Келепир безспир, ай сиктир!

Delija
Мнения: 52320
Регистриран на: 03 апр 2006, 17:05

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот Delija » 15 фев 2015, 17:49

Отдавна съм забелязал, че русофилите по всичко сте компетентни и от всичко разбирате. И винаги Запада е лошият, а Русия добрият.

В едно съм убеден - ако Южен поток беше американски проект, русофилите съвсем друга песен щяхте да пеете.

nacho
Мнения: 2045
Регистриран на: 08 авг 2007, 20:53
Местоположение: ЧИРПАН

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот nacho » 15 фев 2015, 20:30

Ми да бяха го направили оня поток Набуко ли,Верди ли беше. :qipbo: Той не е американски но вече за нас щеше да бъде приемлив и нямаше да има пречки от европейското законодателство. :qipbo: Там всичко щеше да е бетон ама доколкото знам турците прецакаха работата.Кво лошо да кажа за Запада тогава,все пак някакъв поток ще минава от тук,ако бяха станали нещата. :qipad:
ЖИВУЩ НА "ЗДРАВКО ЗДРАВКОВ"4

Delija
Мнения: 52320
Регистриран на: 03 апр 2006, 17:05

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот Delija » 15 фев 2015, 21:42

Ти защо държиш толкова някакви шибани тръби да минават през България ??

Не ми дреме, Набуко ли е, Мапуку ли е, руско ли е, американско или юпитерско ..... като не знам дали е изгодно за българския народ, боли ме хуя за него. А ние, простолюдието, нямаме никакъв достъп до тези преговори, така че е мега тъпо да даваме оценки.

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот 8 » 16 фев 2015, 01:18

Ние (простолюдието) нямаме да имаме никога достъп до параметрите не само на този, а на всички държавни проекти. И това какво означава? Че не трябва да има нито един? Ми затваряйте я тогава тази държава щом смятате, че без делова активност може да съществува.

ПП. По тази логика искам да излезем от ЕС, НАТО, ООН, СТО и всякакви организации в които членуваме. Не знам при какви параметри и условия сме влезли. Докато не ми предоставят лично на мен от простолюдието цялата документация налагам вето на членството ни където и да е :qipav:
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот 8 » 16 фев 2015, 15:42

Много интересно се очертава втория тур на преговорите днес.

Гърция не иска да излиза от еврозоната (демек харесва си сегашните партньори),но твърдо се придържа към "не на ограниченията" план. Това е твърдо условие на база което могат да се водят преговори.
Германия не иска да губи Гърция от еврозоната (този мил партньор), но твърдо условие е Гърция да си спазва задълженията при изпълнение на програмата по заемите.

Всеки е готов на всичко за другия само при едно условие..........само дето единичните условия на всеки са противоположни на другите и едното изключва другото, няма как да бъдат изпълнени едновременно.

Greece said on Sunday it was confident of reaching agreement in negotiations with its euro zone partners but reiterated it would not accept harsh austerity strings in any debt pact.


Schaeuble said Germany did not want Greece out leave the euro zone, but that the new government in Athens had to fulfill the core conditions of its bailout program


Някои са го ударили на хумор.

A Greek leftist newspaper close to the ruling party in Athens published a cartoon last week which showed Schaeuble in a Nazi uniform. He is quoted saying "we insist on soap from your fat" and "we are discussing fertilizer from your ashes", references to the fate of Jews in Nazi death camps.


Твърдо сме решени да направим сапун от вашата мазнина :qipbj:

Гръцката дипломация обаче действа. Втората по сила държава в Европа е на нейна страна.

France hints euro zone should ease stance for Greek deal
Ако си цесекар бъди докрай!

nacho
Мнения: 2045
Регистриран на: 08 авг 2007, 20:53
Местоположение: ЧИРПАН

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот nacho » 16 фев 2015, 18:41

Delija написа:Ти защо държиш толкова някакви шибани тръби да минават през България ??

