ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2009/2010г.

Потребителски аватар
Казуса
Мнения: 15912
Регистриран на: 14 юни 2007, 21:17
Местоположение: София

Re: ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2009/2010г.

Мнениеот Казуса » 09 апр 2010, 22:04

На Осмака аргументът "Съдията е порязал "прилепите", защото няма начин да не е умишлено подминато нарушението за дузпа", много прилича на левскарския: "Партията умишлено е бутала ЦСКА нагоре, защото няма начин девет поредни титли да не са взети с външна намеса."
Осмака е левскар! :qipag: :qipap:
Изображение
"2+2=5".
Джордж Оруел - "1984"

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2009/2010г.

Мнениеот 8 » 09 апр 2010, 22:14

Казуса написа:
8 написа:...и ако не си видял какво е станало поне си видял, че не си е накъсал сам фланелката.

Ами той точно това направи - поразкъса си като български юнак бяла риза, преди да се метне да се бори в пехливански борба с турчин-поробител :qipag: ... и даде най-доброто от себе си в театъра "Дайте дузпа, спасете "Левски"! :qipag:

Не, не. В случая е застъпен другия левскарски мотив. Да не се свирят дузпи срещу Левски.

Забелязваш ли обаче (от спора между нас при кой отбор е левскаризма) как думата левскаризъм навлезе (при това съвсем естествено си пасна и без усложнения 8) ) като понятие определящо грозното, измамното, порочното. Левскарите няма какво да се правят на ощипани моми и също могат да използват термина. Не са нужни обяснения. Като се каже "левскаризъм" ясно е за какво иде реч.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2009/2010г.

Мнениеот 8 » 09 апр 2010, 22:21

Delija написа:Аргументът ви, Осмак, с разкъсаната фланелка, е като на левскарите с обувчицата на оная принцеса - Мирослав Антонов.

При левскарина нищо не пречи и той да си е събул и сама да си е събула. Син, жълто-черен, никой-всеки от трите варианта за събуване може да е. Естествено, че като виждам само резултата (без обувка е) и без да съм видял как е станало няма да му дам дузпа, а не като Гонзо да правя мъдри заключения "щом е събут значи са го събули" (ами ако не са? поне на камерите нищо такова не се вижда).

Delija написа:фланелката, та фланелката..... съдията да свири дузпа по една разкъсана фланелка.....смешна работа.

Смешна? :qipan: :qipan: :qipan:
Кръвоносните съдове ли трябваше да му разкъсат?

Delija написа:А доводът ти, че ситуацията в 5-ата минута е подмината, щото "не било фатално", е комичен. На теб ти е лесно сега да развиваш теориите си, мачът е свършил, ясно е всичко. Ама реферът в 5-ата минута няма как да знае как ще се развие мачът по-натам. Защото, когато играят равностойни отбори, всичко може да стане, двубоят може да тръгне всякак. И съдията няма никаква гаранция, че до края на мача ще има нова ситуация, в която да закопае Валенсия. Тъй, че обяснението ти издиша напълно....

В 5-тата минута ако свириш нещо не можеш да решиш мача. Ами ако противника се пребори с негативното? Ами ако на твоя отбор му потрябва в по-важен момент по-нататък в мача? Така, че не излизайте с лафа "ако е искал още в 5-тата минута е щял да помага на Атлетико".
От друга страна в края на мача отсъжданията са решаващи. Няма време за противодействие на съдийската свирка.
Ако си цесекар бъди докрай!

Delija
Мнения: 52320
Регистриран на: 03 апр 2006, 17:05

Re: ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2009/2010г.

Мнениеот Delija » 09 апр 2010, 22:35

8 написа:
Delija написа:фланелката, та фланелката..... съдията да свири дузпа по една разкъсана фланелка.....смешна работа.

Смешна? :qipan: :qipan: :qipan:
Кръвоносните съдове ли трябваше да му разкъсат?


Съдията, ако наистина не е видял добре ситуацията, няма как да свири дузпа по една разкъсана фланелка, събута обувка или разтворен анус. В наказателното поле играчите постоянно се бутат и дърпат, като нищо фланелка може да бъде разкъсана, това не значи, че е дузпа задължително. То ако за всяко държане в наказателното се свирят дузпи, на мач ще има по 5-6 за всеки един от двата отбора. Нелепо е просто да се свири дузпа само на база на някаква раздърпана фланелка.

8 написа:В 5-тата минута ако свириш нещо не можеш да решиш мача. Ами ако противника се пребори с негативното? Ами ако на твоя отбор му потрябва в по-важен момент по-нататък в мача? Така, че не излизайте с лафа "ако е искал още в 5-тата минута е щял да помага на Атлетико".


Явно ще трябва пак да се самоцитирам...

Delija написа:Ама реферът в 5-ата минута няма как да знае как ще се развие мачът по-натам. Защото, когато играят равностойни отбори, всичко може да стане, двубоят може да тръгне всякак. И съдията няма никаква гаранция, че до края на мача ще има нова ситуация, в която да закопае Валенсия. Тъй, че обяснението ти издиша напълно....

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2009/2010г.

