ФУТБОЛНАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ

ludyakon
Мнения: 4751
Регистриран на: 07 окт 2007, 11:35

Re: ФУТБОЛНАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ

Мнениеот ludyakon » 30 юли 2008, 21:49

Казуса написа:Казва ли ти някой :qipac: Аз нямам достъп до задкулисните игри във футбола.
Ти ще ни осветлиш ли?
Можеш ли да ни сканираш тука повиквателната на Гунди за ЦСКА?

НЕ . НО ПОМОЛИ ОТО ДА ТИ ПРАТИ СНИМКА НА ГУНДИ С ЕКИПА НА ЦСКА. :qipaq: :qipaq: НО "КАПАЦИТЕТИТЕ" НЕ СА ПОВЯРВАЛИ НА ТРЕНЬОРА =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Изображение

Потребителски аватар
Blue
Мнения: 4185
Регистриран на: 14 сеп 2005, 16:43

Re: ФУТБОЛНАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ

Мнениеот Blue » 30 юли 2008, 23:17

svo написа:Алфата май не е била черна и освен това е била с изключително трудно запомнящ се номер :idea: Такива номера раздаваха на най-репресираните другари #-o
СГ 7777 по-трудно ли се запомня според теб?Аз,по разбираеми причини,по-лесно бих запомнил седмиците :qipag:

Потребителски аватар
svo
Мнения: 8956
Регистриран на: 22 юни 2007, 08:40

Re: ФУТБОЛНАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ

Мнениеот svo » 31 юли 2008, 05:42

не се прави на утрепан [-X [-X [-X Съществено беше второто изречение :idea:
ПОДПИС :qipag: :qipag: :qipag: :qipag: :qipag:
Обява: Купувам мед от Словакия :qipag: :qipag: :qipag: :qipag: :qipag:

Потребителски аватар
Казуса
Мнения: 15912
Регистриран на: 14 юни 2007, 21:17
Местоположение: София

Re: ФУТБОЛНАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ

Мнениеот Казуса » 31 юли 2008, 09:07

Wallace написа:Саше, тъй като сме набори, мисля, че еднакво сме видяли от разпаднали я се предишен строй. :qipad:
Тъй, че може би, някой батко или чичо (като Мефи :qipag: ) може да ни разкаже повече. Но с беглите си познания от тогава, ще ти кажа, че хич не си прав за централизацията и обвързаността й със "Столица - провинция".
Централицаията в България, освен на ниво - Тато и всички под него, беше и на ниво София и всички останали. Което е адски тъжно и гадно, въпреки, че съм софианец.
Доказателство за това е и сегашното дередже на страната, продуктувано от "светлото минало". Всичко в София - :x - трамваите, ескалаторите в ЦУМ, вишите административни сгради. Всичко идваше първо в София, за да се разпредели по-нататък. Всички мачове на националния отбор - в София - волейбол, баскетбол, шах, мах... Всичко тук. Много тъпо. И за да стане още по-голям градО - "Кремиковци". Само се чудя как и АЕЦ-а не набутаха тук. :qipag:
Колкото до това, че с думи сложни ми обясни, че съм пропагандатор. Ще го приема за комплимент. :qipag:
Аз пък си мисля, че боравя със сухи факти и ставам скучен събеседник. Чак така не се простирам до знайни кралства и государства. Чудо ми е за какво ми даваш пример със СССР, след като аз изобщо никъде не съм споменавал и сравнявал? :shock: От какъв зор? Ясно - де! За да докажеш тезата си, че "виждаш ли - в СССР как стоят нещата, щом сме от един строй => всичко при нас е било по същия начин. Да, ама вие сте били много кекави и не сте могли да направите успехи".
Да, ама тия не на мен. защото и аз мога да извъртя нещата от друга гледна точка. Нали знаеш как монетата си има две страни. И ще ти дам примерите със "Стяуа", "Партизан", "Дукла" и тем подобни и пак стигаме на едно ниво. С тази разлика, че тези отбори успяха да запишат - я финал, я да вземат трофей. Нашия представител стигаше до подножието на върха.
Колкото до цялата ти теза ти сам я опровергаваш с твърдението, че държавата се е месила във всеки спорт. Какво ще рече "намеса"? "Намеса" ще рече, че е решавала всичко във всеки спорт. Селдователно щом тя решава всичко как така ставате 9 пъти поред шампион. Или партията помага по еднакво на всички? Ама един се откроява.Такъв момент няма! Всяка майка си има любимо дете, всяка учителка си има любим ученик. Факт! :qipad:
Доказателство за всичко това е и изпадането на отбора на Българската армия в долна девизия, преди сформирането на "А" група. И как пък така на никой от другите изпаднали не се помогна, а само на ЦДНА? :qipad:

