Франция отвори досиетата си за извънземни

Сами ли сме във Вселената

Анкетата завърши на 02 апр 2007, 23:41

Сами сме
6
23%
Не сме сами
20
77%
 
Общо гласове: 26

Delija
Мнения: 52320
Регистриран на: 03 апр 2006, 17:05

Re: Франция отвори досиетата си за извънземни

Мнениеот Delija » 23 сеп 2010, 15:44

rafaelis написа:
Или чакаш някой да дойде и да се представи по телевизора

Искаш да кажеш, че извънземните са невъзпитани??? :shock: И няма да се представят, както изисква учтивостта??? :shock: Ти уби всичко детско в мен. :qipbl: :qipap:


Че и ние сме такива бе. :qipae:
Хората да не би да са отишли при лемурите в Мадагаскар и да са се представили - здравейте, лемури, ние сме хората, много по-развити сме от вас в еволюционно отношение, искате ли да ви научим на нещо, та да дръпнете и вие малко напред?? :qipag: :qipag: Вместо това, наблюдаваме ги, снимаме ги от разстояние, изучаваме навиците им, пишем си за тях, а те, горките, дори и не подозират за всичко това. :qipac:
Ето, и ние сме невъзпитани, нали?! :qipap: :qipap:

rafaelis написа:За лемурите, сигурно добре си се чувстват в своя си лемурски свят, какво като не подозират за мен. Дори си мисля, че е по-добре, за какво им е да слушат за Левскси и ЦСКА, примерно, а? :qipag: :qipag: :qipag:


......

ИзвънземнаРафаелис написа:За хората, сигурно добре си се чувстват в своя си човешки свят, какво като не подозират за мен.


:qipap:

Потребителски аватар
VILIO
Мнения: 10931
Регистриран на: 18 апр 2007, 17:25
Местоположение: Сексагинта Приста
Контакти:

Re: Франция отвори досиетата си за извънземни

Мнениеот VILIO » 23 сеп 2010, 18:04

Казуса написа:Аз мисля, че става въпрос не толкова за условията за живот според нашите разбирания, колкото до това, дали законите на физиката действат както на земята. Много е вероятно земното Е=m.c2 в другия край на вселената да гласи E=2m.c3. Или пък скоростта на светлината да е 1.2 от нашата си тук. Или радиационния фон от Големия взрив да е три пъти по-нисък.
А иначе това, че не можем да усетим всичко, което ни заобикаля посредством сетивата ни, е голяма пречка за истинско опознаване на света. Аз поне се надявам скоро да докажем, че хигс-бозоните същестуват. И ако е възможно, преди да си спретнем мини-черна дупка на планетата :qipap:


Това е ясно. :qipad:
Просто исках да обесня,че не винаги нашит разбирания за това как може да се развива живота винаги трябва да е правилен.


Колкото до учените.Те не се различават от поповете и науката не се разлиачва от религията.Там също си има догми и т.н.. Тези догми са като религиозните догми и който се опита да ги оспори е еретик.
Изображение

Потребителски аватар
Казуса
Мнения: 15912
Регистриран на: 14 юни 2007, 21:17
Местоположение: София

Re: Франция отвори досиетата си за извънземни

Мнениеот Казуса » 23 сеп 2010, 18:37

Хайде, да се вживея малко в ролята на защитник на учените.
Първо - не е никак лесно да изградиш една теория, стъпвайки върху малкото данни, с които разполагаш. Затова не е коректно да се обивняват учените, че са некадърници.
Хайде, като е толкова лесно, изградете теория като тази за черните дупки, тъмните материи и паралелните вселени, която да издържа проверките на приявленията в обективната реалност :qipad:
Второ- не е вярно, че едва Джордано Бруно, Галилео Галилей и Николай Коперник са установили, че земята е кръгла.
Още в древността хората са знаели, че ние живеем върху кълбо и дори са предполагали, че обикаляме около слънчецето (апропо, препоръчвам ви филма "Агора" - супер як е).
И само това, че западните варварски покрайнини на Европа преди време са били с промити от църквата им мозъци, не значи, че учените са прости. Не знам защо историята и заблудата на англо-саконските и френските диваци са някакъв еталон за човешка история за вас - потомците на източноевропейската цивилизация :qipbl:
Трето - не е коректно да се сравнява религията с учените. Вярно е, че понякога погрешна научна теория дълго време подтиска истинната такава, но времето е нещо упорито. Днес никой не подкрепя теорията за статичната вселена, макар че преди време тя е доминирала над теорията за големия взрив.
Защото, за разлика от религията, която се интерсува от поробване на мозъците, науката търси най-напред истината.
Виждам, че Вильо е възприел основната идея на едно филмче, което се тегли от "Замунда"-та, но всяка крайно мнение почти винаги изкривява истината. Така че истината е някъде по средата :qipad:
Изображение
"2+2=5".
Джордж Оруел - "1984"

