На маса: Политика

Потребителски аватар
rafaelis
Мнения: 5764
Регистриран на: 06 мар 2008, 19:22

Re: На маса: Политика

Мнениеот rafaelis » 20 мар 2014, 08:51

emevev написа:За тъжна новина гледам по телевизията в момента: стара бомба (от ПСВ) избухнала при строителни работи в Белгия - загинали двама души: българин и турчин... В Белгия имало фонд за обезщетения при трудови злополуки, обаче близките на загиналите нямало да получат нищо, понеже... не били белгийци :shock: :shock: Нищо, че са работили в белгийска фирма...

Те това ви е демокрацията - затова Дели ми вика, дали трябвало да дойдат да ни оправят - не, Дели, за мен напълно достатъчно би било да не ни експлоатират/колонизират... :?


#-o Леле, какъв манипулативен извод от един случай.

Българинът е работел нелегално и не е бил регистриран.


В Белгия съществува фонд за компенсиране на жертви на войните, но той изплаща обезщетения само на белгийски граждани.


Сигурна съм, че при идентичен случай у нас, ако има български фонд, който компенсира жертви от войните, то той включва и компенсирането и на суринамски, и на патагонски граждани. :qipbp:

А също сигурно има и някоя институция, която ще компенсира семейството на нелегално работещ българин тук у нас. ???:?:
Че то даже в трамвая, стане ли злополука, но нямаш билетче, няма и обезщетение.
Айде малко по-сериозно.

Останалите експлоатирани пък правят това
http://www.standartnews.com/svyat-bulga ... 29559.html
но за тях ни дума. :qipag:

Потребителски аватар
rafaelis
Мнения: 5764
Регистриран на: 06 мар 2008, 19:22

Re: На маса: Политика

Мнениеот rafaelis » 20 мар 2014, 09:04

nacho написа:Аха.Значи да стискаме в ръка опорните точки от Брюксел и Вашингтон и да дерзаем. :qipbp: Всеки който малко кривне от евроатлантическия път веднага да бъде заклеймяван като мръсен комунист,русофил инфантилен и т.н.Съборете и паметника на Съветската армия и изградете такъв на американските летци бомбардирали България през ВСВ. :qipad: И да живее демокрацията. :qipbp:


По принцип границите между държавите са създадени от човешката мисъл, която не е могла да направи един общ свят.
Няма да е скоро това, за което пееше Джон Ленън
Представи си да няма страни -
не е трудно да го направиш.
Да няма за какво да убиваме и умираме
и религии да няма.
Представи си всички хора
да живеят в мир.


И докато е такова положението, и трябва да се съобразявам с него - ми е ужасно неприятно, когато български граждани милеят за Русия (СССР) повече, отколкото за България.

Те са/сте съгласни най-високият паметник в столицата да е съветски, но не са/не сте си направили труда да видите къде е гробът на Стамболов.

И не изпитват/е за миг срам, че сме единствената страна в света, в чийто химн се е появявало името на град на друга държава, а именно - Москва.

Ами - всеки с изборите си. :qipbn: Но не ме убеждавайте да ги харесвам. :idea:

Потребителски аватар
Vesela Taneva
Мнения: 9151
Регистриран на: 30 апр 2006, 17:39

Re: На маса: Политика

Мнениеот Vesela Taneva » 20 мар 2014, 09:21

Първо това:
http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tem ... na-6007946

Емо, ще ти отговоря на въпросите, които мисля че са към мен:
ЕС критикува във всички доклади които изпраща нашата корумпирана съдебна система, сивата ни икономика, зависимата ни журналистика и тн. Някой в Бг да се тревожи за тези проблеми? Спокойно си живуркаме така, единствените които ги засягат са докладите на ЕС, защото те искат да съществуваме по техните правила. След като си в един клуб се съобразяваш с неговите изисквания. Тези проблеми трябва да си оправяме сами!
За квотите, които толкова много те тревожат и непрекъснато ги коментираш. Нали харесваш плановата икономика на соца?!? Нали искаш плановост, това е същото. ЕС планира производството на базата на заявени условия за това и на нуждите на пазара.

Нашите доходи са си наша грижа, наша грижа са и образованието, здравеопазването и тн. Те са били толкова ниски след като сме излезли от батака на поредното правителство на БСП с мин.пред. Жан Виденов, че спокойно сме се нареждали до някоя Африканска република. Писах преди три месеца за инициативата на ЕС всеки пълнолетен гражданин да получава към доходите си определена сума в евро като добавка. За това трябваше да се съберат подписи и предложението да се внесе в Евро парламента. Да си чул за нещо такова в Бг? Само КНСБ го спомена бегло в някакво предаване по БНТ.

