БОБИ-тата II: ПРЕЗАРЕЖДАНЕ !

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

БОБИ-тата II: ПРЕЗАРЕЖДАНЕ !

Мнениеот 8 » 12 май 2012, 15:17

Изображение

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Последна промяна от 8 на 12 май 2012, 23:10, променено общо 1 път.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
Мичо
Site Admin
Мнения: 30049
Регистриран на: 20 мар 2005, 15:07

Re: Поданици

Мнениеот Мичо » 12 май 2012, 15:21

Осмак, Меци, педереста и ксави къде ще са на 19ти май? :qipbj: :qipbj: :qipbj: :qipbj: :qipbj: :qipbj: :qipbj: :qipbj: :qipbj: :qipbj: :qipbj: :qipbj: :qipbj: :qipbj: :qipbj: :qipbj:
Чух, че имало събор на ромската общност в Каталуния, най-вероятно и те ще са почетни гости, подобно на един известен треньор нас Литекс. :qipbj: :qipbj: :qipbj:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Изображение

Потребителски аватар
Христолов
Мнения: 7678
Регистриран на: 14 сеп 2007, 18:19
Местоположение: Във форума!

Re: Поданици

Мнениеот Христолов » 12 май 2012, 19:44

кво е тва постно заглавие бе, смени го на нещо като

БОБИ-тата II: ПРЕЗАРЕЖДАНЕ !

blazev1992
Мнения: 8544
Регистриран на: 10 авг 2007, 12:29

Re: Поданици

Мнениеот blazev1992 » 12 май 2012, 19:53

Ей това е холът на Вильо и Ултрата.Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Казуса
Мнения: 15912
Регистриран на: 14 юни 2007, 21:17
Местоположение: София

Re: Поданици

Мнениеот Казуса » 12 май 2012, 20:14

:qipbj: :qipbj: :qipbj: :qipbj: :qipbj:
Изображение
"2+2=5".
Джордж Оруел - "1984"

blazev1992
Мнения: 8544
Регистриран на: 10 авг 2007, 12:29

Re: БОБИ-тата II: ПРЕЗАРЕЖДАНЕ !

Мнениеот blazev1992 » 13 май 2012, 10:26

Боби и за бокс прописа. :qipag: :qipag:
Машината, която се усмихва хулигански
Кубрат Пулев е не просто шампион, а емблематично лице на цял един спорт