Delija
Мнения: 52320
Регистриран на: 03 апр 2006, 17:05

Re: Франция отвори досиетата си за извънземни

Мнениеот Delija » 23 сеп 2010, 19:29

Не знам какво търси "науката", но нейните критерии са страшно ограничени и тесногръди. "Науката" признава само това, което може да види и пипне. И то на базата на някакви закони, създадени от самата "наука".

Ето за пример земетресенията - за колко земетресения успяха да предвидят и сигнализират "учените" глави??? Отговорът е май...... само едно. И то за него и без да си "умна" глава, можело да се усетиш, че нещо предстои. Е, ебем ти и науката, какво изучават толкова десетки години, като накрая те раздруса яко и тия само ми отчитат после по някаква си тяхна скала. Да бЕха предвидили.....

Само, че проблемът е, че измислените закони и теории на т.нар. наука са много далеч от истинските закони. Тези на живота....

Потребителски аватар
Казуса
Мнения: 15912
Регистриран на: 14 юни 2007, 21:17
Местоположение: София

Re: Франция отвори досиетата си за извънземни

Мнениеот Казуса » 23 сеп 2010, 19:46

Проблемът при заметресненията е, че все още няма начини да се предвидят. Не разбирам, защо приемаш, че е задължително да се предсказват? :roll:
Изображение
"2+2=5".
Джордж Оруел - "1984"

Delija
Мнения: 52320
Регистриран на: 03 апр 2006, 17:05

Re: Франция отвори досиетата си за извънземни

Мнениеот Delija » 23 сеп 2010, 19:58

Ма то не са само земетресенията, Казусе. И с торнадата е така. Сирените в Щатите вият, когато вече и дете може да забележи оформящата се фуния. Е ебем ти и "учените", и смешните им доплерови радари, антени и буламачи...... за какво пилеят милиарди долари, евра и т.н., десетилетия наред, като познанията им са повече от кекави.

Тоя разлом бил слабоземетръсен, оня силно..... ама природата здраво им го начука на "учените" глави, като повечето големи земетресения раздрусаха точно в райони, определени като слабоземетръсни, а ония, с голямата сеизмична активност, си кротуват безбрижно. :qipbj: :qipbj: :qipbj:

Потребителски аватар
Казуса
Мнения: 15912
Регистриран на: 14 юни 2007, 21:17
Местоположение: София

Re: Франция отвори досиетата си за извънземни

Мнениеот Казуса » 23 сеп 2010, 20:08

Е-е-е-е, учените не са богове, Дели :qipad:
Ние сме една малка, нищожна прашинка в периферията на Вселената, която едва сега започва да изучава близкото около себе си пространство. И сме като едни приковани в пещерата на Аристотел хора, които съдят за света отвън само по сенките, които се отразяват в пещерата.
В крайна сметка благодарение на учените тази вечер с теб си пишем на километри един от друг, комуникирайки посредством уредите, които са изобретени от учените, благодарение на електрическия импулс, тайната на който е разкрита и впрегната в наша услуга от учените.
Бъди малко по-снизходителен.
Изображение
"2+2=5".
Джордж Оруел - "1984"

Потребителски аватар
VILIO
Мнения: 10931
Регистриран на: 18 апр 2007, 17:25
Местоположение: Сексагинта Приста
Контакти:

Re: Франция отвори досиетата си за извънземни

Мнениеот VILIO » 27 сеп 2010, 14:28

Понеже Казуса говореше,за статичността на Вселената.

Космолозите предричат статична Вселена след 3 билиона години*

Изображение

Млечният път в инфрачервена светлина както изглежда днес. След 3 билиона години, физиците Lawrence Krauss и Robert J. Scherrer предpичат, че живите същества ще възприемат само една „островна вселена” направена от Млечния път и близките и съседи от Локалната група, които ще плават в непреодолима тъмна празнота. (Credit: E. L. Wright (UCLA), The COBE Project, DIRBE, NASA)

Когато холандския астроном Willem de Sitter предложил статична вселена в началото на 1900-те, той е изпреварил времето си с около 3 билиона години.

