БРАЗИЛИЯ 2014

Игри!
tridant
Мнения: 6129
Регистриран на: 30 ное 2006, 23:33

Re: БРАЗИЛИЯ 2014

Мнениеот tridant » 24 юни 2014, 15:58

За излизане от групите ,където всеки отбор има по 3 мача се дава по 1 точка .
След това обаче се започва с едно щедро раздаване на точки ,докато се стигне до финала ,където са предвидени 30 точки ,ако се не лъжа.

Правилата са пълна идиотщина ,затова и си свалих снимката.
Изображение

Потребителски аватар
Al
Мнения: 8452
Регистриран на: 22 окт 2007, 14:54
Местоположение: Луксозенец

Re: БРАЗИЛИЯ 2014

Мнениеот Al » 24 юни 2014, 16:11

Няма как правилата да са идиотщина, защото няма такива. :qipag: :qipag:
maryan unfaitful написа:А Рафа несъмнено щеше да е олимпийски герой в древността, може би дори щеше да влезе в древногръцките митове като полубог.

Изображение

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: БРАЗИЛИЯ 2014

Мнениеот 8 » 24 юни 2014, 16:31

Много мразя мрънкачите. Като Христолов. Еди как си не му харесва. ОК ама после мълчи, а то се втурнало да прави констатации на другите.

На теб какво не ти харесва? Видимо виждам две неща за които обаче не виждам основания.
Едното било "после се раздавали точки на поразия". Оставям настрана, че не е на поразия, което ще ти го обясня при втория елемент, а веднага ти обяснявам нещо друго. Всеки етап е като състезание от формула едно или кръг от любимата ти Висша лига. Разиграват се неща, а не преди 1/4 финалите вече само двама да са в играта, защото останали малко мачове и няма кои да ги мине. И то за какво? Налучкали случайно някакви безмислени мачове в групите. Не ме карай да ходя в темата за ШЛ и да видим къде на практика съревнованието е свършило оставайки единици. Като едното нищо може да е било дори още след края на групите есента. Просто поради огромния брой мачове до тогава. После все едно нищо няма, а то на практика там е всичко, пролетта елиминаците.
Вторият ти рев е, че за 3 мача в групите били само 1 точка, а после от един мач стълпотворение от точки. Спокойно. Не е такава левашка история. За да си хванал някой след групите какво направил, например отишъл на 1/4 финал, това обхваща и онова предишното голямото в твоите очи, че е минал трите мача в групата. Без тях няма как да е на 1/8 финал, където да бие, за да отиде на 1/4 финал. За целта единствено трябва да се направят прогнозите преди турнира, нещо което пък Васко не хареса.

И аз да питам. Какъв е смисъла от хващане на вчерашната победа на Бразилия над Камерун точно? Много ме интересува и е страшно важно. Едните си продължават, другите си заминават, а дали мача им ще свърши 1:0 или 6:1 няма никакво значение. Дори и знака да не беше станал, а Камерун да беше бил пак няма значение. Или днес да гледам някой натъкмил се на шано да хваща Англия-Коста Рика. Някой левак, който иначе залагал на Англия да мине групата, а Коста Рика не и днес познал там случайно 2:1 или какъвто е резултата и да трупа точки. От друга страна можещия как да ти хване един безмислен мач. Коста Рика продължава, Англия не. От това логично следва, че от 10:0 до 0:10 всякакви резултати не са потресаващи. Все Коста Рика ще продължи, Англия не. Как да им отгатна настроенията кой как излязъл точно днес за нещо което не го интересува? Друг конкретен пример. Испания би Австралия най-много ама това дойде и в мача в който нищо вече не вълнуваше австралийците. Как да го хвана това на точен резултат? Който го хваща за мен е късметлия. Не виждам с какво вчера 3:0 (познат точен резултат) е по-умно от друг дал 1:0, 2:0, 2:1 и т.н., но не познал.
За финал определено шапка свалям ако някой преди турнира 90-та е казал, че Камерун ще са голямата работа на световното, но не и на някой който ги вижда на 1/8 финала вече и със слаб съперник като Колумбия, че ще отидат на 1/4 финала. Последното не е постижение.

И последно. Защо всеки с претенции не каже как трябва да се организира точкуването и просто да го наложим и да видим какво би се получило при ставащите резултати. Разбирам я тръпката постоянно да се играе, но ако е така веднага мога да ви организирам такава игра. Не ми е нужно и цяло световно, а един мач е достатъчен.

Днес играят Англия-Коста Рика. Турнирът е следния.
1. Познат знак 3 точки, 2. Познат точен резултат 5 точки, 3. Познат първи голмайстор 7 точки, 4. Познат резултат на полувремето 2 точки, 5. Познат първи жълт картон за кой отбор ще е 1 точка, 6. Позната страна, лява или дясна на ТВ екраните, първото полувреме на Англия е 1 точка, 7. Познат брой голове в мача 3 точки, 8. Познат кой отбор ще изпълни центъра първото полувреме 1 точка, 9. Познат кой отбор ще изпадне в засада първи 1 точка, 10. Познат кой вратар, английския или костариканския, първи ще пипне, буквално с физически контакт топката, без значение избива ли я, хваща ли я, залага я фал да бие ли, носи 1 точка.