Не ми дреме, Набуко ли е, Мапуку ли е, руско ли е, американско или юпитерско ..... като не знам дали е изгодно за българския народ, боли ме хуя за него. А ние, простолюдието, нямаме никакъв достъп до тези преговори, така че е мега тъпо да даваме оценки.
Ами той българския народ не знае дали е изгодно Бойко да е премиер,или пък дали е изгодно да се взимат4 милиарда лева заем да се спасява една банка. :qipbo: А сега като нищо ще се вземат още 16 милиарда и то от тези същите дето миналата година ревяха че 1 милиард дълг щял да затрие България. :qipbl: На фона на това що да не минат някакви тръби през наша територия,или пък да си спретнем още една АЕЦ примерно.Току виж се оказали полезни.Вероятността не е малка. :qipad:
ЖИВУЩ НА "ЗДРАВКО ЗДРАВКОВ"4

Delija
Мнения: 52320
Регистриран на: 03 апр 2006, 17:05

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот Delija » 16 фев 2015, 20:08

Или пък що не боднем тук и там за шистов газ ?! .... опа, забравих, там не са намесени братушките, а едни зли империалисти, та тоя проект е от "лошите". :qipag: :qipag:

nacho
Мнения: 2045
Регистриран на: 08 авг 2007, 20:53
Местоположение: ЧИРПАН

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот nacho » 17 фев 2015, 02:02

Щом в наши дни нещо идва откъм Америка и върху него има мораториум в България значи наистина има проблем. :qipad: :qipbo:
ЖИВУЩ НА "ЗДРАВКО ЗДРАВКОВ"4

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот 8 » 18 фев 2015, 02:09

"НЯМА ВРЕМЕ ЗА ИГРИ В ЕВРОПА" - БЛЕСТЯЩА СТАТИЯ НА ГРЪЦКИЯ ФИНАНСОВ МИНИСТЪР

МОИТЕ БЕЛЕЖКИ: ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА И ПАТРИОТИЗМА НА ЕДИН ГРЪЦКИ ИКОНОМИСТ И МИНИСТЪР И ЗА УЛТИМАТИВНАТА СЛЕПОТА НА ЕВРОПА

Днешният неуспех на преговорите между страните от Еврогрупата и Гърция за пореден път показа, че европейските лидери и така наречената „Тройка” все още не разбират напълно процесът на демократичното събуждане, който протича в Гърция.

Предлагайки ултимативно и упорито на новото гръцко правителство същият план за спасяване на гръцката икономика, който вече пет години от 2010 г. показва ясно своята несъстоятелност и ефективност и който беше категорично отхвърлен по време на провелите се в миналия месец парламентарни избори в Гърция, европейските ръководители всъщност поемат отговорността да разрушат всякаква надежда за икономическо възстановяване в тази страна.

Гражданите на Гърция отхвърлиха политиката на austerity, на драстично свиване на коланите, с нейния анти-икономически, анти-социален, контра-продуктивен и фундаментално антихуманен характер. Политика, която в Гърция доведе до фиаско. Крайно време е Европа и особено Еврогрупата да си дадат сметка за дълбоките противоречия и слабости на предлаганите от тях рецепти.

Ако тази социално разрушителна политика продължи да се преследва по същия късогледен начин от Европа, то очевидно е, че Гърция без съмнение ще трябва да реши да излезе от Еврозоната, за да намери своят собствен път на нов растеж.

Интересува ли ни всичко това нас, българите?

Разбира се, че ни интересува и далеч не само заради очевидните за нас социални, икономически, търговски и други последствия от това ще излезе ли Гърция от кризата.

Интересува ни най-вече, защото както гърците, така и ние вече години наред сме изправени пред неравностоен и несправедлив конфликт между една ултимативна технократична легитимност от една страна, и от друга – една демократична легитимност, основаваща се на ясни реалности.

В този смисъл, това, което ще се случи с Гърция засяга всички нас.