Не ти хареса сравнението с конкуренцията в първенството на СССР, не ти хареса сравнението с реорганизацията на фубола в България извън столицата, не ти хареса аналогията с великите отбори в други страни от мащаба на България.
Щом те влече, нямам нищо против да си дискутираме и за "Стяуа", "Партизан", "Дукла". Все пак свикнали сме с левскарската логика, която си подбира примери и аналогии, които я устройват максимално. Като например логиката, която вкарват, когато им доказваш, че от ЦСКА са излезли далеч по-велики футболисти. Тогава левскарите си измислят аргументи, как излезлите от ЦСКА не били станали звезди в ЦСКА (последната вариация на тази теза е как, не били разгърнали напълно потенциала си при "червените"), как играчите не били изградени в школата на отбора и т.н. и тем подобни.
Аз тази логика я наричам "Логиката Алф". На основата на един мой любим момент от филма:

- Кога съм те лъгал? - попита невинно Алф.
Уили го изгледа вбесен.
- Искам да кажа днес - поправи се набързо извънземният.

Така че давай за "Партизан", "Стяуа" и "Дукла", давай...
А това че не постигаме успехите на клубния футбол на Румъния, Югославия и Чехословакия надали се дължи на "некадърността" на ЦСКА. Просто според мен онези са по-футболни нации от нас. Пък и нали знаеш, че топката е кръгла и е от женски род - не знаеш накъде ще отиде; късмет си трябва във футбола точно в решителните моменти, които се случват веднъж на 20 години (както късметът "Парк де пренс", "Глазгоу Рейнджърс", антикъсметът "Тулуза"). А и известно кой български отбор се представя посредствено в ЕКТ (което ако не беше толкова смешно, щеше да бъде трагично).
Абсолютно не съм съгласен с логиката ти в абзаца: "Колкото до цялата ти теза ти сам я опровергаваш с твърдението, че държавата се е месила във всеки спорт. Какво ще рече "намеса"? "Намеса" ще рече, че е решавала всичко във всеки спорт. Селдователно щом тя решава всичко как така ставате 9 пъти поред шампион. Или партията помага по еднакво на всички? Ама един се откроява.Такъв момент няма! Всяка майка си има любимо дете, всяка учителка си има любим ученик. Факт!
Доказателство за всичко това е и изпадането на отбора на Българската армия в долна девизия, преди сформирането на "А" група. И как пък така на никой от другите изпаднали не се помогна, а само на ЦДНА?"
Не се опровергавам сам, защото намесата на държава по времето на комунизма е повсемесно - не само в спорта. А и намесата не означава автоматично "намеса в полза на само един отбор", нито твоето "решава се всичко във всеки спорт". Как го реши това? Защо така категорично отсичаш? Какво е това всичко? Дори това кой ще стане шампион, без значение показаното на терена ли? И това, че решава "всичко" не обяснява, как ставаме девет пъти подред шампиони. До едно следствие може да водят няколко причини. Да станеш девет години подред шампион може да се дължи на превъзходтсвтото ти на терена. И отново ще повторя аргумента си, че по времето на комунизма промените в съставите на отборите ставаха инертно, трансфери на силни играчи стигнали веднъж д водещите отбори не се правеха (преминаване от "Левски" в ЦСКА и обратното се приемаше като "национално" предателство) и веднъж добул класа един отбор, трудно сдаваше първото място. Особено ако е заквасен с истински шампионски дух, като ЦСКА например ;)
А относно примерът ти за майката, любимото и дете и партията, е същият като примерът за бременността и икономиката. Така че по-добре да не се разпросираме върху него.
А "доказателсвото" за изпадането на ЦСКА в долна дивизия и "помагането" е от същия логически порядък.
Откъде си сигурен, че ако същата година "Левски" не беше успял да се вмести в първите 5 места на софийското първенство, нямаше да му се "помогне" и на него. Още повече, че тогава във върхушката на ОФ са отлявлени левскари.
П.п. А за това, дали София или привинцията е била толерирана, оставам на своята позиция, имам своите контрааргументи, но не тук е темата за този разговор ;)
Последна промяна от Казуса на 31 юли 2008, 09:33, променено общо 1 път.
Изображение
"2+2=5".
Джордж Оруел - "1984"