Борислав Борисов

Години наред съм се взирал в отборните спортове и съм ги предпочитал като тема за разговори. Някак съм пленен от идеята да се съберат различни хора и да играят за една кауза. И от това колко добре се справят в крайна сметка зависят резултатът, победата, загубата, успехът, провалът. Не казвам, че индивидуалните спортове са трудни или лесни, просто винаги са оставали малко встрани от вниманието ми. Но в последната седмица се насладих на два спектакъла – победата на Кубрат Пулев и на триумфа на Рони О’Съливан. И двамата не ме изненадаха, може би ги очаквах, но усещането беше различно. Англичанинът триумфира в снукъра с такава лекота, че ме остави да се възхищавам на таланта му. След втория кръг вече бе ясно какво ще се случи този път. Представянето на Рони е известно с онова изречение "Мигнете и може да пропуснете нещо". Искаше ми се да напиша нещо по-дълго за него. Обаче точно онова "Мигнете и може да пропуснете нещо" ме накара да се сетя за Кубрат и мача му в съботната вечер. Там за един подобен миг видях всичко, което съм се чудил за този боксьор.
Моят грях към бокса
Имаше време, когато смятах, че боксът не би следвало да е спорт. Признавам си този грях, макар да осъзнавам, че мнозина и сега биха защитавали подобна теза. Недейте, ще сбъркате! Да, в този спорт има удари, някои доста тежки, има кръв, има опасност. В събота съзрях другата страна на този спорт - психологията. Може би се убедих в красотата на този спорт. Не ми се смейте, всеки проглежда - някои рано, други - като мен - късно. Напоследък имаме възможност, или по-скоро удоволствието, да гледаме всички мачове на Кубрат Пулев. Впечатленията ми за него бяха повърхностни, не го познавам лично, но някак влезе под кожата ми и сега не пропускам минута от неговите срещи. Нямах идея защо ми харесва да му гледам мачовете. Помня избухването му в един двубой на голямо първенство, когато отказа да се върне на ринга, за да вдигнат ръката на съперника му. Беше неестествено, не беше джентълменско, някак хулиганско дори. А и прякорът му! Кобрата. Винаги съм се ужасявал от змии.
Кантара
Ще кажете, че говоря лошо за нашето момче. Така изглежда. Сега завиждам на хората, които са го познавали и следели от дете, защото те са свидетели на целия процес на израстване, изграждане и триумф. А аз ще видя само последната част. Тя е най-сладка, но не е задължително да е най-истинска. Може би и повечето българи сме в това положение. Жалко! Но точно от такава позиция започнах да следя мачовете му. И с времето, с мачовете му, които гледах един след друг, осъзнах, че всъщност впечатлението ми е наистина повърхностно. Кубрат (не обичам да използвам прякора му, наистина ме ужасява) стана различен. Докато се боксираше с украинския съперник Димитренко, гледах предимно лицето му, осъзнавайки че в този спорт ударите са следствие от всичко останало. Първо идва мисълта, подготовката и едва след това ръцете действат. Гледах кадрите от кантара ден преди мача и се притеснявах, че височината на украинеца, дължината на ръцете му ще са твърде важен фактор. И някъде сред всичко това видях момента, когато двамата стоят един срещу друг, гледайки се в очите. Успокоих се.
Лицето на Кубрат бе изразително. Той стоеше леко повдигнал поглед, създавайки впечатление, че дори не мига. Гледаше напред и сякаш нанасяше първите си удари. Беше също толкова силно представяне, колкото и самият мач. Май още там спечели! Защото не е никак лесно да застанеш срещу него и да му позволиш да се взира в лицето ти. Казват, че през очите може да се види всичко. Вероятно е така, но през очите на Кубрат виждах някакъв разярен дявол, който по стечение на обстоятелствата е оставил разкъсването на противника си за след 24 часа. Обстоятелствата не му позволяваха да приключи нещата още тук. Това обаче не го тормозеше, нямаше никаква емоция. Времето на Димитренко щеше да дойде. Сега нямаше нужда от нещо повече освен този поглед. Нито един мускул на българина на помръдваше. Това си е огромно умение. Зловещо умение!
Хладната усмивка
По същия начин изглеждаше и в първите рундове. В поведението му, в лицето му нямаше страст, имаше някаква студена хладина. Този човек бе там и определено знаеше какво прави. Такова бе впечатлението. Отпивайки от студената бира в топлата съботна вечер, усетих прерязване в гърлото си. Не беше от бирата, просто всичко около мен сякаш беше хладно и това чувство идваше от Кубрат на ринга. Там виждах сякаш машина, която те кара да настръхваш. И дори от хиляди километри разстояние правеше бирата ми по-студена, а гърлото ми – все по-изсъхващо.