Близките на загиналите в Белгия ще получат обезщетение ако те са имали трудови договори. Това ще направи фирмата към която са работили. Независимо дали си белгийски поданик или не, получаваш обезщетение от фирмата си при съкращение или трудова злополука, така е записано в договора ти.

За каква колонизация и експлоатация говориш?!? #-o Нямам думи!!! Броят на българите работещи в ЕС се увеличава непрекъснато, тези хора издържат целите си семействата си тук, децата си за да учат на Запад. Зная как се работи там, наистина се работи здраво. Ако така се бачкаше и тук..... А ако искаш да знаеш, колонизирани сме били при соца.!! :wink:

Потребителски аватар
Al
Мнения: 8451
Регистриран на: 22 окт 2007, 14:54
Местоположение: Луксозенец

Re: На маса: Политика

Мнениеот Al » 20 мар 2014, 10:19

rafaelis написа: Те са/сте съгласни най-високият паметник в столицата да е съветски, но не са/не сте си направили труда да видите къде е гробът на Стамболов.

И не изпитват/е за миг срам, че сме единствената страна в света, в чийто химн се е появявало името на град на друга държава, а именно - Москва.

Ами - всеки с изборите си. :qipbn: Но не ме убеждавайте да ги харесвам. :idea:


Направо ме убивате понякога с подобни мнения. Паметникът е построен 1954 г. Какво значи да съм съгласен да е най-високия? Дай да го намалим с примерно 4/5, а паметника на Левски да го направим 50 м. Това ще те успокои ли? Надали... Въобще какво значение има височината?!?!? Ама ме накара да се замисля. В други страни този паметник също е голям. Не се сещам за по-висок паметник във Виена. Тия австрийци са страшни комуняги :qipap:

Иначе - да, права си. Не се интересувам по никакъв начин от гробове. Затова си има паметници - както и на Стамболов.

Сигурно съм пропуснал, ама кой те убеждава да харесваш когото и да било? :roll:
maryan unfaitful написа:А Рафа несъмнено щеше да е олимпийски герой в древността, може би дори щеше да влезе в древногръцките митове като полубог.

Изображение

Потребителски аватар
Vesela Taneva
Мнения: 9151
Регистриран на: 30 апр 2006, 17:39

Re: На маса: Политика

Мнениеот Vesela Taneva » 20 мар 2014, 10:34

emevev написа:

П.П. Към Весето (дето се чуди, защо руснаците викат на украинците от новата власт "фашисти"): прочети малко за Втората световна война и украинското участие в нея... (за да не давам като довод думите на Вигенин отпреди 2 години относно една от управляващите в момента партии в Украйна)

В крайна сметка: основен виновник за настоящата криза е ... КПСС (която сформира тези измислени републики, които сега удобно за Запада претендират да са самостоятелни държави)

Много добре зная за Украйна и ВСВ. Но зная и друго. По време на насилственото налагане на съветската власт в Украйна са били отнети всичките им храни и по официални данни от глад са загинали повече от 1.5 мил. души, а в действителност много повече. От много страр брой на Огоньок , от времето на тяхната перестройка зная, че е имало случаи на канибализъм! Не виждам обаче никаква връзка с това, да се нарече новата власт в Украйна фашистка. Хората искат ЕС и цивилизования свят, нима ЕС са фашисти? Нали и ние сме там!! А Крим да върви в страната с най-нисък жизнен стандарт в Европа.
Виж, за това, което последно си написал съм напълно съгласна с теб!

Потребителски аватар
rafaelis
Мнения: 5764
Регистриран на: 06 мар 2008, 19:22

Re: На маса: Политика

Мнениеот rafaelis » 20 мар 2014, 10:45

Ами и вие ме убивате с вашите мнения.
Няма значение кога е строен, точно това е, когато и да е ... ние си правим най-високия паметник съветски, в центъра на столицата с шмайзер в ръка (ми явно те кефи това и го одобряваш), ние кръщаваме двайсет от трийсет улици в центъра на столицата си на хора от друга държава, ние в химна си ...
Разбирам, че дълги години учиха нацията да подлизурства и сяха тъпизми от рода на „Дружбата със СССР е жизнено необходима като слънцето и въздуха за всяко живо същество”, вместо простата истина, че няма вечна дружба, има вечни интереси.
И ми се иска да има малко повече хора, които да държат на собственото ни аз, преди да предпочитат чуждото. Но като ви чета, не "чувам" подобно нещо.

