Мотоциклетизъм

blazev1992
Мнения: 8544
Регистриран на: 10 авг 2007, 12:29

Re: Мотоциклетизъм

Мнениеот blazev1992 » 26 апр 2009, 10:52

ХОРХЕ ЛОРЕНСО ТРИУМФИРА В ЯПОНИЯ, РОСИ - ВТОРИ


Пилотът на Ямаха Хорхе Лоренсо спечели надпреварата в MotoGP за голямата награда на Япония. Испанецът триумфира, след като успя да пребори далеч по-именития си и титулуван съотборник Валентино Роси.

Доктора води през голяма част от състезанието, но завърши на втората позиция, въпреки че стартира много добре и успя да се възползва в началото от спечеления си пол-позишън.

На трето място в надпреварата остана Дани Педроса с Хонда, следван от Кейси Стоунър с Дукати, Андреа Довициосо с Хонда, Марко Меландри, Лорис Капироси и Мика Калио.

Състезателите стартираха с резултатите, които постигнаха в свободните тренировки от вчера, тъй като квалификациите бяха отложени заради дъжд. Неделната надпревара обаче премина при почти суха писта.

Лидер в генералното класиране е испанецът Хорхе Лоренсо, следван от Валентино Роси и Кейси Стоунър. Следващата надпревара е след седмица в Испания, на писта Херес.

Потребителски аватар
Samo Nadal2
Временно отстранен
Мнения: 1805
Регистриран на: 28 дек 2007, 19:29
Местоположение: LIVERPOOL YOU'LL NEVER WALK ALONE
Контакти:

Re: Мотоциклетизъм

Мнениеот Samo Nadal2 » 29 апр 2009, 14:39

Само Дани Педроса, дано спечели в Херез, Каталуния и Мугело за да се върне в борбата за титлата! :qipay:

П.П. Моля ви се, дайте да направим една игра и за Мото ГП, ще бъде интересно, предложението ми е сериозно, обмислете го! :qipae:
Иначе аз ще се заема със смятането на точките и ще давам за състезанията каквото трябва всичко... :wink: :!: 8)

Потребителски аватар
Pepi Petrov
Мнения: 2648
Регистриран на: 08 яну 2007, 17:14
Местоположение: София
Контакти:

Re: Мотоциклетизъм

Мнениеот Pepi Petrov » 13 май 2009, 12:39

Давай! :qipay: Аз съм за, иначе не сме много, незнам дали ще е интересно..
Изображение
ЦСКА

Потребителски аватар
Al
Мнения: 8452
Регистриран на: 22 окт 2007, 14:54
Местоположение: Луксозенец

Re: Мотоциклетизъм

Мнениеот Al » 27 юни 2009, 15:08

maryan unfaitful написа:А Рафа несъмнено щеше да е олимпийски герой в древността, може би дори щеше да влезе в древногръцките митове като полубог.

Изображение

Потребителски аватар
Samo Nadal2
Временно отстранен
Мнения: 1805
Регистриран на: 28 дек 2007, 19:29
Местоположение: LIVERPOOL YOU'LL NEVER WALK ALONE
Контакти:

Re: Мотоциклетизъм

Мнениеот Samo Nadal2 » 07 юли 2009, 11:19

Съгласни ли сте, не сме много хора, но мога да направя игра! :)

Дани Педроса спечели невероятна първа победа за голямата награда на Лагуна Сека - осми кръг от МОТО ГП! :)
2-ри Роси, 3-ти Лоренцо, 4-и Стоунър, 5-и Хейдън, 6-и Елиас!

Потребителски аватар
Samo Nadal2
Временно отстранен
Мнения: 1805
Регистриран на: 28 дек 2007, 19:29
Местоположение: LIVERPOOL YOU'LL NEVER WALK ALONE
Контакти:

Re: Мотоциклетизъм

Мнениеот Samo Nadal2 » 13 юли 2009, 11:59

Отбора на вицешампиона от 2003 и 2004 година Сете Гибернау, "Групо Франсиско Хернандо" напусна шампионаат на Мото ГП, аз лично съм изключително шокиран! :shock: :( :?
Испанецът караше с черното заводско дукати, сателит на голямото дукати. :)

Отборът на Гибернау напусна MotoGP

Мадрид. Отборът на Сете Гибернау "Групо Франсиско Хернандо" напусна световния шампионат по мотоциклетизъм в клас MotoGP поради световната финансова криза, предаде "Ройтерс". Испанецът, който се завърна в спорта след отказването си през 2006 г., няма да участва в неделното състезание за Голямата награда на Германия.
Хибернау заяви: "Най-напред се изненадах. Борихме се много за развитието на този проект. Това е срам."
Хибернау спечели девет титли в MotoGP и 30 подиума в кариерата си, но в момента има в актива си 12 точки през сезона, което го оставя на 17-ото място.