Ако 10 точки не ви стигат мога и още и до 100 да ги докарам. Все си мисля, че ако ви е такава тръпка от разнообразни точки да летят отвсякъде да отидете на казино. Там всяка минута може да разигравате нещо на едноръки бандити, рулетки с червено и черно, блек джекове със сборове от цифри, въобще игрички да има.
Ако си цесекар бъди докрай!

drvasko98
Мнения: 10198
Регистриран на: 27 май 2007, 11:17
Местоположение: Велико Търново, София, по равно

Re: БРАЗИЛИЯ 2014

Мнениеот drvasko98 » 24 юни 2014, 17:16

Точно обратното 8. До полуфиналите в ЕКТ поне 5-6 човека имаха шансове. Сега да видим колко човещка ще имат шансове. Или по-точно те ще имат, но ще зависят от изхода на 1-2 мача. Примерно как точно Аржентина/Бразилия/Германия ще се победят помежду си. Тоест всичките ти прогнози са безсмислени до 1/2 финалите. Играта спокойно можеше да се ограничи в тези мачове. Примерно аз ако позная че Аржентина ще е шампион, а Бразилия финалист на практика ще спечеля независимо колко бездарно съм прогнозирал всичко останало.

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: БРАЗИЛИЯ 2014

Мнениеот 8 » 24 юни 2014, 18:17

И как трябва да те бия, за да не е бездарно? Познавайки точния резултат от Бразилия-Камерун и Англия-Коста Рика?

Отделно защо си мислиш, че е лесно познаването на шампиона и финалиста? Ако искаш пробвай всяка година преди ЛЕ, ШЛ и ЕП или СП ако има да видиш познаваемостта си.

За финал аз не мога да приема всеки следващ тур да не е поне толкова силен колкото предния, както и 27 кръг е не по-малко смислен от 26 в родното първенство или 33 спрямо 32 във ВЛ.
То иначе лесно може да се направи всичко по 1 точка, от излизането от групите до шампиона, но не е правилно. Не само това ами и логически е недомислено ако се направи така. Всяко едно следващо нещо обхваща сборно всички предишни, тоест ако аз хвана 1/4 финалист значи съм хванал група плюс !/8 финал плюс 1/4 финал, а не както Триданта си мисли, че хващам един мач и е по-малко от само групата.

Ти как би разиграл турнира? Дай да го направим неофициално да видим какво ще се получи.

ПП. И какво нередно има до края да можеш да излезеш лесно първи като ти до края стоиш на най-вярната прогноза за шампиона и вицешампиона? Трябва 14 и 22-ия ли в първенството да отгатнеш точно? Тук получаваш и за всичко точки, не само за първите двама, но различна е тежестта, защото съгласи се да познаеш шампиона е по-силно отколкото третия осминафиналист.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: БРАЗИЛИЯ 2014

Мнениеот 8 » 24 юни 2014, 18:23

Кажи как трябва да е и ще го подложим на критика (градивна). Ето давам ти веднага пример. Вземам едно от нещата ви в ШЛ. Примерно вчера Мексико-Хърватска 3:1. Ако това го точкувахме при равни други условия (всичко останало е същото каквото е в момента) с какво ако ти си го познал си повече от мен? Просто си избрал една карта от тестето и си имал късмет. За мен е така. Да не говорим, че конкретно в този пример аз си чаках Мексико да е класирващия се, докато теб те е озарила доста по-късно идеята, тоест изоставаш от мен, ако преди самия мач вече си познал точния резултат. Като гледам в началото други мисли си имал. Същата работа и за Белгия. Бяха някакви фаворити, сега не били нищо особено. Последно? Тука има-тука нема май е работата. Дано да отгатнем.
Ако си цесекар бъди докрай!

drvasko98
Мнения: 10198
Регистриран на: 27 май 2007, 11:17
Местоположение: Велико Търново, София, по равно

Re: БРАЗИЛИЯ 2014

Мнениеот drvasko98 » 24 юни 2014, 18:52

Аз мнението си го написах преди първенството. Едно поне 80% имат на полуфинал Бразилия, Аржентина и Германия. Аз немците ги махнах само от екзотика и че не обичам шаблона, но реално са си за полуфинал. Значи всичко зависи от това кой точно къде ще се класира. И няма никакво занчение дали ще бият Коста Рика или Швейцария

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: БРАЗИЛИЯ 2014

Мнениеот 8 » 24 юни 2014, 19:18

Е има, защото Коста Рика и подобни ще ти оформят не малко точки от 1/4 финалисти.