Защото ние силно страдаме от същата болест, която Янис Варуфакис ясно и честно диагностицира още преди изборите в Гърция:

„Истинският дефицит на Гърция е дефицитът на достойнство. Именно заради тази липса на достойнство, ние приехме глупавите мерки (на Европа и „Тройката” – бел. Д.И.) и това захрани един порочен кръг на недостойнство, което само по себе си засили недоволството, страхът и протестите.”*
(*/ Godin R., « La Grèce peut forcer l’Europe à changer :Interview de Yanis Varoufakis », La Tribune, 20 janvier 2015, http://www.latribune.fr/…/la-grece-peut-forcer-l-europe-a-c…)

Би следвало да разбираме вече около кое е основният проблем не само на Гърция, но и на Испания, на Португалия, на Франция, защо не и на България; бих казал на цяла Европа. Това е въпросът кое прави една Нация. Въпросът за нейния суверенитет, за нейната свобода на избор на политики и на развитие и прогрес.

На всички тези наши, днешни и минали икономически и финансови министри, които много обичат да говорят за икономика, или по-скоро обичат да „продават” на обществото ни техните грозно сготвени „салати” обвити уж в икономическа терминология; на всички тези псевдо „гурута” на българската икономика и финанси, чиито вече 26-годишни резултати превърнаха България в най-изостаналата по стандарт на живота страна-членка на Европа; на всички тези предвзети „проевропейци” и „проатлантици”, които не знаят въобще какво означават тези думи – предлагам да прочетат днешното много лично, изживяно, дълбоко интелектуално и патриотично писмо-статия, на Янис Варуфакис, гръцкият министър на финансите на Гърция, което New York Times публикува днес на своите страници. (Yanis Varoufakis: No Time for Games in Europe, The Opinion Pages, http://www.nytimes.com/…/yanis-varoufakis-no-time-for-games…

Ето няколко преведени от мене части от статията на Варуфакис:

„Проблемът с теорията на игрите, както обичам да обяснявам на моите студенти, е че тя приема за даденост, мотивите на играчите. В такива игри като покер или блякджак, такова предположение не е проблематично. Но, днес, в текущите дискусии между нашите европейски партньори и новото гръцко правителство, целият въпрос е да се изковат и намерят нови мотиви.

Целта е да се изнамерят нови начини на мислене и третиране на проблемите, които да могат да прескочат националните разделения, да размият ясното разграничение между кредитор и длъжник в полза на една пан-Европейска перспектива, и да поставят общото европейско благо над дребните политически игри, над догмите, които се доказаха, че са токсични, особено ако се универсализират...

В качеството си на министър на финансите на една малка, финансово-стресирана нация; с липсваща собствена централна банка (поради изискванията и характерът на спасителните планове – бел. Д.И.) и разглеждана от много от нашите партньори като проблемен платец, аз съм убеден, че ние имаме само една единствена опция: да избегнем всякакъв съблазнителен опит да третираме този свръх ключов момент като един опит за стратегически игри, и вместо това, да представим честно фактите, отнасящи се до социално-икономическата действителност на Гърция, да сложим на масата нашите предложения за възстановяване на растежа ни, да обясним защо всичко това е и в интерес на Европа, както и да отграничим ясно червените линии, зад които всякаква логика и дълг ни пречат да отидем.

Голямата разлика между това правителство и предишните гръцки правителства е в два елемента: ние сме решими да се преборим с различните интереси по начин, по който да можем да стартираме Гърция на ново и да спечелим отново доверието на нашите партньори. И вторият елемент е, че ние сме също така решими да не позволим да бъдем третирани като една изпаднала в дългове колония, която би трябвало да изстрада това, което й се полага.
---------------------------------
Нашето правителство не иска от нашите партньори да намерят начин Гърция да не си плати дълговете. Ние искаме само няколко месеца на финансова стабилност, което ще ни разреши да дадем стартът на реформи, които голямата част от гръцкото население би приветствало и поддържало, за да можем да възвърнем отново растежът на икономиката ни и да приключим с невъзможността ни да не можем да си плащаме нашите задължения.