Жалко, дано скоро си намери нов отбор. :qipay:

Потребителски аватар
Samo Nadal2
Временно отстранен
Мнения: 1805
Регистриран на: 28 дек 2007, 19:29
Местоположение: LIVERPOOL YOU'LL NEVER WALK ALONE
Контакти:

Re: Мотоциклетизъм

Мнениеот Samo Nadal2 » 21 авг 2009, 12:54

Довициозо от Хонда Репсол Тийм спечели в Донингтън Парк, последното състезание на тази писта, от следващата година Гран При на Великобритания ще бъде на Силвърстоун! :qipbp: :qipay: :qipaz:
Последното състезание миналата седмица бе спечелено от Валентино Роси с Фиат Ямаха, пета победа от 8 опита за него в Бърно (Чехия) и 75 победа в кралския клас! :qipaq: :qipaq: :qipaq:
Втори остана моя любимец Дани Педроса от Хонда Репсол Тийм, а трети изненадата от Сан Карло Хонда Грешини испанецът Тони Елиас! :qipaz:
Съотборникът на Доктора Роси, Хорхе Лоренцо отпадна малко преди края, когато тъкмо бе изпреварил Роси, при падането той едвам не закачи именития си съперник и съотборник, с когото никак не се разбират добре... :)

Потребителски аватар
Pepi Petrov
Мнения: 2648
Регистриран на: 08 яну 2007, 17:14
Местоположение: София
Контакти:

Re: Мотоциклетизъм

Мнениеот Pepi Petrov » 08 ное 2009, 16:32

Вале стана световен шампион предсрочно, Педроса спечели последното състезание, предстоят доста промени от следващия сезон. Видяхме последния старт за 250-кубиковия клас, респективно и последния световен шампион. Много нови пилоти ще се присъединят от догодина в мото джи пи, като изхода е ясен отсега :qipag: :qipag: :qipag:
Изображение
ЦСКА

Потребителски аватар
Pepi Petrov
Мнения: 2648
Регистриран на: 08 яну 2007, 17:14
Местоположение: София
Контакти:

Re: Мотоциклетизъм

Мнениеот Pepi Petrov » 19 ное 2009, 14:51

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Светът - в криза, MotoGP - не!



Повод за днешния коментар бе лозунгът "докато Формула 1 е в криза, борбата в MotoGP ти спира дъха", който издигна един колега през юни - малко преди преполовяването на сезона в кралския клас.

Причините защо Сезон 2009 бе наистина спиращ дъха са няколко. Първата се казва Валентино Роси. В година на глобална криза трибуните на пистите бяха пълни, а драмата по трасетата бе гарантирана с невъзможни обрати и изпреварвания, метри преди финала.

През тази година Доктора успя да демонстрира много от качествата, които го правят велик шампион. Състезанието в Малайзия за предпоследния кръг от сезона го илюстрира прекрасно. Роси успя да спечели титлата при много силна конкуренция, която става все по-силна.

Надпреварата на "Сепанг", в която Роси спечели девета титла, бе емблематична по няколко причини. На трасето край Куала Лумпур видяхме авантюриста Роси - същият, който водеше на изсъхваща писта в Льо Ман, но падна в обиколката след излизането от боксовете. В Малайзия приключението бе в първи завой, когато се срина назад в класирането и направи следобеда си много по-труден.



Освен авантюрист, в Малайзия Роси показа, че използва добре шансовете си и изготвя отлично своята стратегия. Срина се до Лоренсо и се движеше плътно до него, като го използваше, за да пресмята шансовете си за спечелването на титлата.

Видяхме и перфектното му каране на мокра писта. Постави най-бързата обиколка, а бившият световен шампион Ники Хейдън призна, че Роси е карал на ръба, сякаш е щял да падне във всеки един завой - именно онова, което разделя много добрите от уникалните състезатели.

Роси е и отличен опортюнист, който винаги използва времето в своя полза. Избра точният момент, в който да атакува Лоренсо и го направи без да губи време на правилното място в правилното време.

