СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО - ЮАР 2010

Потребителски аватар
Христолов
Мнения: 7678
Регистриран на: 14 сеп 2007, 18:19
Местоположение: Във форума!

Re: СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО - ЮАР 2010

Мнениеот Христолов » 19 юни 2010, 12:20

Бундестимът до скоро претендираше за правото да се нарече най-мразен отбор в света. И основната причина бе, защото волята за победа, вярата и духът бяха в пъти по-големи отколкото при всеки един техен противник. Затова немците изтръгваха победата, ако трябва - и в последната секунда на мача. С тези морални качества те биха Холандия на Кройф и Аржентина на Марадона и до днес ценителите на красотата страдат заради тази огромна футболна несправедливост. С тези качества те два пъти унищожиха мечтата на Англия да спечели нещо след световната титла през 1966 година. С уникалната си воля и дух те отказаха на два пъти и поколението на Платини от мисълта за световна титла. Няма как Германия да е много обичана, при положение че е победила най-великите отбори навремето.



само това е вярно, иначе няма нищо общо между франция и германия, едните са пълни некадърници а другите просто нямаха ден в един единствен мач

Потребителски аватар
Samp
Модератор
Мнения: 17663
Регистриран на: 21 мар 2006, 15:37

Re: СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО - ЮАР 2010

Мнениеот Samp » 19 юни 2010, 13:06

ROO8 написа:Aнгличaнитe...кaкто и в пъpвият мaч бяхa дa хвaнeш eдиния,дa удapиш дpугия! :qipag:

И да ги блъскаш, блъскаш един в друг, докато почнат да играят нещо.
А тия Лампард и Джерард може ли да са толкова слаби на това световно бе #-o
Капело да пуска Карик и Джо Коул в последния мач, стига си е правил експерименти :mrgreen:

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО - ЮАР 2010

Мнениеот 8 » 19 юни 2010, 13:45

Точно, Милан - Барса е пълно копие на Франция - Бразилия. Всички смятаха Барса/Бразилия за по-класния тим, очакваха как ще бие съперника си с красива игра и изведнъж стана точно обратното - Милан/Франция разгромиха своя опонент, който не показа нищо от това, което беше демонстрирал дотогава. Само, че ти за едното твърдиш, че е нагласен мач, а за другото не. Много "въртелива" логика имаш, важи само за тия, които мразиш само.


Ето, че пак бъркаш. Не са ми таксива настроенията.
При Милан-Барса едните много ги мразя, а другите много ги харесвам. Милан е скучна италианска версия с по-дефанзивния Капело и без холандци. Поне италианците знаеш колко ги долюбвам. От друга страна Барса само заради футбола на треньора Кройф или на футболиста Стоичков ги харесвам, а тук имаме и двете налице. Знаеш също и отношението ми към Стоичков и Кройф. За капак Барса играе тогава невероятно красив футбол, който се харесва от мало и голямо и без да са почитатели на Барса...........и въпреки това не отричам категоричността на победата на Милан. Съвсем истинска си беше.
От друга страна при Бразилия-Франция имаш следното. Бразилците не са ми любимци. Не ги мразя, но са ми някакви никакви :? . Сега кво да напраим, че не са ми на сърцето. Другият отбор на Франция до този момент не го мразя. Липсва домакинската аванта. Напротив, полуфиналиста от 80-те ми е много симпатичен. Не съм им някакъв луд фен, но френския отбор (от времето на френските играчи) беше симпатичен отбор. Нито имам повод да харесвам Бразилия, нито да мразя Франция. Въпреки това френската победа е фалшива и не мога да направя твоите аналогии, че било "еднакво" с Милан-Барса. Милан надигра Барса, но не мога да продължа с твоето Франция надигра Бразилия. Бразилия не игра този мач. Защо? Не знам. Както казваш нямам доказателства.


Ти избята от въпроса, но аз пак припомням нашия шампионат 2005 година. И там нямам доказателства. И там можем да се разделим на два лагера. Едните (без доказателства) да го наричат мръснишки уреден, а другите си харесаха версията за "лошата подготовка на ЦСКА", както ти за френския разгром над Бразилия. Всеки има право на мнение. Не смятам, че и в двата случая "хората без доказателства" са малоумни или мразещи. С риск да се обидиш, но другите смятам за лековерни. Ние нямаме доказателства и за крадене от българските политици, но само наивниците могат да отъждествяват това и с честност. Все си мисля, че нормалните хора, макар и без "доказателства", са наясно какво стана в България, а именно имаше едно разграбване........отникъде "доказуемо", което не го прави законно, истинско, честно, морално или да е злобно мнение на обратно мислещите.
Ако си цесекар бъди докрай!