Би могло да се помисли, че това отклонение от теорията на игрите е мотивирано от някакъв план на радикалната левица. Въобще не. Основното влияние тук е на Иманюел Кант, големият германски философ, който ни учи, че свободните и рационални хора избягват от империята на удобното и лесно полезното, за да извършат, това, което е справедливото.

Как можем да знаем, дали нашата скромна политическа програма; програма, която конституира нашата червена линия (зад която отстъпление не може да има – бел.Д.И.) – е правилната, според терминологията на Кант? Ние знаем това гледайки в очите на тези, гладните по улиците на нашите градове, наблюдавайки нашата силно уплашена средна класа, или имайки предвид интересите на всички работещи тежък труд във всеки европейски град и село в рамките на европейския паричен съюз. Преди всичко, Европа ще може отново да възвърне своята душа, когато тя спечели доверието на хората, поставяйки техните интереси на първи план.”

Това писмо-статия на гръцкия финансов министър би следвало да бъде прочетено от членовете на българското правителство, от депутатите в парламента. Икономически и социални журналисти следва добре да вникнат в него.

Моите колеги в икономическите университети би трябвало в семинари да го предоставят за разглеждане и анализ от страна на студентите, за да видят как се отстоява и аргументира една национална и суверенна икономическа, финансова и социална политика.

С много уважение към Янис Варуфакис за този спонтанен, но много сериозен и брилянтно интелектуален икономически и политически материал.

Кога ли България ще има толкова интелигентни, честни и истински национално отговорни политици и министри?

Димитър М. Иванов
17 февруари 2015 г.


http://www.nytimes.com/2015/02/17/opini ... .html?_r=2


Гъркът между другото е блестящ и всепризнат финансист. Дори ако не се лъжа не е от партията спечелила изборите, а го извикаха, защото ситуацията е апокалиптична.

В статията направо са насрали севитата казвайки истината, че царя е гол, тоест, че за 26 години про-атлантиците и про-европейците натвориха маса глупости довели ни до най-изостаналата в Европа държава.

Завиждам на гърците какъв отговорен човек ръководи финансите им. Не като нашия едно време финансов министър Ваньо, любимец на софийски шушумиги, всъщност мръсен крадец.

Няма да им е лесно, но може би решимостта им ще ги изкара. Говоря за случая ако ги изхвърлят от Европа. То по-точно е да се каже, че те ще излязат, защото няма как да съществуват ако им бъде отказана помощта и са в еврозоната. Длъжни са да тръгнат по нов път с драхмата и с поглед към Русия и Китай.Трудно, но има изход ако наистина са решими колкото изглеждат. Гърция ще претърпи фундаментална промяна спрямо севина България, която е бедна, мърлява и третирана като долна кучка. Финансовият им министър правилно отбелязва

Ние знаем това гледайки в очите на тези, гладните по улиците на нашите градове, наблюдавайки нашата силно уплашена средна класа, или имайки предвид интересите на всички работещи тежък труд във всеки европейски град и село в рамките на европейския паричен съюз.

Просто ще е нещо подобно на България след Освобождението и ще дръпнат. Ще има ентусиазъм и ще виждат смисъл във всичко, а не да са вечните бедни роби.

И ето пак една държава от нашия ранг ще изхвърчи много пред нас :qipac: Само да споменем, че при крайната дупка, когато ги обзе пълното отчаяние и новите победители на изборите искат да спасят вече нацията..........говорим за крайно мизерните доходи от 500 евро на месец.
България без коментар. Тя си е вече изчезваща държава и нация. Необратим процес. Да не говорим, че тоталните севинни оглупявания са толкова големи в тази държава, че ако ние стигнем крайната нищета, от 500 евро...........тук всъщност ще е луд купон и радост. Типично за цигани, които не са виждали нормални неща и като имат кебапчета да ядат и сателитна чиния да гледат и това е върха на щастието.

Повтарям. При 500 евро на месец (на континента Европа) идва въпроса да бъдеш или да не бъдеш. Ние отдавна сме загубили тази битка, много под 500 евро сме. Просто тече времето, пясъчния часовник, и то изтича. Необходимо е само да се завърти едно поколение и българите няма да са най-много в България, която всъщност тогава не би трябвало да се казва така имайки предвид, че не българите ще са най-многочислени. Изчезва последното предимство останало от соца, бурните години на раждаемост 76 и 77 и въобще като цяло 70-те и 80-те. Това е моето поколение, а то е вече на средна възраст.

