ДРУГИ ПЪРВЕНСТВА

Потребителски аватар
Казуса
Мнения: 15912
Регистриран на: 14 юни 2007, 21:17
Местоположение: София

Re: ДРУГИ ПЪРВЕНСТВА

Мнениеот Казуса » 23 апр 2012, 18:48

Подкрепям! Да се закриват използвалите неправомерно картотекирани! :qipaq:
А на мястото на "Георги Аспарухов" да се изгради парк - зелените площи в София са критично малко!
Изображение
"2+2=5".
Джордж Оруел - "1984"

Потребителски аватар
rafaelis
Мнения: 5764
Регистриран на: 06 мар 2008, 19:22

Re: ДРУГИ ПЪРВЕНСТВА

Мнениеот rafaelis » 24 апр 2012, 13:03

Президентът на "Рейнджърс" Крейг Уайт беше наказан доживот да стои настрана от шотландския футбол. Клубът няма право и да извършва трансфери в продължение на една година.

Футболната асоциация на Шотландия глоби клуба с 160 хил. лири. Уайт ще трябва да плати 200 хиляди лири. Президентът на "Рейнджърс" е обвинен във финансови злоупотреби, като в момента срещу него е заведено дело.

Дисциплинарната комисия на шотландската ФА твърди, че клубът от Глазгоу е нарушил пет правила между 6 май 2011 и 6 март 2012 година.

Заради задълженията си от над 50 млн. лири "Рейнджърс" е под административно управление. От актива на отбора вече бяха отнети десет точки.

Основаният през 1873 г. клуб е шампион на Шотландия 54 пъти, печелил е купата на страната 33 пъти и е носител на Купата на УЕФА през 1972 г.


http://www.dnevnik.bg/sport/2012/04/24/ ... tranen_ot/

Delija
Мнения: 52320
Регистриран на: 03 апр 2006, 17:05

Re: ДРУГИ ПЪРВЕНСТВА

Мнениеот Delija » 25 апр 2012, 12:03

50 млн. лири задължения и не са изхвърлени в шотландската "В" група. :shock: :shock:

drvasko98
Мнения: 10198
Регистриран на: 27 май 2007, 11:17
Местоположение: Велико Търново, София, по равно

Re: ДРУГИ ПЪРВЕНСТВА

Мнениеот drvasko98 » 25 апр 2012, 12:45

Delija написа:50 млн. лири задължения и не са изхвърлени в шотландската "В" група. :shock: :shock:


На първо време 10 точки и най-вероятно без лиценз за ЕКТ

Потребителски аватар
Казуса
Мнения: 15912
Регистриран на: 14 юни 2007, 21:17
Местоположение: София

Re: ДРУГИ ПЪРВЕНСТВА

Мнениеот Казуса » 25 апр 2012, 18:15

Слабо пипа шотландското ЛФС, слабо пипа :qipbl:
Изображение
"2+2=5".
Джордж Оруел - "1984"

Потребителски аватар
vill_1
Мнения: 17483
Регистриран на: 03 дек 2007, 13:39

Re: ДРУГИ ПЪРВЕНСТВА

Мнениеот vill_1 » 07 май 2012, 19:37

Изображение


drvasko98
Мнения: 10198
Регистриран на: 27 май 2007, 11:17
Местоположение: Велико Търново, София, по равно

Re: ДРУГИ ПЪРВЕНСТВА

Мнениеот drvasko98 » 06 юли 2012, 17:19

Delija написа:50 млн. лири задължения и не са изхвърлени в шотландската "В" група. :shock: :shock:


Направо вече няма такъв клуб :qipbl: Тези дни погребаха клубът спечелил най-много пъти титлата от всички в света

Потребителски аватар
Мичо
Site Admin
Мнения: 30049
Регистриран на: 20 мар 2005, 15:07

Re: ДРУГИ ПЪРВЕНСТВА

Мнениеот Мичо » 06 юли 2012, 17:43

Delija написа:50 млн. лири задължения и не са изхвърлени в шотландската "В" група. :shock: :shock:

Готово. Сега да видим българския еквивалент, Цеца.

Една статийка по въпроса. :qipbo:

"Червените" са над всичко и всички, благодарение на БФС и Левски



Новината за закриването на легендарния шотландски Рейнджърс мина като част от информационния поток в България вчера. Повече внимание и обърнаха единствено заклетите поддръжници на клуба и британския футбол у нас, които никак не са малко. Това обаче далеч не е достатъчно, тъй като в цялата история има редица шокиращи факти, които да я направят изключително важна за футбола с марка БГ. Или по- точно да покажат как Борислав Михайлов и Левски направиха ЦСКА най-успелия клуб в света.