Освен това точките не са по-малко. Количеството компенсира качеството. Ти може и да ти се вижда лесно ей така 16 точки от двата финалиста, но то същото мога да взема и от 1/4 финалистите, само дето не са 2 отбора по 8 точки, а 8 отбора по 2 точки носещи. Хвани си ти там Бразилия, Германия и Аржентина, а пък останалото си мисли, че не е важно. Напротив, точно толкова е също важно и като имате претенции за познаваемост и отстрани главните герои ето! Тук е истината. Съгласи се, че да познаеш отиването напред на Коста Рика си е добър удар като акъл, а не да им познаеш някой точен резултат от групата.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: БРАЗИЛИЯ 2014

Мнениеот 8 » 24 юни 2014, 19:21

Твоята претенция, че всеки щял да хване Бразилия, Аржентина и Германия и общо взето там били точките преведено означава, че не одобряваш повечето точки на по-късен етап. Искаш примерно всичко да носи по 1 точка, от познаването на Холандия, че ще премине групата, до познаването на световния шампион.........на мен не ми изглеждат равностойни тези неща и отделно какво значение има че си познал че Холандия минава групата ако отпаднат на 1/8 финала. Виж да познаеш, че ще са шампион е друго.
Ако си цесекар бъди докрай!

Delija
Мнения: 52320
Регистриран на: 03 апр 2006, 17:05

Re: БРАЗИЛИЯ 2014

Мнениеот Delija » 24 юни 2014, 20:21

tridant написа:За излизане от групите ,където всеки отбор има по 3 мача се дава по 1 точка .
След това обаче се започва с едно щедро раздаване на точки ,докато се стигне до финала ,където са предвидени 30 точки ,ако се не лъжа.

Правилата са пълна идиотщина ,затова и си свалих снимката.


Е, ти от олигофрен като 8, какви правила си очаквал ?! :qipag: :qipag:

п.п.: точкуването наистина е пълен потрес. #-o #-o

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: БРАЗИЛИЯ 2014

Мнениеот 8 » 24 юни 2014, 20:59

Напротив много е добро, но няма да споря.

Просто вече опира до акъл и от тук разбирам нежеланието ти към него.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: БРАЗИЛИЯ 2014

Мнениеот 8 » 24 юни 2014, 21:09

Сега ме вкарваш във филм на сравнения и Васко естествено ще се обиди ама карай.

Три точки за познат победител, седем за точен резултат (или 2 за развой и 5 за точен резултат в групите на ШЛ, което е същото). Много умно, няма що.
Преведено към световното. Да познаеш, че Коста Рика ще бие Италия е само 3 точки, но като си видял вече, че са силни и си с тази нагласа преди последния им мач едно сляпо 0:0 ти носи точки, при това дори повече от онази познаваемост да бият Уругвай и Италия :shock:

Разбира се това облагодетелства галфони като Делчо, защото той първите две развръзки няма да хване, но последната може да я нацели. Ето ти ги 7 точки. За сметка на това някой спец ако отрази първите два развоя, победи на Коста Рика, хваща 6 точки, а накрая се чуди какво измежду многото да избере и да кажем сложи 1:0 срещу англичаните не хваща нищо и остава с 6 точки срещу 7 на пълния слепец за развитията. Последният между другото и испанците няма да хване, но сега като ги няма и вижда други отбори може пък да нацели нещо............това ли ви е смислената игра? Някой който хал хабер си няма от това което става да спечели накрая!?

И проблема не е в това, че измислил някаква неудобна система, лесно може да следваме същото, но това не опира до разбиране, а до малко математика и логика. Напълно безполезна, защото нито мнението ми е такова, нито пък може поне да се спечели нещо от тотото. Такива прогнози просто изразяват мнение "аз залагам, че основно, но не винаги (ще нацелвам) ще бият отбори като Реал и Барса, Бразилия и Германия, ЦСКА и Левски на различните сцени". Голяма прогноза, няма що. Че обикновено по-силния ще победи.
Ако си цесекар бъди докрай!

Delija
Мнения: 52320
Регистриран на: 03 апр 2006, 17:05

Re: БРАЗИЛИЯ 2014

Мнениеот Delija » 24 юни 2014, 21:10

Ами гледам доста хора явно нямат акъл, понеже не разбират гениалната ти схема.

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: БРАЗИЛИЯ 2014

Мнениеот 8 » 24 юни 2014, 21:14

Не знам, всеки отговаря за себе си.

Принципно в различните сфери на живота малцина виждат хубавите неща, а болшинството обикновено е на някакво общо мнение на масите, което не е най-доброто. Например болшинството хора правят пари като вкарват депозити в банките и от лихви печелят (дори може и да не печелят при по-висока инфлация ама те това не го разбират). Просто до там са им възможностите на размисъл. Не очаквай всички да са на върха.

Тази схема никой не ти я налага и ще имаш възможност да се разиграеш в новото издание на ШЛ с точни резултати (ако не ти се ходи на рулетка в казино където има същото-червено/черно, четно/нечетно, голямо/малко, три 12-тици, шестици, четворки, точно число, каквото ти сърце поиска).
Ако си цесекар бъди докрай!

Delija
Мнения: 52320
Регистриран на: 03 апр 2006, 17:05

Re: БРАЗИЛИЯ 2014

Мнениеот Delija » 24 юни 2014, 21:18

Интересно ми е, понеже се присмиваш на обикновените хорица, голям ум като теб какво ли богатство е натрупал ??!


Върни се в “Игри и забавления”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 17 госта

cron