До тогава обаче простотиите ще си вървят. Софийските, севините, тридантите. Няма спиране на тия неща. В един момент ще изчезнат. Историята не търпи глупаци. Няма да са българи на тази територия.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот 8 » 18 фев 2015, 02:48

Заемът не е лошо нещо, въпросът е насоката на разходването му. Максималната допускана лихва е 10 %, което е пълен абсурд, защото в рамките на рейтинга на България, който е от ниска инвестиционна категория, тези нива са в рамките между 2 до 3.5 %. Т.е. залага се един буфер, застраховка. Защо? Въпросът е срещу какво се застрахова правителството?


Става дума за 8-те милиарда евро, които ще ги тегли.........дясно правителство :!:
Значи ще договаряме нещо за около и под 10% лихва, наистина крайно ниска от гледна точка на индивидуалния длъжник към банка. Обаче! Кредитният ни рейтинг при такива заеми изисквал от 2% до 3.5%. Въпросът е чии пак западни интереси се обслужват? При Милен Велчев вече го гледахме този филм, сега повторение.На някой ще му бутнат милион от Запад, за да натопи с милиарди държавата ни към западни държави и корпорации. Ето ей тези са за растрел. Разбира се ако питаш оглупелите севита те не са виновни. Предполагам правителството на Орешарски действа инкогнито от името на управляваното от Бойко и ето как пак комунистите ни грабят и ни обедняват.

ПП. То вярно, че в момента в цял свят лихвите са нулеви. Някъде и отрицателни, Швейцария и Япония например, тоест плащаш, за да ти държат базата пари.
2-3 процента са си много в сегашния свят. Някой българин обаче решил да лапа на западен господар и да тегли от името на държавата за 10%. Някой десен, някой евроатлантик, някой "патриот".
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
Vesela Taneva
Мнения: 9151
Регистриран на: 30 апр 2006, 17:39

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот Vesela Taneva » 18 фев 2015, 17:40

Изображение

Извинение за жеста на фрау Меркел, но:
След провала на срещата на финансовите министри на Еврогрупата, на която не бе постигнато споразумение по програмата за финансиране на Гърция, страната все повече се доближава до фалит, пише германското политическо списание „Шпигел“, цитирано от БГНЕС.
„Ако успее финансово да оцелее през пролетта, през юли Гърция ще се нуждае от свежи пари или ще трябва да обяви фалит“, смята „Шпигел“. Само до края на март Атина ще дължи 2,2 милиарда евро лихва

Поради последната криза с несигурността около програмата за финансиране на Гърция, нейните банки ежедневно регистрират загуби, а техните клиенти прехвърлят парите си в чужбина, добавя германското списание.


От 17.02.
Само да допълня, че на преговорите в Брюксел гръцкият финансов мин. Варуфакис се е явил с шалче за над 400евро. Западната преса здраво го е насолила.
Reuters изброява какво е съдържал текстът на eврокомисаря Пиер Московиси:

- безусловно потвърждение за гръцките ангажименти към всички кредитори
- ангажимент на Атина за реформи с цел ръст на икономиката, борба с корупцията и неплащането на данъци, подобряване на публичната администрация
- спешни мерки за по-ефективна и справедлива данъчна система и спиране на хуманитарната криза, без да се отменят досегашни ангажименти и финансирането за тях
- въздържане на Атина от едностранни действия и продължаващо тясно сътрудничество с европейските и международни партньори
- постигането на финансовите цели за 2015 г. Ще бъде оценено в светлината на променящите си обстоятелства
- удължаване на сегашното кредитно споразумение под формата на 4-месечна преходна програма към нов договор за растеж на Гърция, който трябва да бъде обсъден и подписан в този срок.