Потребителски аватар
Wallace
Модератор
Мнения: 17493
Регистриран на: 18 апр 2005, 12:01
Местоположение: Somewhere In Time
Контакти:

Re: ФУТБОЛНАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ

Мнениеот Wallace » 31 юли 2008, 09:29

С голяма част от нещата, които си написъл съм съгласен. :qipay: Дано да не пропусна нещо.
Ще започна отзад напред и докъдето стигна. Ще се постарая на всичко да отговоря.
"ОФ върхушката са отявлени левскари" - Да, но ОФ, във първоначалния си вид не е това, което представлява през 1948 г. основателите и членовете, симпатизанти на различни партии влизащи в ОФ са съдени и разстрелвани, докато ОФ не придобие "чист" и "почтен" вид някъде през 1948 г. (Ха! Какво съвпадение!) :qipag:
Това е така. Тъй, че няма как да се левскари.
На темата за изпадането ви през 1950 г. и дали, ако левски е бил изпаднал е щяло и на него да му се помогне... Знаеш ли, можело е и да му се помогне, ама по същата логика е можело и да го затрият за винаги. И пак по същата логика - ако си бяхте платили задълженията на държавата можеше и до 4-ти полуфинал в Европа да стигнете, ама знаеш ли... :qipag: Няма как да се разбере - Факта е един - Отборът на ДНА (Пловдив) "преотстъпва" мястото си на ЦСКА за участие в А група. Още повече се набива факта, че ЦСКА за място в А група се е борил не с Пловдивски, а със Софийски отбори, но получава мястото си от "Пловдивската квота". :qipbl:
Такааааааааааааааам (знаеш ли, с теб е по-приятно да се спори, отколкото с Веско (Осмака). :qipag:
За 9-те поредни - логично е, че не става дума само и единствено за подкрепа от Партията. несъмнено сте имали и добър отбор. Дори много добър. Съставен от едни от най-добрите играчи в България за онова време. Левски съответно крета. Как пък отбора на властта ще крета, незнам? Ебаси тая власт да си остави отрочето по този начин да го унижават? :qipag: Не знам дали знаеш, но по това време процъфтява и сателитната система в България. Създадени са военни отбори в Пловдив, варна, Русе, Сливен, Враца, които е логично да не играят на кръв срещу себе си (разбирай Централния военен отбор), а да скачат на конкурентите. Прост пример - Отборите на ВИС не скачаха един срещу друг, а скачаха на опонентите си. Само, че едното е било в продължение на 30-години (накрая "Тракия" взеха сериозно да ви шамарят... както и нас де...), а другото в продължение на 5-6... :? :wink:
Ще ти разкажа една случка с Атанас Цанов, бивш футболист на Левски служил две години, далче от клуба, но уволнил се точно преди Дербито с ЦСКА. Насила военизиран, вкаран в ареста и му е прекратена футболната кариера. Същото се случва с още един играч на сините точно преди мача. Най-интересното е, че на тяхно място са повикани двама младоци от синята школа, с чиито голове бием ЦСКА с 2:0. Е, това ако не е ирония на сътбата? #-o :qipag: :qipag:
Да, в отделните мачове, може и да ви побеждаваме (не всеки път), но срещу куп военни отбори, просто нямае шанс.
Първите абзаци не са зададени като въпроси и не твърдят нищо, така че няма какво да ги коментирам. Успех! :qipay:
Изображение

Потребителски аватар
Blue
Мнения: 4185
Регистриран на: 14 сеп 2005, 16:43

Re: ФУТБОЛНАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ

Мнениеот Blue » 31 юли 2008, 12:06

svo написа:не се прави на утрепан [-X [-X [-X Съществено беше второто изречение :idea:
Хмм :roll: Значи при регистрационен номер СГ 9999 второто изречение е съществено,а при СГ 7777 няма да е, така ли?

Потребителски аватар
svo
Мнения: 8956
Регистриран на: 22 юни 2007, 08:40

Re: ФУТБОЛНАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ

Мнениеот svo » 31 юли 2008, 13:23

Не знам чий е номерът СГ 7777. Тук се коментираше как Гундарина и Левски по принцип били онеправдани. Е питам аз - как става тая с онеправдаването, като си получил "милиционерски" номер на колата? И втоя ред на мисли - не е редно да продължаваш да се правиш на утрепан :idea:
ПОДПИС :qipag: :qipag: :qipag: :qipag: :qipag:
Обява: Купувам мед от Словакия :qipag: :qipag: :qipag: :qipag: :qipag:

