Poker Texas Hold`em

Потребителски аватар
Pepi Petrov
Мнения: 2648
Регистриран на: 08 яну 2007, 17:14
Местоположение: София
Контакти:

Re: Poker Texas Hold`em

Мнениеот Pepi Petrov » 12 юни 2009, 11:46

Как вашата позиция на масата влияе на играта ви?


Вашата позиция на масата сама по себе си е предимство или недостатък в зависимост от това къде стоите. Тя е много важна част от вашата стратегия, което означава че трябва да изиграете едни и същи ръце по различен начин в зависимост от позицията си на масата. В тази статия има полезни съвети за това как да играете ако сте на първа позиция, тоест ако сте непосредствено след големия блинд.

Най-лошата позиция, в която може да се окажете е първата позиция. Тя се нарича ”under the gun” (под обстрел). Това е така защото сте първият, който трябва да предприеме действие без да имате възможност да анализирате действията на опонентите си предварително. По този начин те много лесно могат да разтълкуват вашите. Много често срещана ситуация е да се включите в играта със слаба ръка и един от противниците ви да вдигне залога, което ви принуждава да се откажете или да рискувате твърде много.

Как да играете когато сте ”under the gun”?

Играйте спокойно и търпеливо. Изчакайте много добра начална ръка и когато получите такава имате две възможности. Първата е да вдигнете залога веднага – това ще накара повечето ви противници да се откажат. Този подход показва сила.

Втората ви възможност е да платите големия блинд без да вдигате залога, но го правете само когато имате изключително добра начална ръка. Малко е рисково, тъй като е много вероятно останалите играчи също да се включат в играта, дори някой от тях да вдигне залога. Това разбира се означава, че когато флоп-а бъде отворен, в раздаването ще участват много повече играчи отколкото ако бяхте вдигнали залога от самото начало. Ако имате властен чифт и флоп-а не е рисков е време да притиснете противниците си със значителен рейз (качване на залога). Ако нямате властен чифт, вероятността да загубите ръката е голяма особено ако участват повече играчи. В този случай по-добре да се откажете ако рейз-овете са твърде големи. Не блъфирайте, защото в самото начало на играта сте показали че ръката ви не е силна, плащайки блинда без да рейз-нете.

Ще откриете, че колкото по-близо сте до първата позиция на масата, толкова по внимателно трябва да играете. Приближавайки се до последната позиция, ще играете все по-често и по-агресивно.
Изображение
ЦСКА

Потребителски аватар
Мичо
Site Admin
Мнения: 30049
Регистриран на: 20 мар 2005, 15:07

Re: Poker Texas Hold`em

Мнениеот Мичо » 12 юни 2009, 12:36

Петров, трябва да ти преподам някой ден уроци по въпроса... 8) 8) 8)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Изображение

MartiG

Re: Poker Texas Hold`em

Мнениеот MartiG » 12 юни 2009, 12:52

Най-лошите Покер Играчи в Историята

Кои са най-лошите покер играчи в историята? Всъщност аз не говоря за такива, които наистина са играли играта покер, а за хора, които са направили огромни грешки от покер тип в играта на живота. Както знаете, аз много обичам да прилагам идеи от покера в реалния живот, тъй като има доста прилики между двете.

Всички хора в моя списък са направили една и съща грешка, която най-често допускат начинаещите в играта – да гледат само своята ръка, без да отчитат какво биха могли да държат противниците им. Всеки добър покер играч ще ви каже, че голяма част от играта е да си представите срещу какво сте изправен. Стрейтът често е добра ръка, но винаги трябва да обръщате внимание на неща като три карти от една боя или чифт на борда. Също така, трябва да вкарате в уравнение и фактори като позиция и умения на вашия опонент. Моят списък се състои от исторически личности, които са игнорирали или са подценили силата на техните противници, което довежда и до техния крах.