Недоумение буди фактът как клуб, фигуриращ в книгата за Гинес получи присъда, която за българския ЦСКА е отдавна отлагана. Да не би ЦСКА да е по-ценен за световния футбол, от спечелилия 54 шампионски титли на Шотландия Рейнджърс? Или пък да има повече привърженици от тези, които пълнят във всеки мач 51-хилядния "Айброкс". Или да е показал на света състезатели като Алекс Фъргюсън, Греъм Сунес, Брайън Лаудруп, Пол Гаскойн, Али Маккойст. Със сигурност не, но явно има нещо повече от шотландците- просто е създаден в страна, в която законите не се спазват. Защото без никакво съмнение, ако ЦСКА бе част от шотландската Премиер лига, отдавна щеше да е споделил съдбата на Гретна и легендарния гранд.



Фундаменталният първи подарък към ЦСКА бе направен още през 2008г. Въпреки параноичните твърдения на "червените" вождове, че отказът на лиценз за евротурнирите е плод на заговора на "синия" октопод, то истината се оказа съвсем друга. Всъщност ЦСКА е бил пожален с решението, като всъщност е трябвало да изхвърчи от елита директно при аматьорите. Тогава като спасители на клуба се явиха от БФС и... Левски. Футболната централа не действа със строгостта на собствената си нормативна уредба и направи компромис, който доведе до поредица от такива. Останалите клубове от елита пък също решиха да изтърпят присъствието на ЦСКА заради колективния договор за тв правата, който по това време бе с уникални парични измерения. Парадоксално, най-губещ от евентуалното изхвърляне на ЦСКА щеше да е... Левски. От телевизията категорично заявиха, че без ЦСКА в "А" група няма да изсипе милионите и останалите склониха. Подобни компромиси в Шотландия вчера нямаше. Именно тимовете от елита решиха да изхвърлят Рейнджърс въпреки всичките негативни последствия, които това решение води след себе си за шампионата.



ЦСКА бе спасен от комата, а постепенно бе направено всичко да бъде докаран дори до цветущо здраве. Всяко издаване на лиценз бе полукриминално и подписано с широко затворени очи. В Борисовата градина не си взеха поука и продължиха да се качват на главата на останалите клубове. Забавените стотици хиляди за Платини, прецакването на Пирин за Делев и Костов, полубезплатното взимане на квартета от Ботев и влаченето на плащанията на Сливен са само малка част от прегрешенията, достатъчни ЦСКА отдавна да играе регионални дербита с Бистрица и Железница. Проблемите с "Българска армия" се оказаха поредната възможност институциите да побутнат ЦСКА. След като "червените" се измъчиха тотално на чуждия за тях "Васил Левски" с отборчета като Калиакра, ТНС и Клифтънвил, а головете в сериозните евромачове си бяха сериозно събитие, то феновете с риск за здравето им бяха върнати на оголените железа и бодлива растителност на "Армията". С всичките си тези действия държавата далеч не помогна на ЦСКА. Тя просто удължи престоя на "Титан" в клуба. Този ужасяващ период, който сякаш няма край. А далеч по-добре бе да се започне на чисто още през 2008г.



В годините докато ЦСКА бе дундуркан, Рейнджърс започваше последните си издихания. В началото на 2012 клубът бе поставен в администрация заради тежката финансова ситуация. Това автоматично означаваше отнемането на 10 т. от актива в първенството и край на надеждите за титла. Загубата на трофея се оказа последният проблем пред славния клуб през този сезон. Дълговете вече бяха 49 милиона лири, след като само допреди година са "едва" 18 милиона. Цифра съпоставима в българска валута с тези на ЦСКА понастоящем. 49-те милиона се натрупаха основно заради стриктността на данъчните власти в страната. Те наложиха допълнителни такси за просрочените задължения и новият собственик Крейг Уайт бе безпомощен. Справка: лихвите за бавените вноски на ЦСКА за наема на "Българска армия" бяха изчистени заради подмяната на няколкостотин седалки на съоръжението.



Така присъдата бе издадена, а Рейнджърс единствено трябваше да чака изпълнението и. Феновете живяха с последни надежди, но те се оказаха напразни. 140 години история бяха поставени на карта заради лошо управление. Последният ход бе купуването на клуба от консорциум, воден от бившия изпълнителен директор на Шефилд Юнайтед Чарлз Грийн, който искаше да създаде документално нова фирма. Решителната дума имаха останалите клубове в елита. Трябва да се отбележи и как процедира Лигата- не взе свое решение, а попита отборите от висшия ешелон. Те съвсем не се церемониха и спуснаха гилотината - само 4 от възможни 12 гласа "за" оцеляването на гиганта. Оттук нататък пътищата са два - първа или трета лига. Първата опция също изглежда невъзможна след като още преди бъдещото гласуване на клубовете, 1/3 от тях се обявиха против това да са в компанията на Рейнджърс. Най-голям шанс на този етап има клубът да започне от нулата. Това ще е суровата, но заслужена присъда. Присъда от която, незнайно защо бе спасен ЦСКА.