После започнаха ударите. Димитренко тръгва да атакува и бива посрещнат от някой прав удар. Коментаторите твърдяха, че е страхотен ляв-прав примерно или добра серия. Това са подробности за специалистите, важни са безспорно. Но усещането за хлад, за спокойствие, за увереност просто се увеличи. Заканих се да си пусна серия филми за Ледения, за да видя дали той може да създаде такова усещане. И тогава дойде един момент, когато главата на украинеца отхвръкна назад. Не, не става дума за нокаута, а за няколко рунда по-рано. Камерата бе зад Димитренко и веднага след като се отмести главата му, зърнах лицето на Кубрат. Може и да се заблуждавам, а може и да си въобразявам, но зърнах една усмивка, която ми е много позната от уличните побоища. Тя се появява, когато единият човек вече знае, че е спечелил, и предстои просто да довърши съперника си. Смразяващ миг! Кубрат вече го беше бил. Всичко щеше да свърши два рунда по-късно, но украинецът не знаеше още какво предстои. А Кубрат вече го усещаше. За момент май се появи хулиганското в него. И осъзнах колко много ми харесва. За момент реших, че трябва да се срамувам от това усещане. Беше диво и съвсем ненормално, беше зверско. Не, после се отказах. Това беше бокс, единият просто бе твърде силен за другия. Може и да не е толкова хубаво, но мен този хулиган, този Кубрат, много ме впечатли.
Шампионът
Този момент ме изуми. Тук не говорим просто за победа. Говорим за контрол на емоциите, за умение, за сила, дори и за хулиганска арогантност на ринга. Сигурно в бокса последното качество е от огромно значение. Знаех, че България ще има своя голям шампион, и се радвах. Обаче в главата ми стоеше абсолютно различна мисъл, която бе абсолютно неадекватна – "не желая да срещам този човек, когато е ядосан". Веднъж ми се случи да го зърна в парка, докато той правеше своя крос, а аз се разхождах. Беше след някой от предишните му мачове. Искаше ми се да го спра и да му стисна ръката, защото беше пич, който вълнува нас, българите. Кара ни да се гордеем. След като стана ясно, че е спечелил онзи мач в събота, тръгна към камерата и каза нещо за България. Прочетох по устните му името на родината ни. Та, точно заради това тогава в парка исках да му стисна ръката. Но не можах. От него се излъчваше нещо, което така и не успях тогава да определя. Трябваше да дойде съботната вечер, за да усетя същото нещо – този човек е машина.
Усмивката, която се появи на лицето му, продължи да играе и в следващите няколко рунда срещу Димитренко. Едва се забелязваше, той ли я криеше, аз ли си въобразявах, че я виждам – нямам идея. Но в крайна сметка двубоят завърши с нокаут. Димитренко тръгна към Кубрат и бе спрян с ляв прав. Ударът не ми се стори силен, но беше много ефикасен. Украинецът се срина и Кубрат спечели. Направи го простичко. Българинът вече си играеше със съперника и в онзи момент изглеждаше, че вече му е омръзнало. Сякаш казваше "Айде, дойде ти времето, приключвам с теб!" И го приключи.
Бъдещето срещу Кличко
Но всичко не свърши с това. Беше наистина хубаво да видим Димитренко да подскача около Пулев, всячески демонстрирайки уважението си към него. Уж джентълменско поведение, но по-скоро заприлича ми на малко дете, което се наслаждава от досега си с голям герой. Кубрат поговори с него, уважи го един вид и после го забрави. Мачът вече беше история за българина. Тук вече не видях усмивката, само я почувствах. За Кубрат това бе някакъв етап от целия път, който трябва да извърви. Вече гледаше към следващия си мач, към възстановяването, почивката, после подготовката.
Естествено, след такива мачове излиза и една друга фамилия – Кличко. Гледал съм техни мачове. Страхотни са, наистина са невероятни. Мощни чудовища, които те оставят с усещането, че неминуемо ще те размажат. Но от събота насам ми се иска да изгледам пак някой от техните двубои. Защото сега знам какво търся. Искам да видя имат ли онази усмивка, която зърнах в Кубрат и която говореше много повече от всеки удар. Ако я нямат – тежко им. Ако я имат... Е, ако я имат поне нищо не е сигурно. Рано или късно ще се стигне до сблъсък между Кубрат и тях. И аз вече чакам, този мач. Защото се оказа, че за една вечер станах привърженик на бокса. А никога не съм вярвал, че бих харесал чак толкова даден индивидуален спорт, какво остава за бокса. Но Кубрат и дяволската му, леко хулиганска, усмивка ме възхитиха.