Адолф Хитлер: Този покер играч първо започва да побеждава играта на местно ниво, но колкото повече качвал лимитите, толкова повече игнорирал нарастващата сила на неговите опоненти. През 1938 той печели голяма дипломатическа битка в Мюнхен, благодарение на която получава контрола над Судетския регион от Чехословакия, без да е необходимо да води никакви сражения. Година по-късно, виждайки, че Европейските демократи са твърде миролюбиви настроени, за да влязат във война, той завзема Полша и влиза в конфликт с Франция и Англия, който ескалира във Втора Световна Война. Полша била завзета само за три седмици, а Франция била покорена година по-късно. Заслепен от успеха, Хитлер нарушава пакта за ненападение, който сключил със Сталин и наредил атака срещу Съветския Съюз. Той имал силна ръка (най-добрата армия в Европа), но бил извън позиция (дълги линии за доставка до фронта) в игра с лоши игрови условия (Руската зима) и много тежък противник (жителите на една огромна страна, които са готови на всичко, за да защитят родината си). Неговото ужасно решение му струвало целия стак.

Наполеон Бонапарт: Наполеон е Френски генерал, който организирал преврат срещу Френската държава през 1799 и станал неин лидер. През следващите 13 години той спечелил редица военни победи, които превръщат Франция в доминираща сила в Централна Европа. Въпреки това, по подобие на Хитлер, той повежда „Великата Армия” в нападение срещу Русия. И той обаче се натъкнал на същия двоен проблем – да бъде извън позиция и да участва в игра, за която не бил подготвен. С този си гаф, Бонапарт не загубил всичките си пари, но загубил толкова много чипове, че неговия стак окъсял драстично и не можал да се противопостави на враговете си година по-късно в Битката при Лайпциг. Прекарал две години в изгнание на остров в река Елба, след което направил рибай и влязъл в игра срещу други също толкова силни противници. В Битката при Ватерло през 1815, той фалирал за втори път и прекарал остатъка от живота си в заточение на остров Св. Елена под Британско контрол.

Садам Хюсеин: (Тази оценка е направена само върху неговото представяне през 20-ти век, тъй като ние не искаме да се ангажираме с политика от 21-ви век тук.) Садам става диктатор на Ирак през 1979. Той не си губи времето в дребни игрички и веднага се хвърля в „Голямата Игра”, предприемайки атака срещу съседен Иран през 1980. Опонентът имал същите умения като неговите и рейкът изял и двамата (и двете страни дали огромни жертви). След десет години усилена борба, мирът бил сключен. Година по-късно, Садам атакува Кувеит. Неговият опонент лесно бил доминиран на масата, но успял да избяга с голяма част от стака си, с която си купил множество съюзници, които му помогнали да си върне мястото. Очевидно, Садам е мислил, че завладяването на Кувейт ще сложи край на играта, но грешал. Оглавяваната от САЩ коалиция върналата обратно страната на Кувейтците. Садам казал на всичките си приятели и съседи, че бил победил в играта, но всички вече знаели, че той е лъжец. Нямало как светло бъдеще да очаква играч, който изпитвал затруднения в опитите да задържи главата на раменете си; било само въпрос на време преди той да загуби всичките си чипове.

Джордж Армстронг Къстър: Този човек завършва последен по успех от 34-те кадети в неговия випуск във военната академия Уест Поинт. Въпреки това, той веднага е изпратен да участва в Гражданската война и е известен най-вече с десйтвията си срещу Индианците в Битката при Литъл Бигхорн през 1876. По онова време, той бил главнокомандващ на Седма Кавалерия, състояща се от около 600 мъже. Той отказал подкрепата предложена му от Генерал Тери в размер на четири полка от Втора Кавалерия. Къстър заявил, че той "може да завладее всички Индиански села в Равнините” само със своят полк и тези допълнителни войски ще бъдат просто в тежест. Той се натъкнал на Индиански лагер и решил мигновено да предприеме нападение. Очевидно е бил доста сърцат, но му е липсвала проницателност. Неговият опонент, всъщност се оказал тройна коалиция от Индианските племена Сиукси, Шайени и Арапахо, чиято обща войска наброявала 1,800 мъже, въоръжени с пушки. Тези три племена били водени от Седящия Бик, Жлъчката и Лудия Кон. Казано на покер език, Къстър седнал на масата с шорт стак, мислейки си, че агресивната му игра ще надделее над таланта и парите на неговите противници. Наложило му се да участва в игра, която е известно като „тримата братя и непознатия”. Противниците на Къстър се справили доста бързо с агресията му, но въпреки това, той останал в играта докато не загубил всичко.