Мнениеот 8 » 10 апр 2010, 07:14

Много наивно разсъждавате. Как да обсъждаме такива хлъзгави доводи, които сте си наумили, че са "железни"?

Вие като деца невинни сте приели за твърдо правило, че няма как съдията да пропусне каквото и да е да даде за подкрепяните и да пореже когато и да е жертвата, а то не е така. Лафът "а защо не бил признал гола в 5-тата минута като след това можело да няма възможност" нищо не значи. За вас това вече слага край на възможността Валенсия да е порязана. Че аз във всеки нагласен откъм съдийство мач мога да ви изкарам едно положение което съдията не е дал за отбора който трябва да подкрепя и да кажа "че как ще свири за тях и онези две измислени дузпи им ги е подарил като ето тук пропуска да ги ощастливи с еди какво си".

Отделно баща ми навремето беше съдия и като ви слушам сте най-удобните мишени. Най-елементарният подход ако ще свириш за някой е да го ощетяваш постоянно с малки неща и накрая му даваш голямото. Примерно искаш отбор А да бие и почваш да му свириш измислени фалове срещу него и в полза на отбор Б през целия мач. 10-15 такива и отбор А скача срещу теб през цялото време. Хоп в края на мача дузпа за А, която означава гол за разлика от безобидните фалове и ето ти готово. Това разбира се малцина можеше да заблуди ама като ви гледам вас е много лесно. Същото можеш да направиш дори и с голове. Отменяш примерно гол на любимия ти отбор в 5-тата минута и целия стадион е с усещането, че ги режиш, което цял мач трудно ще се промени. После тръгваш уж леко по пътя на компенсациите и върха на тях е в 85-тата минута като не свириш за другия отбор дузпа, която целия стадион е видял. Ситуациите и минутите са нарочно избрани. Могат да бъдат всякакви други ама ги дадох такива за да разберете за какво говоря.
И стига с тая логика "съдията е купен", защото не ща да защитавам позиция, която не съм заемал. Какво ми натяквате това с уредения съдия? Хайде да завъртим нещата. Вие докажете, че е безпристрастен имайки предвид ситуацията в 85-тата минута. "Може да не е видял" мотива издиша, защото се оказва, че цялата съдийска бригада в този момент нищо не е видяла. Как пък всичките петима заеха неудобни ъгли в тази секунда #-o

В края на крайщата и аз казвам като Явор, че дузпа имаше, беше 100 процентова, видна за всички. Защо съдията не едал НЕ ЗНАМ. Купен ли е, не е ли искал, възпитаник на ДЮШ на Атлетико ли е и т.н. не знам конкретната причина и нито една не съм казвал, че точно тя е. Просто Валенсия беше порязана от съдиите. При 100 различни съдии на този мач в 99 от 100 случая Валенсия щеше да продължи. Този който беше на мача е стотния случай. Изключително специфичен и абстрактен, каквото е и класирането на Атлетико.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
Казуса
Мнения: 15912
Регистриран на: 14 юни 2007, 21:17
Местоположение: София

Re: ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2009/2010г.

Мнениеот Казуса » 10 апр 2010, 07:57

8 написа: "Може да не е видял" мотива издиша, защото се оказва, че цялата съдийска бригада в този момент нищо не е видяла. Как пък всичките петима заеха неудобни ъгли в тази секунда #-o

В края на крайщата и аз казвам като Явор, че дузпа имаше, беше 100 процентова, видна за всички.

Би ли ми обяснил, как двамата съдии, намираща се в другата половина на терена виждат кристално "кристалната дузпа"? :qipag: :qipbj: :qipap:
Да видим и останалите трима съдии... между страничния и двамата играчи има един футболист на "Валенсия", който може да скрие дърпането на фланелката, а пък този край аутлинията има още по-малка видимост, заради трима играчи в червено-бяло, пречещи на пряката видимост и които определено не са прозрачни. С добра видимост е само главният съдия, за който обаче също може би е било трудно да забележи нарушението, защото нарушаващият правилата с тялото си закрива действието по дърпането на фланелката.
Всичко става за по-малко от секунда и е възможно да бъде пропуснато.
Така че айде стига с тази левскарска логика "няма начин да бъде пропуснато от петимата съдии".
А да ти кажа аз лично не видях нарушението при самата ситуация и първо си помислих "уф, размина се!", а едва после - по повторенията по телевизията - видях, че нарушение има.
Много сте силни, като сте гледали повторението, ама да твърдите, че не може да не се види тази дузпа, е краен левскаризъм.
Осмак, как беше, бре? Разсъблечен като курва пред погледите на хиляди зрители? :qipag: Дай още някое цветисто описание! Можеш да развиеш темата и да не се ограничиш само с разкъсани фланелки, а да поразсъждаваш малко за цепнати вежди и събути обукви. Сигурен съм, че можеш да напишеш нещо за ритуално заколване на Гонзо пред многохиляден стадион и обезчестяване на пантофката на Пепеляшка пред цяла България :qipap:
Изображение
"2+2=5".
Джордж Оруел - "1984"

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2009/2010г.

