Най-Великият треньор(мениджър)

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Най-Великият треньор(мениджър)

Мнениеот 8 » 05 май 2014, 16:54

Челси от любов, а Интер? Там не се "връща", просто избира добрия влак.

Хайнкес не се е качил на никакъв потеглящ влак. Финал за Байерн не е чудо голямо. Отделно кво те кара да си мислиш, че при Ван Гаал Байерн щеше да стане това което стана? Та те при Хайнкес не бяха станали още нищо докато падаха в такъв крайно нетипичен немски вариант срещу Челси. Да си домакин, на твоя стадион и немец и да не си вземеш мача!? При това ти го вземат по немски, точно с гол в 90-тата минута. Предпоследният сезон на Хайнкес, този със загубения финал от Челси, никаква машина не са били. То гледай и Пеп и от там ще разбереш същото. Обяви новия си отбор през зимата, на полусезона при последния сезон на Хайнкес. Аз лично дори и тогава не виждах още влака ама оня има по-остро обоняние и го е надушил. Значи там някъде са станали.

Челси миналия сезон, този след трофея точно така ми изгледаше и изглежда и сега. Старата формация изпълни това което много години гонеше. Новата не е готова за същото и ако въобще ще го прави ще е по-нататък, а аз очаквам тя да го направи, а не отново Лампард, Дрогба, Тери, Ашли да са основните фигури. Логично на следващия сезон нищо не става. Старите вече не могат, новите още не могат. Едните са миналото, другите бъдещето. Няма обаче настояще. В тази връзка и това тази година не е провал. Не само следващия, а и по-следващия сезон след трофея не съм си мислил, че Челси пак ще има големия потенциал, но вече с по-младите. Прекалено рано е. Аз не знам на какво отгоре миналата или тази година някой е очаквал подвизи и да говори за провали. Лампард и Ко вървят надолу, няма как да са най-силните, били са такива. Азар и Ко вървят нагоре, не са най-горе, също няма как да са най-силните, могат да бъдат евентуално след време. Единственото реално осъществимо беше да са шампиони на Англия тази година, нищо повече. При това и това осъществимото е на кантар, просто възможно. И за финал тази възможност се отваря не от сила или слабост на Челси, напротив няма връзка с тях, идва от огромната разлика в английския шампионат, със и без Съра. Ако не беше се оттеглил щеше да е същото като миналата година, направо нищо нямаше да очаквам от Челси.
Ако си цесекар бъди докрай!

Delija
Мнения: 52320
Регистриран на: 03 апр 2006, 17:05

Re: Най-Великият треньор(мениджър)

Мнениеот Delija » 05 май 2014, 20:34

8 написа:Хайнкес не се е качил на никакъв потеглящ влак.


Да, знам, твоите любимци Хайнкес, Бенитес и сие никога не се качват на потеглящи влакове, те винаги сами изграждат всичко, докато всички успехи на Жозе са предварително потеглили влакове.


8 написа:Отделно кво те кара да си мислиш, че при Ван Гаал Байерн щеше да стане това което стана?


А теб кое те кара да мислиш, че при Манчини/Раниери, Интер/Челси щеше да стане това, което стана ??


8 написа:Челси миналия сезон, този след трофея точно така ми изгледаше и изглежда и сега. Старата формация изпълни това което много години гонеше. Новата не е готова за същото


Каква стара, каква нова формация ..... гръбнакът от миналия и сегашния сезон са си едни и същи играчи. Факт - миналият сезон ти ги обяви за изчерпани и спрял влак, но като разбра, че идва Жозе - веднага станаха ускоряващ влак. :qipag: :qipag: :qipag:

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Най-Великият треньор(мениджър)

Мнениеот 8 » 06 май 2014, 01:36

Хайнкес, Бенитес и сие

Толкова много станаха, че не се ли замисляш, че в крайна сметка не са ми любимци? Самия ти вече не можеш да ги преброиш и казваш "и сие".
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Най-Великият треньор(мениджър)

Мнениеот 8 » 06 май 2014, 01:44

Не съм казвал, че Манчини е щял да вземе ШЛ.
Ако си цесекар бъди докрай!

tridant
Мнения: 6129
Регистриран на: 30 ное 2006, 23:33

Re: Най-Великият треньор(мениджър)

Мнениеот tridant » 09 май 2014, 23:25

Защитникът на Реал Мадрид Алваро Арбелоа разказа за съвместната си работа с бившия старши-треньор на отбора Жозе Моуруньо. Както е известно, португалецът проведе три сезона в испанския гранд, а през миналото лято оглави лондонския Челси.

