И по който, Крим е част от Украйна. По този договор ли, руската окупаторска армия превзе Крим ??!

nacho написа:Южна Осетия си е автономия и има не по-малко право на това от едно Косово да речем. :qipad:


Ама за автономно Косово пищяхте, че САЩ се намеси, нали ??! Но за автономна Южна Осетия няма проблем, нали любимата Русия е агресорът, а тя винаги е права.


nacho написа:Пък диктатури тип Саддам и Кадафи са съществували толкова години и с любезното съдействие на САЩ разбира се.


Не те ли е срам да си толкова нагъл, не те ли е срам ??!

САЩ съдействали на Саддамовата диктатура, ама по негово време Ирак беше пълен със ...... съветско оръжие. Сигурно САЩ му го продаваха, нали, крадяха го от невинния СССР и го даваха на Саддам. :qipbj: :qipbj: :qipbj:

nacho
Мнения: 2045
Регистриран на: 08 авг 2007, 20:53
Местоположение: ЧИРПАН

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот nacho » 27 ное 2015, 23:47

Мдаа,призната е независимоста на Украйна ама Крим винаги си е бил със специален статут заради руския черноморски флот там. :qipad: Трябва да се има предвид че събитията в Украйна и Южна Осетия стават в непосредственна близост до руската граница.Като как си представяш Русия да допусне с лека ръка Крим и нефтените пристанища в Грузия да минат под контрола на НАТО. :qipbl: Докато не знам какво точно търси САЩ в Косово...Колкото до Саддам то той наистина е снабдяван основно със съветско оръжие,особенно във войната с Иран.Но през същата война е получавал и немалко американско оръжие,просто защото щатите са искали да поддържат огъня между двете страни колкото си може повече време,заради свои си интереси в региона. :qipad: И пак питам,като е много лош Саддам що не го свалиха през 91ва?
ЖИВУЩ НА "ЗДРАВКО ЗДРАВКОВ"4

nacho
Мнения: 2045
Регистриран на: 08 авг 2007, 20:53
Местоположение: ЧИРПАН

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот nacho » 28 ное 2015, 00:06

Delija написа:
nacho написа:То пък не го изкараха със сила,че даже и го бушонираха под окото. :qipbo: Ти остави това ама ми ставаш особенно симпатичен като почнеш да отбягваш теми които не ти оттърват.А кажи нещо за залата де :?: :qipbo:


Бушонирали го, ужасТ, за тея зулуми, дето непрестанно върши, не един юмрук в лицето, а много повече трябваше да получи, ама добре че хората се въздържат.

Сидеров навсякъде по улиците ходи с по 10-15 човека плюс по 2 камери на Алфа, според теб, това нормално поведение ли е ??!

И какво общо има залата с темата за белокосия педал ??!
Ауу,страшния Сидеров,той е най-големия проблем на България. :qipbo: Темата за него има общо със залата щото точно покрай нарочно създадената дандания не се обръщаше много внимание на ставащото в Арена Армеец което ясно показа как се правят "свободни" и "демократични" избори в Бг.Интересно как ти е убягнало това та се кахъреше само за проваления референдум. :qipbo:
ЖИВУЩ НА "ЗДРАВКО ЗДРАВКОВ"4

Delija
Мнения: 52320
Регистриран на: 03 апр 2006, 17:05

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот Delija » 28 ное 2015, 00:20

nacho написа:Мдаа,призната е независимоста на Украйна ама Крим винаги си е бил със специален статут заради руския черноморски флот там. :qipad:


Ами и базата в Гуантанамо е със специален статут, аз викам САЩ да окупира цяла Куба тогава и да я направят американски щат, става ли ??!

nacho написа:Трябва да се има предвид че събитията в Украйна и Южна Осетия стават в непосредственна близост до руската граница.Като как си представяш Русия да допусне с лека ръка Крим и нефтените пристанища в Грузия да минат под контрола на НАТО. :qipbl:


Представям си, че Украйна и Грузия са суверенни държави и трябва сами да решават съдбата си, не това да прави някой чужд агресор.

nacho написа: И пак питам,като е много лош Саддам що не го свалиха през 91ва?


Защото, ако бяха го свалили още през 91-а, щеше да пищиш защо са го свалили през 91-а. Угодия няма.