Мнениеот 8 » 10 апр 2010, 17:03

Би ли ми обяснил, как двамата съдии, намираща се в другата половина на терена виждат кристално "кристалната дузпа"?


Виждат (тия двамата далечните) точно толкова колкото средностатистическия зрител, тоест почти всички виждат и малцина не виждат. Средностатистическия зрител от трибуните или този пред екраните, но без повторения. Аз, за разлика от теб, видях дузпата още като ставаше и въобще не съм си помислил "размина се".

Твоите обяснения не ги приемам. Възможно е някое изключително невероятно събитие да стане, но няколко да се насложат граничи с абсурда. Пет съдии в една и съща секунда имат пет различни причини, които обективно ги възпрепятстват да видят ситуацията. Няма такъв филм.

При гола на Марадона с ръка, далеч по-скрито деяние и където наистина се е случило съдията да пропусне момента на измама, се оказва, че страничния съдия, нашия хубавец левскаря Богдан Дочев, е видял случилото се, а там са и по-малко съдии на брои, както и след вдигането на ръката на Марадона за секунда после няма следи като например разкъсани фланелки и всичко си е постарому.
Ако си цесекар бъди докрай!

Delija
Мнения: 52320
Регистриран на: 03 апр 2006, 17:05

Re: ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2009/2010г.

Мнениеот Delija » 10 апр 2010, 18:23

Осмак, както написах вече, след като всичко е минало, е много лесно да градиш теориите си. Но, съдията в 5-ата минута надали е знаел какво може да се случи по-нататък, ако е действал умишлено, то 100% щеше да зачете гола на Атлетико и така да им даде огромна преднина /Валенсия вече ще се нуждае от цели два чисти гола/. А не да рискува накрая, щото при 0:0 всичко може да стане, Валенсия като нищо да вкарат и всичко отива по дяволите.....

Потребителски аватар
bogdan34
Мнения: 2071
Регистриран на: 22 окт 2007, 08:59

Re: ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2009/2010г.

Мнениеот bogdan34 » 10 апр 2010, 20:52

К'во я пощите тази ситуация?Атлетико беше до тук.Тази година купата е у Ливърпул.Хлъц. :qipaz:

Delija
Мнения: 52320
Регистриран на: 03 апр 2006, 17:05

Re: ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2009/2010г.

Мнениеот Delija » 10 апр 2010, 21:29

И да не я спечелите тази, догодина пак ще се пробвате.

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2009/2010г.

Мнениеот 8 » 11 апр 2010, 09:21

ако е действал умишлено, то 100% щеше да зачете гола


Това просто не е вярно. Ако има в мача 5 спорни ситуации и съдията е решил да свири за Атлетико е логично да удари едно рамо в някои ситуации, не непременно и в петте, но според теб това, че не във всички без изключения е действал е вече оневиняващ фактор с което категорично не мога да се съглася.
Все едно на левскарите в ония смешни мачове и дузпи срещу Локо Пд и Родопа да кажем, че не е свирил за тях, защото не е дал и втора и трета измислена дузпа (а може, нищо не пречи като първата, без положение да свири).

Същото от гледна точка на Казуса и по адвокатски звучи "като сме те видели всички, че ограбваш банката си я ограбил, а не да ми цитираш други случаи в които си имал възможност, но не си го направил." Колкото и правдиво да изглеждат страничните неща в случая на коментираното всичко е срещу теб.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
vill_1
Мнения: 17483
Регистриран на: 03 дек 2007, 13:39

Re: ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2009/2010г.

Мнениеот vill_1 » 11 апр 2010, 11:26

bogdan34 написа:К'во я пощите тази ситуация?Атлетико беше до тук.Тази година купата е у Ливърпул.Хлъц. :qipaz:

Kaто се пениш толкова,само да не се задавиш!
Изображение

Потребителски аватар
bogdan34
Мнения: 2071
Регистриран на: 22 окт 2007, 08:59

Re: ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2009/2010г.

Мнениеот bogdan34 » 11 апр 2010, 14:35

Вилка,една купа в повече винаги е добре дошла.Друго си е когато си с празни ръце за пореден сезон.Ама ти си свикнал.

Delija
Мнения: 52320
Регистриран на: 03 апр 2006, 17:05

Re: ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2009/2010г.

Мнениеот Delija » 11 апр 2010, 18:43

Осмак, разочароваш ме вече, разсъждаваш уникално наивно.

Кой съдия, имащ поръчка, ще си остави мача да виси на косъм до последната секунда и да трепери дали няма да се сговни цялата работа?! Това е потресаващо нелепо. Че Валенсия ако бяха вкарали в 88-ата, примерно, което хич не беше невъзможно, какво прави тоя съдия, а???! Как ще го обърне тоя мач???! Затова ли отменя гола на Атлетико, за да трепери докрая??!

Потребителски аватар
Blue Religion
Мнения: 3676
Регистриран на: 19 юли 2006, 17:24

Re: ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2009/2010г.

Мнениеот Blue Religion » 11 апр 2010, 19:05

осмака живее в неква паралелна вселена и там нещата са по-различни,не спорете с него!!! :lol:


Върни се в “Архив”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 55 госта

cron