Сигурно съм пропуснал, ама кой те убеждава да харесваш когото и да било?

Хора, дето нямат едно положително мнение за България или такива, дето имат общо две мнения е в темата, изведнъж започват да убеждават колко е гот, дето руснаците грабнаха Крим за две седмици ... па после за паметника ... :arrow:

Потребителски аватар
rafaelis
Мнения: 5764
Регистриран на: 06 мар 2008, 19:22

Re: На маса: Политика

Мнениеот rafaelis » 20 мар 2014, 11:09

Al написа:Иначе - да, права си. Не се интересувам по никакъв начин от гробове. Затова си има паметници - както и на Стамболов.


О, това си е също твое право.
Не е от особен интерес.
И все пак ми е чоглаво, че в една нация хора се сещат да видят дали се поддържа гробът на някой футболен играч, но никой не се сеща да попита същото за гробовете на хора, допринесли за държавата с малко повече от кожената топка.

Темата за Левски за мен е заключена, докато нацията ни (и политическата и класа) е толкова болна във всяко едно отношение. Мисля, че ако Левски живееше с днешна дата (разбирай от след девети досега), щяха отново да го обесят, толкова са зле нещата у нас.
Но паметникът му е човешки и напълно достатъчен.

Потребителски аватар
Al
Мнения: 8451
Регистриран на: 22 окт 2007, 14:54
Местоположение: Луксозенец

Re: На маса: Политика

Мнениеот Al » 20 мар 2014, 11:36

rafaelis написа:Ами и вие ме убивате с вашите мнения.
Няма значение кога е строен, точно това е, когато и да е ... ние си правим най-високия паметник съветски, в центъра на столицата с шмайзер в ръка (ми явно те кефи това и го одобряваш), ние кръщаваме двайсет от трийсет улици в центъра на столицата си на хора от друга държава, ние в химна си ...
Разбирам, че дълги години учиха нацията да подлизурства и сяха тъпизми от рода на „Дружбата със СССР е жизнено необходима като слънцето и въздуха за всяко живо същество”, вместо простата истина, че няма вечна дружба, има вечни интереси.
И ми се иска да има малко повече хора, които да държат на собственото ни аз, преди да предпочитат чуждото. Но като ви чета, не "чувам" подобно нещо.


Нещо се разминаваме тотално. Естествено, че има значение кога е построен паметника. Баня баши що е голяма и е на пъпа на града? Дали зависи от времето, когато е построена?

Като гледам в днешно време имената на улици, площади и т.н. не виждам разлика с преди.
maryan unfaitful написа:А Рафа несъмнено щеше да е олимпийски герой в древността, може би дори щеше да влезе в древногръцките митове като полубог.

Изображение

Потребителски аватар
Al
Мнения: 8451
Регистриран на: 22 окт 2007, 14:54
Местоположение: Луксозенец

Re: На маса: Политика

Мнениеот Al » 20 мар 2014, 11:39

rafaelis написа: И все пак ми е чоглаво, че в една нация хора се сещат да видят дали се поддържа гробът на някой футболен играч, но никой не се сеща да попита същото за гробовете на хора, допринесли за държавата с малко повече от кожената топка.


За всеки влак си има пътници явно. За гроба на футболист се интересуват запалянковците на отбора, не "хората от една нация". За гроба на политика сигурно също ще има съответната таргет-група ( :qipag: ).
maryan unfaitful написа:А Рафа несъмнено щеше да е олимпийски герой в древността, може би дори щеше да влезе в древногръцките митове като полубог.

Изображение

Потребителски аватар
rafaelis
Мнения: 5764
Регистриран на: 06 мар 2008, 19:22

Re: На маса: Политика

Мнениеот rafaelis » 20 мар 2014, 11:53

Абе явно за второто няма. А би трябвало, въпреки, че се смееш. Организации, родолюбиви, прочие ... на думи леле колко хора се тупат в гърдите. Как феновете се организират, а други не могат?
И да ти кажа, като отидеш на гробищата (на нашите си дори, централните) и видиш как са подредени и изчистени, примерно еврейските, арменските (понеже има такива обособени в рамките им), някак неволно помисляш за цялата нация и си викаш глей на тия тука какво е подредено и чисто, не мислиш за отделни групи и хора, малките групи и хора ти изграждат облика на цялата нация.