"Още в първия ден на подготовката за новия сезон разбрахме кой е Моуриньо. Испанските играчи се бяха завърнали след победата на Световното и се срещнахме в Лос Анджелис Там играхме приятелски мач с местния Галакси и на почивката губехме с 0:2. Какви викове бяха в съблекалнята! Всички си го получихме. Бързо разбрахме кой е Моуриньо", заяви Арбелоа.

"Беше невъзможно да си представим, че Мануел Пелегрини по същия начин е крещял на Роналдо. Добре запомнихме този разговор. Моуриньо казваше: "Не искаш да тичаш - на пейката. И ти също? Няма проблем - отивай и ти там". Нямаше значение за кого става дума - световен шампион, Кака или някой от младежите", продължава бранителят.

"Отношенията с Моуриньо се развалиха след поражението от Борусия в полуфиналите за Шампионска лига. Но ние сме професионалисти и не позволихме това да ни повлияе на терена. Отначало загубихме битката за титлата, след това Купата на Испания, а след това още един полуфинал в Шампионска лига. Това бе последната капка. Касияс? За това вече достатъчно се изприказва. С него сме професионалисти и се борим за благото на един клуб - Реал. Не възнамеряваме да говорим на тази тема", завършва Арбелоа.
Изображение

Потребителски аватар
VILIO
Мнения: 10933
Регистриран на: 18 апр 2007, 17:25
Местоположение: Сексагинта Приста
Контакти:

Re: Най-Великият треньор(мениджър)

Мнениеот VILIO » 05 яну 2015, 15:13

Моуриньо е по-англичанин от останалите
Той наистина въплъщава нашия коледен дух.