Delija
Мнения: 52320
Регистриран на: 03 апр 2006, 17:05

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот Delija » 28 ное 2015, 00:40

nacho написа:Ауу,страшния Сидеров,той е най-големия проблем на България. :qipbo: Темата за него има общо със залата щото точно покрай нарочно създадената дандания не се обръщаше много внимание на ставащото в Арена Армеец което ясно показа как се правят "свободни" и "демократични" избори в Бг.Интересно как ти е убягнало това та се кахъреше само за проваления референдум. :qipbo:


Защо толкова страстно браниш Сидеров, да не е понеже го играе голям руски националист в последните години ??

И данданията тогава кой я създаде, Начка, не беше ли твоят любимец Сидеров ??! Нали той нахлу в НАТФИЗ и прави панаири, поправи ме, ако бъркам ?!

nacho
Мнения: 2045
Регистриран на: 08 авг 2007, 20:53
Местоположение: ЧИРПАН

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот nacho » 28 ное 2015, 11:55

Той нахлул в НАТФИЗ ама ако не бяха му дошли на крака тв камери и министри то никой нямаше и да чуе за това. :qipad: И къде видя страстно да го браня Сидеров,просто изказвам мнението си че далеч не той е най-големия проблем на Бг както се мъчите да го изкарате. :qipad:
ЖИВУЩ НА "ЗДРАВКО ЗДРАВКОВ"4

nacho
Мнения: 2045
Регистриран на: 08 авг 2007, 20:53
Местоположение: ЧИРПАН

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот nacho » 28 ное 2015, 12:10

Delija написа:
nacho написа:Мдаа,призната е независимоста на Украйна ама Крим винаги си е бил със специален статут заради руския черноморски флот там. :qipad:


Ами и базата в Гуантанамо е със специален статут, аз викам САЩ да окупира цяла Куба тогава и да я направят американски щат, става ли ??!

nacho написа:Трябва да се има предвид че събитията в Украйна и Южна Осетия стават в непосредственна близост до руската граница.Като как си представяш Русия да допусне с лека ръка Крим и нефтените пристанища в Грузия да минат под контрола на НАТО. :qipbl:


Представям си, че Украйна и Грузия са суверенни държави и трябва сами да решават съдбата си, не това да прави някой чужд агресор.

nacho написа: И пак питам,като е много лош Саддам що не го свалиха през 91ва?


Защото, ако бяха го свалили още през 91-а, щеше да пищиш защо са го свалили през 91-а. Угодия няма.
Аха,значи заради присъствието си в Крим руснаците са агресор а американското присъствие в Гуантанамо не е агресия а специален статут. :qipbo: А суверенни държави хубаво звучи ама то и ние уж сме суверенна държава ама май не сме. :qipbo: Никъде не съм пищял за Саддам,просто казвам че неговия режим се е застоял толкова години и със съгласието на САЩ.Като решиха го махнаха,нали?А можеше да стане и 12 години по-рано. :qipad:
ЖИВУЩ НА "ЗДРАВКО ЗДРАВКОВ"4

Потребителски аватар
Stinkata
Мнения: 14587
Регистриран на: 07 апр 2008, 14:05
Контакти:

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот Stinkata » 28 ное 2015, 12:21

Сидеров много точно показва какъв е проблемът на България - чувството за безнаказаност у властимащите. Вместо да работят за подобряване на стандарта на хората, те очакват хората да им слугуват. Гледат те лошо и ти говорят назидателно. До вчера доил овцете, днес е лорд. За тях няма закони. Както и за тези, които им плащат. А ако има, се появява една Татяна Дончева, говори смешки, свири на цигулка и внася поправки "Ванко1"... Ако пък случайно законът ги хване и ги осъдят на , примерно 9 години, те не влизат в затвора, а влизат в различни бордове, източват предприятия, или футболни клубове, примерно и по някакъв начин биват оправдавани.... Дори когато са подозирани в убийство, вместо да бъдат разследвани, си спретват един опит за покушение срещу тях с неработещ газов пистолет и се оттеглят в сараите си, а новият "лидер" на партията им не си позволява да каже и дума, без да се допита до тях...
Та дали ще е Сидеров, изземващ функцията на разследващ орган, или ще е Борисов, с "айде да не го притесняваме, той е наше момче" ... Дали ще е онзи , дето гаджето му направи профил на министерство за, ако не се лъжа, 25 000лв... Това ни е проблемът, а Сидеров е витрината на бардака...
ИзображениеИзображение


Върни се в “Разни”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 25 госта

cron