Сега, физиците Lawrence Krauss от Университета Case Western Reserve и Robert J. Scherrer от Университета Vanderbilt предричат, че след билиони години, информацията, която в момента ни позволява да разберем как вселената се разширява, ще е изчезнала отвъд видимия хоризонт. Това, което остане ще е „островна вселена” направена от Млечния път и съседите й от близката й локална група, които ще са в смазваща тъмна празнота.

Статията на изследователите, "Завръщането на статичната Вселена и краят на космологията,” беше наградена с една от наградите за 2007 от Gravity Research Foundation.

"Физиците от бъдещето ще могат да заключат, тяхната островна вселена не е била вечна, но е малко вероятно, че ще могат да предположат, че началото е било породено от Голям Взрив,” казват изследователите.

Според Krauss, откакто Edwin Hubble с наблюденията си през 1929 показа, че Вселената се разширява, „основите на модерния Голям Взрив” бяха построени възоснова на измервания на космическия микровълнов радиационен фон, остатъчно сияние от формирането на ранната вселена, движението на галактиките надалеч от локалната група и доказателство за изобилие от елементи произведени в примитивната вселена, както и теоретични заключения базирани на Общата теория на относителността на Айнщайн.

Като от история от научно фантастичен роман, физиците започнаха да си представят вселена базирана на „какво ако”. Дълго време след разпадането на слънчевата система, от физиците, които ще произлязат от други планети в други слънчеви системи, ще зависи проумяването и разкриването на мистериите на произхода на системите от гледната точка на техните изолирани вселени доминирани от тъмна енергия.

Но иронията на съществуването на изобилието от тъмна енергия, казват изследователите, е че бъдещите физици няма да имат възможност да измерят присъствието й, поради пустотата/празнината в гравитационната динамика на движещите се галактики.

"Ние живеем в специален момент от еволюцията на Вселената,” казват изследователите, и някакси хумористично добавят: „Единственото време, в което може чрез наблюдения да потвърдим, че живеем в много специален момент от еволюцията на вселената.”

Изследователите обясняват, че модерната космология е построена върху теорията на Айнщайн за общата относителност, което изисква разширяваща се или колапсираща вселена с еднаква плътност на материята. Но също така може да съществуа изолиран регион в иначе изглеждащо статична вселена.

След това дискутират изводите от засичането на космическия микровълнов фон, който предоставя снимки на вселената в ранните й години.

Това лъчение ще се измести към червения спектър – към все по-дълги и по-дълги честоти, и евентуално няма да може да се засече в нашата галактика. Krauss каза, "Буквално няма да имаме начин да засечем лъчението."

Изследователите продължават дискусията, като проследяват един от ранните елементи като хелий и деутерий – произведени в Големия Взрив. Те предричат, че системите, които ни позволяват да засечем първичния деутерий ще се разпокъсат из Вселената и няма да могат да се засекат, докато хелия, който има концентрация около 25% в момента на Големия Взрив, ще стане незабележим, като звездите ще произвеждат все повече и повече в течение на живота си, и този хелий ще замъгли остатъците от ранната Вселена.

"В крайна сметка, Вселената ще изглежда статична," каза Краус. „Всяко доказателство от модерната космология ще изчезне."

Krauss заключи с коментар, в който предложи заключенията си. „Може да се почувстваме самодоволни, затова че можем да засечем доста нещя, за които бъдещите няма как да знаят, но в същото време, това предполага, че в момента се чудим какви важни аспекти от вселената ни липсват. Така че, резултатите ни предполагат един вид ‘космическо унижение’.

Бел. прев. - Оригиналното заглавие е „Cosmologists Predict A Static Universe In 3 Trillion Years”. В англоговорящите държави, числото трилион е 1,000,000,000,000, т.е. 1 милион милиона. В останалите страни и в българския език това съотвества на числото билион.