Delija
Мнения: 52320
Регистриран на: 03 апр 2006, 17:05

Re: БОБИ-тата II: ПРЕЗАРЕЖДАНЕ !

Мнениеот Delija » 13 май 2012, 14:30

Изчетох този сладникаво-сълзлив пасквил, сигурен съм, че поне 3 пъти се е празнил, докато го е писал.

п.п.: не, че Кубрат не е голяма работа, напротив, просто стилът на Боби-то е ужасно мазен и напудрен.

Потребителски аватар
Казуса
Мнения: 15912
Регистриран на: 14 юни 2007, 21:17
Местоположение: София

Re: БОБИ-тата II: ПРЕЗАРЕЖДАНЕ !

Мнениеот Казуса » 13 май 2012, 15:22

Delija написа:... просто стилът на Боби-то е ужасно мазен и напудрен.

Ти какво очакваш от един истински почитател на мазното и напудрено величие на Юнайтед Кондом :qipag:
Изображение
"2+2=5".
Джордж Оруел - "1984"

Потребителски аватар
Мичо
Site Admin
Мнения: 30049
Регистриран на: 20 мар 2005, 15:07

Re: БОБИ-тата II: ПРЕЗАРЕЖДАНЕ !

Мнениеот Мичо » 13 май 2012, 15:27

Но все пак българин в отличие от вас, цигани прости. :qipbo:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Изображение

Потребителски аватар
Казуса
Мнения: 15912
Регистриран на: 14 юни 2007, 21:17
Местоположение: София

Re: БОБИ-тата II: ПРЕЗАРЕЖДАНЕ !

Мнениеот Казуса » 13 май 2012, 15:35

Не съм циганин.
Аз съм местно момче. От Багдад. Казвам се Альоша :mrgreen:
Изображение
"2+2=5".
Джордж Оруел - "1984"

blazev1992
Мнения: 8544
Регистриран на: 10 авг 2007, 12:29

Re: БОБИ-тата II: ПРЕЗАРЕЖДАНЕ !

Мнениеот blazev1992 » 13 май 2012, 16:08

Е не, все едно слушам Вильо да коментира Съндерланд-Юнайтед.
Боби Борисов "По принцип Съндерланд за нищо не се борят в този мач, но ако спечелят, могат да изпреварят Уест Бромич и съответно да получат повече пари от наградния фонд.А това може да помогне с бюджета-1 място=пари за 1 нов футболист."
Да не се чудите после Вильо откъде говори и вярва в същите глупости. :qipbj: :qipbj:

Потребителски аватар
Казуса
Мнения: 15912
Регистриран на: 14 юни 2007, 21:17
Местоположение: София

Re: БОБИ-тата II: ПРЕЗАРЕЖДАНЕ !

Мнениеот Казуса » 13 май 2012, 16:14

Плюли са си в устите всички.
Изображение
"2+2=5".
Джордж Оруел - "1984"

blazev1992
Мнения: 8544
Регистриран на: 10 авг 2007, 12:29

Re: БОБИ-тата II: ПРЕЗАРЕЖДАНЕ !

Мнениеот blazev1992 » 13 май 2012, 17:55

"Каква драма може да предложи английският футбол на своите фенове.Луди дни, луди нощи, луди седмици и месеци.Сега следва заслужена почивка, в която да си починем психологически и емоционално."
:qipag: :qipag:

Потребителски аватар
Казуса
Мнения: 15912
Регистриран на: 14 юни 2007, 21:17
Местоположение: София

Re: БОБИ-тата II: ПРЕЗАРЕЖДАНЕ !

Мнениеот Казуса » 13 май 2012, 17:55

:qipbj: :qipbj: :qipbj: :qipbj: :qipbj:
Изображение
"2+2=5".
Джордж Оруел - "1984"

Потребителски аватар
Мичо
Site Admin
Мнения: 30049
Регистриран на: 20 мар 2005, 15:07

Re: БОБИ-тата II: ПРЕЗАРЕЖДАНЕ !

Мнениеот Мичо » 13 май 2012, 17:56

:qipbp: :qipbp: :qipbp: :qipbp:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Изображение


Върни се в “Футбол - Свят”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 38 госта

cron