Уилям Завоевателя: "Чакай малко", бихте си казали вие, "Уилям печели. Той завладява Англия през 1066". Е, нека ви кажа как точно печели той. Уилям от Нормандия твърдял, че му е обещан Английския трон, когато кралят умре. Въпреки това, в началото на 1066, Английският Витан избира Харолд да бъде новия крал. Уилям казал на всички, че ще застане начело на Англия чрез сила и събрал войска от почти 10,000, с която смятал да завладее цялата страна. Кралят отлично знаел неговите планове и цялата страна била добре организирана, за да отвърне на удара. Около седмица преди инвазията на Уилям, Крал Хадрата от Норвегия нахлува в Англия. Той бива победен в Битката при Стамфорд Бридж, но Английските войски претърпели огромни загуби, тъй като Норвежците били много добри бойци. Няколко дни по-късно, осакатената Английска армия се изправила срещу войската на Уилям в Битката при Хейстингс. Битката продължила цяло денонощие и можело да бъде спечелена, както от едната, така и от другата страна, но в крайна сметка Уилям надделял. Ако Норвежците се бяха забавили само няколко дни със своето нападение, най-вероятно Уилям щеше да остане в историята като „Уилям Неудачника”, защото щеше да има насреща си няколкократно по-голяма войска от своята. На покер език, Уилям е влязъл с цялата си скромна банка в една игра, за която не е бил готов. За негова радост, късметът му се е усмихнал в най-точния момент и от това произлязъл може би най-големия дроуаут в историята. Както ние покер играчите знаем обаче, слабите играчи не винаги губят!

Потребителски аватар
Al
Мнения: 8452
Регистриран на: 22 окт 2007, 14:54
Местоположение: Луксозенец

Re: Poker Texas Hold`em

Мнениеот Al » 12 юни 2009, 14:12

От 11 до 13 юни в „Кристал Краун Казино” в Слънчев бряг се провежда специален ВИП-турнир по Тexas hold’em покер, в който участие взимат едни от най-добрите български играчи в този спорт. Това са Атанас Георгиев и Александър Миланов, които са топ играчите на България. Георгиев наскоро спечели голям международен турнир в Дания, като завърши четвърти и си тръгна с 163000 евро награда. Тук обаче той отпадна след първия ден.
Днес надпреварата продължава, а утре от 16 часа е финалната маса, която трябва да определи победителя, който ще си тръгне с част от наградния фонд от 40 000 евро.
Участниците са само 30, като сред тях има и трима чужденци от Белгия, Русия и Израел. Всички те са получили персонални покани, с които участват на турнира.
Организаторите имат амбицията да направят подобни турнири традиция и да се провеждат всеки месец, като постепенно наградният фонд трябва да се увеличи.

http://gong.bg/view_article.php?article_id=80129

И турнирът не беше в Дания, а в Ирландия, ама карай...

:qipbj: :qipbj: :qipbj: :qipbj: :qipbj:
maryan unfaitful написа:А Рафа несъмнено щеше да е олимпийски герой в древността, може би дори щеше да влезе в древногръцките митове като полубог.

Изображение

Потребителски аватар
sasho_1989
Мнения: 15752
Регистриран на: 01 апр 2005, 09:04
Местоположение: ПЛОВДИВ майна
Контакти:

Re: Poker Texas Hold`em

Мнениеот sasho_1989 » 12 юни 2009, 14:26

Честито :qipaz: :qipaz: :qipaz:

Това ти ли си?
Изображение

Потребителски аватар
Al
Мнения: 8452
Регистриран на: 22 окт 2007, 14:54
Местоположение: Луксозенец

Re: Poker Texas Hold`em

Мнениеот Al » 12 юни 2009, 14:34

sasho_1989 написа:Честито :qipaz: :qipaz: :qipaz:

Това ти ли си?


:shock: :shock:

Исках да обърна внимание на лафа, че е спечелил турнир като е станал четвърти... (според Гонг).

Не, за съжаление не съм аз. :qipad:
maryan unfaitful написа:А Рафа несъмнено щеше да е олимпийски герой в древността, може би дори щеше да влезе в древногръцките митове като полубог.