Така Роси прави и шоу. Защото в момента може би няма друг спортист в моторните спортове, който да предизвиква такъв фурор със стъпването си на пистата. Италианецът прави най-точната оценка на онова, което се случва и извлича максимума от всеки един ден.



Доктора в световен мащаб е една от малкото личности, които са спечелили страшно много, но въпреки успехите си продължават да са на върха в карането си, мисленето си и подготовката си. Подценяване - нулево. Шампионско. И достойно.

Шампионатът се превърна в класически и заради опозицията на Роси, но хората идваха на пистите предимно, за да гледат живата легенда. Лоренсо наистина е страхотен - разполага със страхотни маниери, арогантност, огромно присъствие и е много бърз. Стоунър вече триумфира с една титла, а Педроса е близо до спечелването й. Но Валентино кара хората да гледат спорта.

Той изглежда благословен, защото рядко има фигура в световен мащаб, която толкова дълго време да не омръзва на хората. Доктора спечели адски много, издигнат бе и от медии, и от фенове, и от обикновените хора, но продължава да бъде №1 и да не се отказва. Хората му гласуват доверие и той им се отплаща.

Причините за това са няколко. Организаторите подобряват покриетието на шампионата всяка година, като поставят нови камери дори и в най-труднодостъпните места на моторите. По този начин се докосваме до стила на пилотиране на Роси, който е уникален. Прецизността, с която италианецът борави, в този толкова взискателен и дори брутален към участниците спорт, е изключителна. Начинът, по който използва съединителя в завоите, балансирането на задната гума, използването на мотора като спирачка, финесът, с който се ускорява от завоите...



Именно заради присъствието на Роси шампионатът е велик, защото в последните години скоростта вече няма значение. В последната година на двутактовите 500-кубикови мотори през 2001 г. бе представена и предстоящата машина на Ямаха за кралския клас - 990-кубиковата M1. Много бавна, тромава, трудна за настройване, много по-бавна от Хондите, но до момента, в който Роси се качи върху нея.

Тогава скоростта вече нямаше значение. Бързо бяха забравени старите проблеми - използването на стари карбуратори, вместо на бензинов инжекцион, липса на топ-скороскт на правите и т.н.

Затова се питаме - колко ще продължи ерата на Роси? Колкото повече, толкова по-добре - за неговите съперници, за спорта и за самите нас.

* по материали на Майкъл Скот, GPWeek
Изображение
ЦСКА

Потребителски аватар
vill_1
Мнения: 17483
Регистриран на: 03 дек 2007, 13:39

Re: Мотоциклетизъм

Мнениеот vill_1 » 05 юни 2010, 17:15

Доктора падна тежко и ще пропусне старт за първи път от 1996г. #-o
http://www.sportal.bg/news.php?news=241133
Изображение

Потребителски аватар
bat_jori
Мнения: 8971
Регистриран на: 18 мар 2005, 11:28
Местоположение: костенец
Контакти:

Re: Мотоциклетизъм

Мнениеот bat_jori » 06 юни 2010, 15:37

цели 2 месеца е аут
Изображение
Левски станаха световни идиоти!!!!!

G8
Модератор
Мнения: 15219
Регистриран на: 23 апр 2007, 17:06
Местоположение: София

Re: Мотоциклетизъм

Мнениеот G8 » 04 сеп 2010, 19:06

Доктора:

Изображение

:qipag: :qipag: :qipag:

Потребителски аватар
vill_1
Мнения: 17483
Регистриран на: 03 дек 2007, 13:39

Re: Мотоциклетизъм

Мнениеот vill_1 » 23 окт 2011, 15:00

Изображение

G8
Модератор
Мнения: 15219
Регистриран на: 23 апр 2007, 17:06
Местоположение: София

Re: Мотоциклетизъм

Мнениеот G8 » 12 юли 2012, 10:55


Потребителски аватар
Al
Мнения: 8452
Регистриран на: 22 окт 2007, 14:54
Местоположение: Луксозенец

Re: Мотоциклетизъм

Мнениеот Al » 12 юли 2012, 11:49

:qipbj: :qipbj: :qipbj: :qipbj:
maryan unfaitful написа:А Рафа несъмнено щеше да е олимпийски герой в древността, може би дори щеше да влезе в древногръцките митове като полубог.

Изображение


Върни се в “Други спортове”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 15 госта

cron