За разлика от другите мениджъри той харесва футбола през декември

МАРТИН САМЮЪЛ

Някак си е пресилено да си представяме Жозе Моуриньо като Дядо Коледа. Толкова слаб, гладко избръснат и с такива малки помощници като Джон Тери и Неманя Матич, които неохотно раздават подаръци. И все пак Моуриньо е Татко Коледа на английския футбол. Той е един от хората, които придават блясък на сезона.
Запълнената програма в неделя предизвика нова вълна от оплаквания от мениджърите, които са яростни на програмата в шампионата по празниците. Би трябвало сега да сме на почивка, казаха те. Нашите футболисти би трябвало да са като Кристияно Роналдо, заснет да събира тен на скъпа яхта в Дубай, или да последват "Пари СЖ" и "Интер" в Мароко за скъпоплатена контрола под благословеното от Бога слънце. Декември, ни обясниха, е изтощителен и връща английския футбол назад. Мениджърът на "Съндърланд" Гус Пойет определи като позор, че се налага отборите да играят по 2 мача за 3 дни. Въпреки че самият той имаше 5 дни почивка преди коледния мач с "Хъл" и въпреки това падна с 1:3 у дома. Друг, който се оплака, беше Луис ван Гаал.
Моуриньо е обратният случай. Той харесва декември. В деня, в който пое "Челси", каза нещо, което трябва да се закачи на стената на всеки футболен администратор, в случай че реши някога да сложи край на една от нашите най-прекрасни традиции: "Английският футбол принуждава всеки да даде максимума от своите възможности - каза той. - Допълнителната конкуренция, 60 мача, 70 мача, 3 от които един след друг по Коледа и по Великден, натоварването - всичко това те принуждава да стигнеш до границата на възможностите си. Това е фантастично. Не казвам, че е правилно, но го харесвам. Понякога човек харесва неща, които не са правилни. Бих ли предпочел да имам седмица ваканция на Коледа, както в Испания? Преди 2 години бях в Ню Йорк, миналата година в Бразилия. Предпочитам да играя. Правилно ли е да играеш 4 мача в такъв кратък период? Вероятно не, но изпитвах ревност, като гледах мачовете от Висшата лига през това време. На плажа в Бразилия на 26 декември чувствах тотална завист, защото исках да играя."
И Моуриньо отново го изпита с победата над "Уест Хем" на Коледа. "Челси" последен изигра мача си от предишния кръг срещу "Стоук" в понеделник вечерта, а на Коледа мачът му беше ранният, преди всички останали, но докато Сам Алърдайс даде почивка на двама от най-добрите си играчи, Моуриньо пусна същия състав, като вкара Оскар вместо Джо Микел. "Толкова съм горд - заяви той. - Взимаме заплати, които ни се дават, защото хората са влюбени в тази игра. Ако хората искат футбол, трябва да им го осигурим."
И е прав, разбира се. Интензивността на програмата по Коледа и Великден е това, което разделя лидерите през ноември от истинските неща. Пойет заяви, че би бил доволен, ако има такъв напрегнат график през август, когато играчите все още се приспособяват. Но кой иска такова нещо?
Бяхме наясно, че Роналдо ще стане велик футболист, равнодушен към напрежението или бруталните физически сблъсъци, защото той успя да се справи с английската футболна Коледа. Сезонът 2007/08, в който вкара 42 гола, той започна като титуляр за "Манчестър Юнайтед" както на 23 декември у дома с "Евертън", така и на 26 и 29 декември в двете гостувания на "Съндърланд" и "Уест Хем". Разписа се във всеки мач, даже вкара 2 на "Евертън", а след това беше титуляр и при победата на 1 януари над "Бирмингам". Тези, които гледаха Еден Азар срещу "Стоук", "Уест Хем" и "Саутхемптън", са наясно, че и той върви по същия път. Той не е толкова плодовит като Роналдо, но показа мощ на ст. "Британия", а след това и срещу "Уест Хем". Срещу "Саутхемптън" вкара прекрасен гол за напълно заслужената точка. Другите мениджъри може да възразят, че Моуриньо има отбор, който може да се справи с тежките изисквания, но не го използва: в 82-ата минута срещу "Уест Хем" вече водеше с 2:0, но той все още не беше извършил нито една смяна. Срещу "Саутхемптън" смените му също бяха късни.
Аргументът, че изтощителната зима вреди на националния отбор, едва ли ще издържи. Последните трима световни шампиони - Германия, Испания и Италия, до един имат зимни паузи по празниците, но в последните 3 финала на мондиалите играха 15 футболисти от Премиършип. И те изобщо не изглеждаха изморени по време на първенството в сравнение със своите сътоборници. Месут Йозил, Пабло Сабалета, Мартин Демикелис, Андре Шюрле, Пер Мертезакер, Серхио Агуеро, Найджъл де Йонг, Робин ван Перси, Дирк Кайт, Джон Хейтинга, Сеск Фабрегас, Фернандо Торес, Клод Макелеле, Уилям Галас и Тиери Анри до един участваха в битките за световната купа след участие в английското първенство. А победните голове през 2010 и 2014 г. бяха изработени от футболисти от Премиършип. Така че вероятно има други фактори, които пречат на английския национален отбор да постига успехи: да задържат топката, да използват головите положения или да вършат същото, което прави Луис Суарес. Това може да помогне.
Когато Моуриньо говори за английския футбол, го прави с истинска любов. Той не прави грандиозни изявления, но е наясно с огромните сили, които трябва да се положат в името на победата. Той е наясно, че това е уникално предизвикателство, и го предпочита пред плажовете, яхтите и продажбите в магазините по Коледа. Той наистина въплъщава нашия коледен дух.
Изображение

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Най-Великият треньор(мениджър)

Мнениеот 8 » 05 яну 2015, 17:00

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Обаче накрая пак стигаме до същината.

Така че вероятно има други фактори, които пречат на английския национален отбор да постига успехи.

Тръгнахме от мачовете по Коледа и стигнахме до обяснение пречещо на английския футбол на международното поле. Това е новата мода, която ударно се въвежда. Къде е клубния английски футбол и то в определен празник, къде е международния и то през цялото време. Нищо общо.
Бобито и той. Говори си за някакви сладки английски неща типични за острова и изведнъж накрая заключва ето, еди какво си пречи на англичаните да успеят в Европа. Малоумна работа.