ЦСКА и Рейнджърс дълги години бяха споменавани редом заради рекордното си количество трофеи. Сега пътищата им се разделят, но може би е само въпрос на време съдбата за добро или зло отново да ги преплете.









Това бе Рейнджърс:



Основан: 1872г.

Цветове: Синьо

Стадион: Айброкс (51.082 зрители)



Успехи:

Шампион на Шотландия - 54 пъти (световен рекорд)

Купа на Шотландия - 33 пъти

Купа на Лигата на Шотландия - 27 пъти

КНК - 1 (1972)









Това все още е ЦСКА:



Основан: 1948г.

Цветове: Червено

Стадион: "Българска армия"(22000зрители)



Успехи:

Шампион на България - 31 пъти

Купа на България- 24 пъти

3 полуфинала в европейските клубни турнири
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Изображение

Delija
Мнения: 52320
Регистриран на: 03 апр 2006, 17:05

Re: ДРУГИ ПЪРВЕНСТВА

Мнениеот Delija » 06 юли 2012, 17:54

Ми нали лично УЕФА се занима с наще дела бе, левскарчета ??? Защо не наредиха на БФС да ни изритат, хм ?!?! Май защото няма защо. :qipbo: :qipbo: Само си ляляте.

Потребителски аватар
Христолов
Мнения: 7678
Регистриран на: 14 сеп 2007, 18:19
Местоположение: Във форума!

Re: ДРУГИ ПЪРВЕНСТВА

Мнениеот Христолов » 06 юли 2012, 19:04

тука много добре са описали фундаменталната разликата в казусите

http://gong.bg/view_article.php?article_id=281917

На 15-и юли миналата година Турската футболна федерация подаде сигнал за мониторинг на Бешикташ, като в последствие беше разкрито съществуването на просрочени задължения на стойност няколко милиона евро (общо за трансферни дейности и заплати, социални такси и данъци).


а тука синьото бфс само се чуди как да ги прикрие полулегално

Delija
Мнения: 52320
Регистриран на: 03 апр 2006, 17:05

Re: ДРУГИ ПЪРВЕНСТВА

Мнениеот Delija » 06 юли 2012, 19:16

Циганин, и УЕФА ли е червена бе, нали наскоро лично ни проверяваха, наши ходиха до Швейцария. Пишеш си и ти така, наизуст.

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: ДРУГИ ПЪРВЕНСТВА

Мнениеот 8 » 06 юли 2012, 19:48

Борислав Михайлов и Левски направиха ЦСКА най-успелия клуб в света.


Само това от статията показва колко си глупав Мичо.

Без да те засипвам с хиляди въпроси само първия ще си задам. В турската ти статия и мислене нищо не видяхме за врътката в шампионата през 2006. Като си тръгнал към законите тръгни от там, а не да скачаш в 2008 година и ще видиш, че отбора на циганите трябваше по аналогия на Калчополи да изхвърчи най-малкото в Б група, че и повече, защото тук не ставаше дума за единични мачове, а за цял пролетен дял уговорки.

За финал. Що не си написал името на педала написал статията. Със сигурност е привърженик на турското и циганското малцинство.

И си много смешен излизащ със статия в която се споменава и за неплатени данъци. Това от бунтуващ се син фен, отбора където заплатите дълги години се декларираха в най-истинския им размер.

А иначе като мургавите нахален. Били сме за закриване щото и колко пари не сме били платили за наем на стадиона.
Ако си цесекар бъди докрай!

Delija
Мнения: 52320
Регистриран на: 03 апр 2006, 17:05

Re: ДРУГИ ПЪРВЕНСТВА

Мнениеот Delija » 06 юли 2012, 20:56

Остави 2006-а дали е имало уговорки, но е факт, че Левски незаконно стана шампион, използвайки играч против всякакви правилници и разпоредби.

Потребителски аватар
Мичо
Site Admin
Мнения: 30049
Регистриран на: 20 мар 2005, 15:07

Re: ДРУГИ ПЪРВЕНСТВА

Мнениеот Мичо » 07 юли 2012, 09:47

Това е реалността.
Мръсния отбор на комунистите- ЦДНА или както там се казва(изберете едно от двайсет и няколкото имена)отдавна трябваше да е унищожен.
Но то не е късно да възтържествува справедливостта :qipaz:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Изображение


Върни се в “Футбол - Свят”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 27 госта

cron