Delija
Мнения: 52320
Регистриран на: 03 апр 2006, 17:05

Re: СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО - ЮАР 2010

Мнениеот Delija » 19 юни 2010, 13:56

8 написа:Въпреки това френската победа е фалшива и не мога да направя твоите аналогии, че било "еднакво" с Милан-Барса. Милан надигра Барса, но не мога да продължа с твоето Франция надигра Бразилия. Бразилия не игра този мач. Защо? Не знам. Както казваш нямам доказателства.


Ти си много зле....

Барса също нищо не игра в оня мач, хем, че беше големият фаворит на всички. Но там не било уредено. За Франция - Бразилия било нагласено и фалшиво.... как ги изчисляваш кой умишлено играл, кой умишлено не играл. Явно и на теб звездите ти говорят. :qipag: :qipag: :qipag: :qipag:

Плюс това си и лицемер, Осем. И ще ти кажа защо - хубаво, приемаме, че титлата на Франция е фалшива, уредена, те са смешници и т.н. Само, че имаме и скандалната домашна титла на Аржентина от 1978-а, където си съгласен, че смърди сериозно. И тук идва разликата, хем и двете титли били нагласени, хем ти наричаш само французите мошеници и измамници, а аржентинците не. Това се нарича двуличие. Двоен стандарт.

Същото е и с ръката на Анри - опищя света за нея. В същото време, като спомена за ръката на Марадона, ти всячески я защитаваш и твърдиш, че не било същото. На Анри било престъпление, на Марадона не. :qipap: :qipap:

Еми пълен лицемер си, Осем. Поне спазвай някакви принципи в безумните си логики, а не да се извърташ както ти изнася.

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО - ЮАР 2010

Мнениеот 8 » 19 юни 2010, 14:35

Това се нарича двуличие. Двоен стандарт.


Няма лицемерие. Пределно ясно обявих, че само два от шампионите не са тръгнали с домакинска титла. Никак не е случайно, че това не са примерно Уругвай и Англия, а най-силния южноамерикански и най-силния европейски отбор. Тоест Бразилия и Германия се неоспоримите гранд сили. Кратко и ясно. При останалите има фалш.

Когато тръгвам да разграничавам тоя фалш също не се водя от пристрастия, а от логика. Ето какво вижда тя. Италия има цели 4 титли. Прекалено много неща след домакинския грабеж. Това си е световна сила. Следват Аржентина и Уругвай със също титли след грабежа. При Франция и Англия е най-постно. Грабежът и това е. Няма там нещо малко да ни залъже след това, че ужким и самички постигнали нещо, въпреки че аз такива успехи сериозно ги омаловажавам заради фактора идващи СЛЕД, а не ПРЕДИ фалша. Това за мен е синдрома на силния. По никакъв начин не отричам, че Франция беше най-силния отбор на Евро 2000 и заслужен шампион, но...........това става веднага след подаръка. Ама точно тогава, а не на друго първенство!

Ако задълбаем сериозно във фалшовете има и други нюанси. Уругвай например попада в онази ситуация за която ти питаш при Бразилия "ами какво правим ако 1950 бяха шампиони". Ами след като не е станало нищо не правим, защото няма какво да доказваме, когато не е зацапана ситуацията. Разбирам обаче мисълта ти. Ако хипотезата беше станала излиза, че най-силния отбор в света би бил под сериозно съмнение. В същата ситуация е Уругвай. Погледни само. Вярно, че стават шампиони за първи път като домакини, но имаш и следните неща:
1. 1924 и 1928 са олимпийски шампиони, а там е мерилото на най-силните, защото няма световни първенства. Едва после им скимва да отделят футбола от другите спортове. На практика преди това на олимпиадите са отивали като на световно. С най-силното.
2. Двете олимпийски титли (на практика като световни) узаконяват субективното мнение на мнозина, че цяло едно десетилетие (20-30 година) уругвайците са били най-силните в света.
3. Титлата от 1928 е на европейска земя (в Амстердам) и между другото финала е същия като на световното 1930 (Уругвай-Аржентина), а и развръзката е същата.
4. Уругвай и да се съдере няма възможност как по-рано (преди домакинския шампионат от 1930) да докаже силата си с първа титла навън, защото просто няма ни един световен шампионат. При Англия (7) и Франция (цели 14) са имали ужасно много възможности, че да не ги хванеш в крачка с най-силен тим и първи шампионат у дома, който да зачерква несправедливо сила.

Ето, че тук може да се направи заключение, че Уругвай има ужасно много смекчаващи вината обстоятелства. За мен те най-несправедливо попадат под този удар с първа домакинска титла. Всичко сочи, че в него момент са си номер 1 в света и биха взели титла къде да е (и го и правят през 1924 и 1928, но за съжаление не се нарича световно първенство). През 1930 получават домакинството заради юбилея по случай 100-годишнината си, но и са най-силния отбор в света. Не само моментно в него момент, а от цяло десетилетие.