Гледайте и нататък какво става. Модела е следния. Почва да се говори нещо, какво да е, по някое време в статията следва сектантска надъхана злоба (сякаш някой ги провокира, като бесни кучета вързани за синджир скачат) "и ето еди какво си обяснява неуспехите на английските национални, клубни и всякакви отбори". Преди това се говори за Коледа, мъгла, пуйки, всичко друго, което няма връзка с помпозния момент "това е виновно за неуспехите". Тъпанари. Ми следващия път публикувайте менструалния цикъл на някоя жена. Най-вероятно и той има вина за английските неуспехи.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Най-Великият треньор(мениджър)

Мнениеот 8 » 05 яну 2015, 17:03

Моуриньо :arrow: Коледа :arrow: английски традиции :arrow: световни първенства :arrow: играчи на други държави :arrow: ...това обяснява защо англичаните не успяват

Ето така е приплъзването в тази статия. Къде са Коледа и Моуриньо, къде са традиционните английски неуспехи :qipan:
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
Мичо
Site Admin
Мнения: 30049
Регистриран на: 20 мар 2005, 15:07

Re: Най-Великият треньор(мениджър)

Мнениеот Мичо » 05 яну 2015, 17:37

Дейвид Мойс преби прехвалената Парцуца. 8)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Изображение

Потребителски аватар
Христолов
Мнения: 7678
Регистриран на: 14 сеп 2007, 18:19
Местоположение: Във форума!

Re: Най-Великият треньор(мениджър)

Мнениеот Христолов » 05 яну 2015, 19:03

8 написа:ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Обаче накрая пак стигаме до същината.

Така че вероятно има други фактори, които пречат на английския национален отбор да постига успехи.

Тръгнахме от мачовете по Коледа и стигнахме до обяснение пречещо на английския футбол на международното поле. Това е новата мода, която ударно се въвежда. Къде е клубния английски футбол и то в определен празник, къде е международния и то през цялото време. Нищо общо.
Бобито и той. Говори си за някакви сладки английски неща типични за острова и изведнъж накрая заключва ето, еди какво си пречи на англичаните да успеят в Европа. Малоумна работа.

Гледайте и нататък какво става. Модела е следния. Почва да се говори нещо, какво да е, по някое време в статията следва сектантска надъхана злоба (сякаш някой ги провокира, като бесни кучета вързани за синджир скачат) "и ето еди какво си обяснява неуспехите на английските национални, клубни и всякакви отбори". Преди това се говори за Коледа, мъгла, пуйки, всичко друго, което няма връзка с помпозния момент "това е виновно за неуспехите". Тъпанари. Ми следващия път публикувайте менструалния цикъл на някоя жена. Най-вероятно и той има вина за английските неуспехи.

сектата се засилва, когато и покажеш някакъв общ враг. събуждаш у нея низки чувства на страх и несигурност, което я кара да стане по-сплотена и предана на главатаря си. прост маркетинг в 21 век.

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Най-Великият треньор(мениджър)

Мнениеот 8 » 05 яну 2015, 19:23

:qipbs:

И аз наблюдавам същото :qipbl:
Просто ми е смешно как няма никой срещу тях, а те се обединяват срещу някакви невидими врагове и на принципа "сами срещу всички" (в България също има сектанти изповядващи този принцип). И вярно! Сплотяват се! Нали срещу тях са всички останали. Как успяват да си го измислят и да вярват на такива неща остава неразбираемо за мен, но те продължават ударно да громят противник след противник. То не са испанци, не са италианци, не са немци. Ще кажеш, че целия свят се занимава с някаква средна школа и ги вълнува какво точно аджеба става на острова.......обаче ония наистина си вярват.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
Мичо
Site Admin
Мнения: 30049
Регистриран на: 20 мар 2005, 15:07

Re: Най-Великият треньор(мениджър)

Мнениеот Мичо » 05 яну 2015, 21:10

Изображение
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Изображение

Потребителски аватар
VILIO
Мнения: 10933
Регистриран на: 18 апр 2007, 17:25
Местоположение: Сексагинта Приста
Контакти:

Re: Най-Великият треньор(мениджър)

Мнениеот VILIO » 06 яну 2015, 00:19

8 написа:ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Обаче накрая пак стигаме до същината.

Така че вероятно има други фактори, които пречат на английския национален отбор да постига успехи.