пп. Сега, ако се питаш откъде знам чак такива неща. Загубих се веднъж там. :mrgreen: Колко въртях ... #-o Почти мога поименно да ти назова всичките обитатели. :qipag: :qipag: :qipag:

пп1. armataz_01_36 Ти си знаеш, не губи бдителност. :qipag:

Потребителски аватар
Al
Мнения: 8451
Регистриран на: 22 окт 2007, 14:54
Местоположение: Луксозенец

Re: На маса: Политика

Мнениеот Al » 20 мар 2014, 13:05

Аз се хилех на чуждицата таргет-група в съчетание с гробище - доста безумно звучи.

Да, българите сме царе по тупане в гърдите. На мен би ми било достатъчно, ако всеки тук си върши качествено работата. Но масово се гледа да е през просото. :qipav:

ПП: Знам си. :qipaf:
maryan unfaitful написа:А Рафа несъмнено щеше да е олимпийски герой в древността, може би дори щеше да влезе в древногръцките митове като полубог.

Изображение

Потребителски аватар
rafaelis
Мнения: 5764
Регистриран на: 06 мар 2008, 19:22

Re: На маса: Политика

Мнениеот rafaelis » 20 мар 2014, 15:27

Ден след референдума в Крим попитали радио "Ереван":
- Къде ще е следващият референдум за присъединяване към Русия?
По телефона се чул автоматичен сигнал:
- ... говорит Москва ... От Еревана говорит Москва ...

Крим: - 96.77%
Ким Чен Ун:
- Пфу, аматьори!

Украйна е най-неутралната страна на света – тя няма право да се меси дори във вътрешните си работи.

Русия е огромна страна, безгранична. Граничи с когото си поиска.

За интересите на Крим Русия е готова да влезе в Европейския съюз. Ако трябва и до самия Брюксел.

Украинците започнаха масово да емигрират за Израел, защото го считат за най-защитената страна, понеже Израел, за разлика от Украйна, добронамерени съседи няма.

- Ало, Сахалин, къде се губите?
- Как къде?! Провеждаме референдум за присъединяване към Япония.
- Е, как са резултатите?
- Пълно единодушие - присъединяваме се!
- Нямаше ли поне един против?
- Имаше - японците, но вече се присъединихме.

Обама заплашил Русия със санкции. Ако руските войски не напуснат Украйна, той щял прекрати приятелството си с Путин във Фейсбук.

Държавният департамент на САЩ е съобщил на руското министерство на външните работи, че не знае нищо за единия самолетоносач, 12-те бойни кораби и 3-те атомни подводници навлезли в Черно море.
- Навярно това са сили за самоотбрана на Майдана – коментирал неназован американски източник.

Ако вие постоянно виждате „зелени човечета” причината за това може да бъде едно от следните обективни състояния:
- вие сте яко изперкал
- вие сте се напушил здраво
- живеете в Крим.

Министерството на външните работи на Литва изразило недоволство от действията на Русия и задало въпрос:
- Защо над някои държавни учреждения на Украйна са издигнати руски флагове?
Министерството на външните работи на Русия отговорило:
- Първо, защото е красиво. И второ, ако задавате много въпроси и при вас ще издигнем!

Журналисти питат Путин:
- Могат ли все още Украйна и Крим да се разберат?
- Разбира се, ако Украйна се присъедини към Крим в качеството си на автономна република.

Олимпиада без аншлус – това са пари хвърлени на вятъра. (немска пословица от ХХ век)

Потребителски аватар
Al
Мнения: 8451
Регистриран на: 22 окт 2007, 14:54
Местоположение: Луксозенец

Re: На маса: Политика

Мнениеот Al » 20 мар 2014, 15:39

Киев:
Изображение

Крим:
Изображение

:qipag: :qipag: :qipag:
maryan unfaitful написа:А Рафа несъмнено щеше да е олимпийски герой в древността, може би дори щеше да влезе в древногръцките митове като полубог.

Изображение

Потребителски аватар
rafaelis
Мнения: 5764
Регистриран на: 06 мар 2008, 19:22

Re: На маса: Политика

Мнениеот rafaelis » 20 мар 2014, 16:20

Киев

Изображение


Крим:qipag: :qipag: :qipag:

Потребителски аватар
Al
Мнения: 8451
Регистриран на: 22 окт 2007, 14:54
Местоположение: Луксозенец

Re: На маса: Политика

Мнениеот Al » 20 мар 2014, 16:24

С което показваме, колко лесно е да се манипулира. :qipaz:
maryan unfaitful написа:А Рафа несъмнено щеше да е олимпийски герой в древността, може би дори щеше да влезе в древногръцките митове като полубог.

Изображение


Върни се в “Разни”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 8 госта

cron