Виж и при италианците как стоят нещата. Следващия който може да бъде доста оневинен. Печелят второто първенство. Почти като уругвайците са. Да са нямали шанс от много първенства преди това, че да докажат силата си първо в друга държава. Втори фактор е, че в състава им има 4-ма основни футболисти от тима на Аржентина от 1930, а те са световни вицешампиони (както и вицета от ОИ през 1928). Това си е обективен фактор за сила. Въпреки тези смекчаващи вината обстоятелства си имат и техните приоми по време на първенството, но поне е налице и обективна сила като за първи по сила.

След силно смекчаващите вината обстоятелства при Уругвай и почти толкова при Италия идват средно смекчаващите при Аржентина. Няма какво да коментираме 1978. Там е ясно. Аржентина обаче и след това прави световна титла, която ясно, че идва след домакински подарък и попада под ударите "синдрома на силния" (как пък все след авантите идва силата, а не преди-и пак сравнително скоро-само след 8 години). При Аржентина обаче също има някаквисмекчаващи вината обстоятелства, макар и не толкова силни като на уругвайци и италианци. Първо Аржентина освен дна титла след домакинската има и два финала, при това единия преди домакинската титла. Второ и по-важно, въпреки че е субективно мнение (няма доказателства), можем да предположим, че и без домакинския подарък, ако през 1986 година бяха държава-анонимка (без титла), с наличието на такъв играч като Марадона може би прак щеше да се повтори същата история, да си станат шаампиони и без да са имали домакинско рамо, а директно навън. За разлика от твоя Зидан през 98 година, когато видимо изпъкваше само на финала, през 86 година Марадона изпъкваше отявлено в целия турнир, това си беше неговото световно. С наличието на най-добрия футболист в историята може би аржентинците пак щяха да станат шампиони и без първа домакинска титла.

При Англия и Франция няма почти нищо смекчаващо вината. При Уругвай и Италия са силни защитни фактори, при Аржентина средни, при Франция и Англия слаби. Ако търсиш точността, както при уругвайците са много категорични и малко по-добри от италианските аргументи, то при слабите на Франция са малко по-силни от тези на Англия, защото макар и да са навързани само домакински неща или такива от синдрома на силния, чисто фактологически имаме след единствената домакинска световна титла дощла след много турнири все пак и един финал и две европейски титли.

Резюме:
Гиганти шампиони-Бразиля и Германия (реда тук и по-надолу не е случаен).
Фалш шампиони-Уругвай, Италия, Аржентина, Франция, Англия (реда е по сила на смекчаващите вината обстоятелства).

Големи сили (сборно от постижения, има ли или няма фалш в тях и доколко е голям):
Бразилия, Германия, Италия (въпреки че имат една световна титла повече от немците срещу което губят във всичко останало-европейски титли, брой финали на световно, домакинска първа титла и т.н.), Аржентина. Това са четирите големи сили. Двата европейски и южноамерикански гиганта. Англия и Франция отпадат, защото почти нищичко не са направили самички, а и основно рядко са били някакъв фаворит. Казах ти вчера за англичаните, че аз като такива не съм ги виждал. Баща ми, който е пенсионер и са му любимци само веднъж в живота ги е виждал като такива(и то като домакини :? ). Такъв отбор, проявяващ се като фаворит един път в живота на едно поколение (за баща ми, а моето поколение още си чака) не е голям отбор дори и да не беше домакинска титлата му.. Баща ми е бил на 22 години като са взели титлата. Като келеш ги е видял. Сега е на 67 и си отива от този свят, но втори път такова чудо не е виждал.
Уругвай отпада от големите имена само заради голямата давност във времето. И има много повече неща от Франция и Англия и има най-силни и смекчаващи вината фактори, но всичко това е за неща с давност от половин век и повече. Междувремено поне да се поддържаха някакви 1/2 финали или 1/4 финали, а те урусите я минат някой път група я не и това вече не е заплаха за останалия свят.

4 са големите сили. От там нататък силни, симпатични, добре играещи и както искате си ги класифицирайте въпросните Англия и Франция плюс други сили в отделни моменти като Холандия или Чехия примерно (европейска титла, европейски финал, два световни финала), Испания, Швеция и т.н.