Източник: http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 094126.htm
Изображение

Потребителски аватар
Stinkata
Мнения: 14586
Регистриран на: 07 апр 2008, 14:05
Контакти:

Re: Франция отвори досиетата си за извънземни

Мнениеот Stinkata » 27 сеп 2010, 14:58

VILIO написа: След 3 билиона години, физиците Lawrence Krauss и Robert J. Scherrer предpичат, че живите същества ще възприемат само една „островна вселена” направена от Млечния път и близките и съседи от Локалната група, които ще плават в непреодолима тъмна празнота. (Credit: E. L. Wright (UCLA), The COBE Project, DIRBE, NASA)[/i]


Баси, колко сме назад. Хората вече знаят кой какво предрича след 3 билиона години, ние не знаем дали ще се класираме за Евро 2012...... :qipag: :qipag: :qipag:
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Al
Мнения: 8451
Регистриран на: 22 окт 2007, 14:54
Местоположение: Луксозенец

Re: Франция отвори досиетата си за извънземни

Мнениеот Al » 27 сеп 2010, 15:03

Знаем, знаем... #-o
maryan unfaitful написа:А Рафа несъмнено щеше да е олимпийски герой в древността, може би дори щеше да влезе в древногръцките митове като полубог.

Изображение

Потребителски аватар
Stinkata
Мнения: 14586
Регистриран на: 07 апр 2008, 14:05
Контакти:

Re: Франция отвори досиетата си за извънземни

Мнениеот Stinkata » 28 сеп 2010, 06:55

:qipag: :qipag: :qipag:
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
VILIO
Мнения: 10931
Регистриран на: 18 апр 2007, 17:25
Местоположение: Сексагинта Приста
Контакти:

Re: Франция отвори досиетата си за извънземни

Мнениеот VILIO » 11 окт 2010, 17:40

Изображение

Потребителски аватар
Казуса
Мнения: 15912
Регистриран на: 14 юни 2007, 21:17
Местоположение: София

Re: Франция отвори досиетата си за извънземни

Мнениеот Казуса » 11 окт 2010, 21:07

Мдам... митове и легенди, предположения, и теории... Когато не знаем нещо, можем само да пофантазираме.
Но си мисля, че М-теориятя за многото вселени-мехурчета е с доста големи шансове да се окаже истина. Лошото е, че няма как експериментално да се провери :qipab:
Изображение
"2+2=5".
Джордж Оруел - "1984"

Потребителски аватар
VILIO
Мнения: 10931
Регистриран на: 18 апр 2007, 17:25
Местоположение: Сексагинта Приста
Контакти:

Re: Франция отвори досиетата си за извънземни

Мнениеот VILIO » 26 окт 2010, 12:47

Учени на прага да открият паралелни вселени


Физици, които работят в Големия адронен колайдер, се надяват още през следващата година да получат първите доказателства за съществуването на „паралелни светове“ и „допълнителни измерения“, за които отдавна се говори само в произведенията на писателите фантасти.

Учените все по-активно говорят за зараждането на „нова физика“, която може би напълно ще промени съвременните представи за Вселената и принципите на нейното устройство, предаде Ройтерс.

„Паралелни вселени, неизвестни форми на материята, допълнителни измерения. Това не са глупости от евтината научна фантастика, а много конкретни физични теории, които учените се опитват да потвърдят с помощта на Големия адронен колайдер и други експерименти“, се казва в съобщение от октомври на Европейската организация за ядрени изследвания (CERN).

Въпреки вековните наблюдения от Земята, до днес са проучени едва 4% от Вселената. Останалото според учените се състои от тъмна материя и тъмна енергия – те са невидими и поради това на този етап не могат да бъдат проучвани.

Според физиците паралелните вселени може би са скрити в измерения, където не прониква светлина, и това прави почти невъзможно тяхното изследване.

Големият адронен колайдер беше създаден на границата между Швейцария и Франция от Европейската организация за ядрени изследвания (CERN) с участието на физици от над 70 страни. Той беше пуснат отново през ноември 2009 г. след едногодишно прекъсване на работата му, припомня NEWSru.

Това е най-големият в историята ускорител на елементарни частици. В 27-километровия му пръстен се сблъскват снопове протони, които се движат почти със скоростта на светлината.

Учените се надяват при проучването на резултатите от тези сблъсъци да бъдат получени нови данни за строежа на материята, а също така да бъде възпроизведено събитието, станало преди 13 милиарда години и наричано Големия взрив, от който според една от версиите се е зародила Вселената.
Изображение

Delija
Мнения: 52320
Регистриран на: 03 апр 2006, 17:05

Re: Франция отвори досиетата си за извънземни

Мнениеот Delija » 26 окт 2010, 13:08

Въпреки вековните наблюдения от Земята, до днес са проучени едва 4% от Вселената.


Тези паляци въобще и не подозират колко е голяма Вселената, тръгнали чак с проценти да говорят. :qipbj:


Върни се в “Разни”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта

cron