Изображение

Потребителски аватар
Мичо
Site Admin
Мнения: 30049
Регистриран на: 20 мар 2005, 15:07

Re: Poker Texas Hold`em

Мнениеот Мичо » 12 юни 2009, 14:35

Al написа:Не, за съжаление не съм аз. :qipad:

Ако беше ти, отдавна лика ти да е на екипите на ФРГ срещу едни скромни 20 бинки в евро. :qipaz: :qipbp:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Изображение

Потребителски аватар
sasho_1989
Мнения: 15752
Регистриран на: 01 апр 2005, 09:04
Местоположение: ПЛОВДИВ майна
Контакти:

Re: Poker Texas Hold`em

Мнениеот sasho_1989 » 12 юни 2009, 15:23

Между другото рекламата на PokerStart.net с Борис Бекер за палачинките е най-уникалната евър :qipbp:
Изображение

Потребителски аватар
Pepi Petrov
Мнения: 2648
Регистриран на: 08 яну 2007, 17:14
Местоположение: София
Контакти:

Re: Poker Texas Hold`em

Мнениеот Pepi Petrov » 12 юни 2009, 15:55

Мичо написа:Петров, трябва да ти преподам някой ден уроци по въпроса... 8) 8) 8)


Милене, сори баце, но като гледам пишештите по темата, можеш само да си водиш бележки :mrgreen:
Изображение
ЦСКА

G8
Модератор
Мнения: 15219
Регистриран на: 23 апр 2007, 17:06
Местоположение: София

Re: Poker Texas Hold`em

Мнениеот G8 » 16 юни 2009, 16:21

Момчета, само да не сте като тоя. :qipag: :qipag: :qipag:
http://www.youtube.com/watch?v=a6vHzIH4FlY
:qipaz:

Потребителски аватар
svo
Мнения: 8956
Регистриран на: 22 юни 2007, 08:40

Re: Poker Texas Hold`em

Мнениеот svo » 16 юни 2009, 17:57

добре де - защо Горублянския не е споменат в списъка на най-добрите играчи :qipaq: :qipaq: :qipaq:
ПОДПИС :qipag: :qipag: :qipag: :qipag: :qipag:
Обява: Купувам мед от Словакия :qipag: :qipag: :qipag: :qipag: :qipag:

Потребителски аватар
Al
Мнения: 8452
Регистриран на: 22 окт 2007, 14:54
Местоположение: Луксозенец

Re: Poker Texas Hold`em

Мнениеот Al » 17 юни 2009, 08:12

svo написа:добре де - защо Горублянския не е споменат в списъка на най-добрите играчи :qipaq: :qipaq: :qipaq:


Щото не беше на турнира. :qipae: :qipae:
maryan unfaitful написа:А Рафа несъмнено щеше да е олимпийски герой в древността, може би дори щеше да влезе в древногръцките митове като полубог.

Изображение

Потребителски аватар
svo
Мнения: 8956
Регистриран на: 22 юни 2007, 08:40

Re: Poker Texas Hold`em

Мнениеот svo » 17 юни 2009, 17:57

това не пречи да го споменат сред най-добрите играчи :qipae: :qipae: :qipae:
ПОДПИС :qipag: :qipag: :qipag: :qipag: :qipag:
Обява: Купувам мед от Словакия :qipag: :qipag: :qipag: :qipag: :qipag:

Потребителски аватар
Pepi Petrov
Мнения: 2648
Регистриран на: 08 яну 2007, 17:14
Местоположение: София
Контакти:

Re: Poker Texas Hold`em

Мнениеот Pepi Petrov » 24 юни 2009, 14:45

http://www.sportal.bg/news.php?id=180603

Планка, виж кво ги прави durrr...
Изображение
ЦСКА

Потребителски аватар
Al
Мнения: 8452
Регистриран на: 22 окт 2007, 14:54
Местоположение: Луксозенец

Re: Poker Texas Hold`em

Мнениеот Al » 24 юни 2009, 15:11

Принципно се е изхвърлил. Че е добър, е ясно. Ама и другите на пасат трева. Не съм убеден, че окончателният резултат от надпреварата ще е положителен за него.
maryan unfaitful написа:А Рафа несъмнено щеше да е олимпийски герой в древността, може би дори щеше да влезе в древногръцките митове като полубог.

Изображение


Върни се в “Други спортове”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 10 госта

cron