---------------------------------
И Гидиън Рахман във Файненшъл таймс от 18.02.
Изображение
Моя приятелка от Москва описва по много симпатичен начин как нейните сънародници гледат на войната в Украйна - нарича го "състезание между телевизора и хладилника".Телевизията буни духа на руснаците с приказки за Украйна и интригантстващия Запад. Хладилникът обаче понижава духа с все по-оскъдното си и по-скъпо струващо съдържание.
Как върви състезанието между хладилника и телевизора сега може да се оцени според социологическите проучвания. Според неотдавнашно допитване 44% от руснаците възприемат американците за врагове - с 4% повече, отколкото преди началото на конфликта. Според друго допитване обаче едва 19% посочват, че Украйна би трябвало да е част от Русия - в сравнение с около 50% от запитаните, подкрепили това виждане през март миналата година.
Както казва един руснак на средна възраст: "Хората, които помнят Съветския съюз, знаят какво е да караш на картофи. Младите обаче не знаят". Странното е, че липсата на хранителни стоки, което започва да се забелязва в супермаркетите, дори в Москва, е самопричинена рана, тъй като произтича до голяма степен от ответните санкции на Русия, включващи забрана на вноса на много хранителни продукти от Запада.


Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот 8 » 18 фев 2015, 22:23

На 16 милиарда лева лихва от 10% е 1.6 милиарда, а от 3% е 0.48 милиарда. Проста лихва и без капитализация и само за една година, а заема ще се изплаща години. Дори и така при тези скромни сметки разликата от 1.6 и 0.48 е 1.12 милиарда, тоест някой ще глътне 1 милиард и 120 милиона долара. Ако на Запад я карат с кръгли цифри могат примерно да си вземат 1 милиард (1000 милиона) от българското изтормозено население, а останалите 120 милиона да се дадат на българските помияри, които ще заколят народа си и ще извършат ритуалното му финансово убийство (ще теглят заема при такава лихви).

За да е пълна смешката не Орешарски, а враговете му, които го обвиняваха в подобни неща, ще направят зверството. За 120 милиона.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот 8 » 20 фев 2015, 01:25

Изображение

Това е ужасно. Дългът ни пада най-много, най-нисък е и съответно се справяме най-добре в периода около 2005-2009 при ..........управлението на тройната коалиция.

Държа да подчертая, че не съм фен на БСП или ДПС, но след като при тях е най-малко зле какво остава за сините и десните уроди.. Та те са по-леви от левите! При левите обикновено се губят пари, но тук се оказва, че нашите десни са по-големи комунисти от комунистите.

Весито сигурно има някакво обяснение. Или някой комунист тайно е теглил пари от Запада от името на правителството на Бойко, инкогнито представящ се за евроатлантик или нещо друго фантастично ще измисли сладурката, но при всички положения комунистите ще са виновни за неволите на гербаджийските крадци и седесарските калпазани.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот 8 » 20 фев 2015, 01:28

Мъка ми е щом една потрошена пенсионерска партия, без визия и нямаща нищо общо с модерния социализъм, а само се зове такава, е най-доброто.

България не просто изчезва ами поне нещо да се съпротивлява за последно, а тя ускорява потъването.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
rafaelis
Мнения: 5764
Регистриран на: 06 мар 2008, 19:22

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот rafaelis » 20 фев 2015, 12:12

http://bnt.bg/predavanyia/po-sveta-i-u- ... ruari-2015

От 6.00 до към 8.00 тук една бизнес дама, управляваща немалко производство, говори за това какво им пречи, за да работят спокойно. Сега, тя сваля вината на обстоятелства вътре държавата (така е, като не влиза да чете тук и не е правилно подкована :qipag: ) и о, кощунство, накрая се оказва, че въпреки пречките, създавани у нас, 80 процента от продукцията се изнася за ... чужбина.
А аз, правилно подкованата вече (понеже чета тук) :qipag: виждах гадните чужденци с автомати по границата как пазят да не си изнасяме продукцията. :qipbl: Тц, тц, тц, тц.


Върни се в “Разни”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 38 госта

cron