Тръгнахме от мачовете по Коледа и стигнахме до обяснение пречещо на английския футбол на международното поле. Това е новата мода, която ударно се въвежда. Къде е клубния английски футбол и то в определен празник, къде е международния и то през цялото време. Нищо общо.
Бобито и той. Говори си за някакви сладки английски неща типични за острова и изведнъж накрая заключва ето, еди какво си пречи на англичаните да успеят в Европа. Малоумна работа.

Гледайте и нататък какво става. Модела е следния. Почва да се говори нещо, какво да е, по някое време в статията следва сектантска надъхана злоба (сякаш някой ги провокира, като бесни кучета вързани за синджир скачат) "и ето еди какво си обяснява неуспехите на английските национални, клубни и всякакви отбори". Преди това се говори за Коледа, мъгла, пуйки, всичко друго, което няма връзка с помпозния момент "това е виновно за неуспехите". Тъпанари. Ми следващия път публикувайте менструалния цикъл на някоя жена. Най-вероятно и той има вина за английските неуспехи.


Ти си някакъв професор и на тема физическо възстановяване.
Не,че Англия ще стане световен шампион ако има пауза ама липсата на такава оказва негативно влияние. Трябва някой да е кръгъл идиот да мисли обратното.
Изображение

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Най-Великият треньор(мениджър)

Мнениеот 8 » 06 яну 2015, 00:29

Ми като оказва негативно влияние не играйте бе!

Те хем отчитат негативния ефект, хем пък като мазохисти го прилагат и искат да получават похвали за това. То бива да си идиот ама чак толкова.....

Все едно някой в България да въведе по празниците седем дневен цикъл, коледната седмица 7 мача се играят, всеки ден. И накрая вместо да се смеем на глупостта му да иска да отчитаме футбола ни като върховен и "не че това е основен фактор да не ставаме световни шампиони ама и това влияе".

Или действате умно и жънете успехи или действате глупаво и не се жалвайте. То сякаш някой насила ви е наложил този модел и да трябва да ви възприемаме като герои. Върхът на всичко е, че става дума за нефутболни неща. Кой го интересува колко играете по Коледа!? Боли го патката нормалния фен. Това са някакви щуротии, левскарите много обичат такива, неща несвързани с футбола да бъдат описвани като геройства. Не било важно да биеш, а всичко останало което няма общо с футбола. Ми Реал пък могат да запълнят заглавията с кой футболист ползва асансьор и кой не. И това какво ни вълнува и какво общо има с футбола? Глупости и щуротии.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
VILIO
Мнения: 10933
Регистриран на: 18 апр 2007, 17:25
Местоположение: Сексагинта Приста
Контакти:

Re: Най-Великият треньор(мениджър)

Мнениеот VILIO » 06 яну 2015, 00:41

8 написа:Те хем отчитат негативния ефект, хем пък като мазохисти го прилагат и искат да получават похвали за това. То бива да си идиот ама чак толкова.....

Ти това с гъзъ ли го измисли ?
1. Телевизиите имат ползва от това да има мачове по Коледа и Нова година да няма пауза.
2. Това си традиция в Англия.
3. Хората не им пука много дали Англия ще станат СШ или ЕШ. Важно е за тях да има през целия сезон нон-стоп мачове.
4. Висшата лига си е отделна организация от футболната асосиация на Англия. Нац. отбор на Англия е под егидата на ФА, а ФА не може да казва какво да прави Висшата лига. Пък Висшата лига няма за задача да прави услуги на нац. отбор на която и да е страна. Тя си гледа нейните интереси. Като няма интерес от пауза няма и да има.

8 написа:Кой го интересува колко играете по Коледа!? Боли го патката нормалния фен. Това са някакви щуротии

Като гледам май по форумите хората се интересуват щото се коментират мачовете от Англия дори от не фенове на английския футбол ама тва са щуротии ...

8 написа:И накрая вместо да се смеем на глупостта му да иска да отчитаме футбола ни като върховен и "не че това е основен фактор да не ставаме световни шампиони ама и това влияе".

Ти правиш ли разлика между констатиране на факти и оправдания ?
Например липсата на пари трудно би направила шампион отбора на ЦСКА е констатиране факт,а не оправдание.

8 написа:Върхът на всичко е, че става дума за нефутболни неща.

Много често така наречените нефутболни неща са решаващи на терена. Пък да не говорим,че е идиотско да се коментира как възстановяването не е част от футбола.
Изображение


Върни се в “Футбол - Свят”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 39 госта

cron