Това е моето мнение и повярвай ми не се води от пристрастия. Може и да е грешно, но не е пристрастно.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО - ЮАР 2010

Мнениеот 8 » 19 юни 2010, 14:47

И да допълня. Това, че не приемам сред гигантите световни сили Англия и Франция не означава, че отричам, че са силни отбори (но чак пък по презумпция фаворити [-X ). Това кралици, поданици, чернилки, ръка на Анри, слабаци, боклуци и т.н. е част от форумните прояви на един невъздържан осмак, който много обича да се дразни, особено с безобидните англофили :qipbo:
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО - ЮАР 2010

Мнениеот 8 » 19 юни 2010, 15:19

Ама как ги усеща осмака 8) и разпозна холандците като новия световен шампион. Тия май ще са. Отборът "Самп".

Мичо, пусна ли ги на еврото след първите мачове? Беше 1:13 коефициента. Сега вече е 1:7, а ако се ослушваш още малко и ще изтървеш големите пари предоставени безплатно от осмака.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
Христолов
Мнения: 7678
Регистриран на: 14 сеп 2007, 18:19
Местоположение: Във форума!

Re: СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО - ЮАР 2010

Мнениеот Христолов » 19 юни 2010, 15:26

2 мача бият с 300 зора и вече са сигурен шампион :qipbj: да не стане като 2008, много шум в групата и още на първия мач от елиминациите издънка срещу.... русия :qipbj:

Потребителски аватар
ROO8
Мнения: 3792
Регистриран на: 08 юли 2006, 10:14
Местоположение: FRANCE

Re: СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО - ЮАР 2010

Мнениеот ROO8 » 19 юни 2010, 15:28

Hristolov написа:2 мача бият с 300 зора и вече са сигурен шампион :qipbj: да не стане като 2008, много шум в групата и още на първия мач от елиминациите издънка срещу.... русия :qipbj:

Холaндцитe,които винaги съм хapeсвaл,товa им e peдовeн номep! :roll:
Изображение

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО - ЮАР 2010

Мнениеот 8 » 19 юни 2010, 15:34

Hristolov написа:2 мача бият с 300 зора и вече са сигурен шампион :qipbj: да не стане като 2008, много шум в групата и още на първия мач от елиминациите издънка срещу.... русия :qipbj:


Именно де. Световния шампион не е нещо особено в групите. Бие там някак си скучно, а ако са италианците даже и не бият :lol:

2008 масово ги обявиха за шампиони, особено след 3:0 срещу защита като италианската......осмака обаче ги отписа директно. Такъв смазващо силен отбор в групите обикновено не го чакат добри времена.

Единственото изключение на силен старт и в последствие шампион който съм виждал е Германия-Югославия 4:1 през 90-та година. Резултатът е доста внушителен като се вземе предвид и че сърбите тогава бяха силни (година по-късно и КЕШ вземат). Това изключение обаче потвърждава правилото, а и немското беше една силна мощ надвиваща другите. Просто винаги по време на турнира беше "по-силна от другите", а не "смазваща", е точното определение.
Нещо като бразилците през 2002. Просто най-силни и над другите, но не мога да ги нарека мачкащи или смазващи.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
ROO8
Мнения: 3792
Регистриран на: 08 юли 2006, 10:14
Местоположение: FRANCE

Re: СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО - ЮАР 2010

Мнениеот ROO8 » 19 юни 2010, 15:38

Eто кaкво e кaзaл Aнeлкa нa Домeнeк в чeтвъpтък нa полувpeмeто нa мaчa сpeщу Мeксико.
Изображение
:qipag: :qipag: :qipap:
Изображение

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО - ЮАР 2010

Мнениеот 8 » 19 юни 2010, 15:47

На Мичо форума отново го обърна на "ебня" :qipay:

Enculer :oops:
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
paralesa
Мнения: 3740
Регистриран на: 09 фев 2006, 18:56

Re: СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО - ЮАР 2010

Мнениеот paralesa » 19 юни 2010, 16:40

непълнолетните да не четат :qipag:

Потребителски аватар
L13
Мнения: 2860
Регистриран на: 10 май 2007, 10:23
Местоположение: София

Re: СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО - ЮАР 2010

Мнениеот L13 » 19 юни 2010, 16:50

Айде някой да го преведе, че ме мързи :qipag:
"Аз не съм бесен сектант и поклоник на някого. Харесвам можещите, в случая на футбола ИГРАЕЩИТЕ.
Нормално е да не съм вързан като роб за въженце към определен отбор"
- Патологичния 40-годишен мастурбартор

Потребителски аватар
Казуса
Мнения: 15912
Регистриран на: 14 юни 2007, 21:17
Местоположение: София

Re: СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО - ЮАР 2010

Мнениеот Казуса » 19 юни 2010, 16:53

Айде и аз да се присъединя към молбата за превод, защото за радост не съм френски възпитаник :mrgreen:
Изображение
"2+2=5".
Джордж Оруел - "1984"


Върни се в “Архив”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 37 госта

cron