Потребителски аватар
Blue
Мнения: 4185
Регистриран на: 14 сеп 2005, 16:43

Re: ФУТБОЛНАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ

Мнениеот Blue » 31 юли 2008, 13:50

svo написа:Не знам чий е номерът СГ 7777.
Виж сам върху чия кола е бил:
http://www.sport1.bg/sport1/popup_video?id=101072
На 2 мин. и 58 сек. ясно се вижда въпросният номер,както и колата върху която е(не е соцвозило :!: ), на 3 мин. и 03 сек. се вижда и кой слиза от колата- най-голямата ви звезда по онова време :idea:

svo написа:Тук се коментираше как Гундарина и Левски по принцип били онеправдани. Е питам аз - как става тая с онеправдаването, като си получил "милиционерски" номер на колата? И втоя ред на мисли - не е редно да продължаваш да се правиш на утрепан :idea:
Номерът на Гунди му е даден от негов приятел и голям привърженик,който е работел в КАТ по това време :!: Гунди може да не е поискал специално този номер,а този от КАТ да му го е дал в знак на признателност,или пък за да му се подмаже,или поради нещо друго :qipad:
Същата може да е и историята със СГ 7777!?
Колкото до това,дали Левски е онеправдан,и колко е онеправдан?На този въпрос можеш и сам да си отговориш,като сравниш двата ни гранда преди играчите на Левски да сложат пагони, и след това :!:

Потребителски аватар
Wallace
Модератор
Мнения: 17493
Регистриран на: 18 апр 2005, 12:01
Местоположение: Somewhere In Time
Контакти:

Re: ФУТБОЛНАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ

Мнениеот Wallace » 31 юли 2008, 14:03

Интересно е по кой канал дават този "ретро магазин" :qipag: Както и песента, която звучи в последните минути. :qipad:
Изображение

Потребителски аватар
Казуса
Мнения: 15912
Регистриран на: 14 юни 2007, 21:17
Местоположение: София

Re: ФУТБОЛНАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ

Мнениеот Казуса » 31 юли 2008, 14:11

Blue написа:Номерът на Гунди му е даден от негов приятел и голям привърженик,който е работел в КАТ по това време :!: Гунди може да не е поискал специално този номер,а този от КАТ да му го е дал в знак на признателност,или пък за да му се подмаже,или поради нещо друго :qipad:

Да, де - знаем. Всички знаци за привилегированост на левскарите са правени по чисто приятелски и фенски подбуди, а тези на цесекарите са били задължително налагани от партията-майка. Спор няма :qipag: :qipag:
Изображение
"2+2=5".
Джордж Оруел - "1984"

Потребителски аватар
Blue
Мнения: 4185
Регистриран на: 14 сеп 2005, 16:43

Re: ФУТБОЛНАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ

Мнениеот Blue » 31 юли 2008, 14:18

И къде прочете някой да твърди, че СГ 7777 е даден по линия партията :?:

Потребителски аватар
Казуса
Мнения: 15912
Регистриран на: 14 юни 2007, 21:17
Местоположение: София

Re: ФУТБОЛНАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ

Мнениеот Казуса » 31 юли 2008, 14:29

А ти къде прочете, че номерът е даден от "негов приятел и голям привърженик,който е работел в КАТ по това време".
Защото ако аз "прочета" отнякъде такова нещо за някой цесекар, веднага ще ме обивнят, че изкривявам историята :qipap:
Изображение
"2+2=5".
Джордж Оруел - "1984"

Потребителски аватар
Blue
Мнения: 4185
Регистриран на: 14 сеп 2005, 16:43

Re: ФУТБОЛНАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ

Мнениеот Blue » 31 юли 2008, 14:50

Казуса написа:А ти къде прочете, че номерът е даден от "негов приятел и голям привърженик,който е работел в КАТ по това време".
Защото ако аз "прочета" отнякъде такова нещо за някой цесекар, веднага ще ме обивнят, че изкривявам историята :qipap:

В книгата "Незабравимият Гунди" с автори Спас Тодоров и Милко Стефанов на ИК Спорт от 1991г.!

Потребителски аватар
Казуса
Мнения: 15912
Регистриран на: 14 юни 2007, 21:17
Местоположение: София

Re: ФУТБОЛНАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ

Мнениеот Казуса » 31 юли 2008, 14:56

Милите :cry:
Какви безпристрасни изследователи на живота и делото на Гунди.
Изобщо личи си, че са обективни още от заглавието, където съвсем без никаква емоция пишат за "Незабравимия" :qipap:
Изображение
"2+2=5".
Джордж Оруел - "1984"

Потребителски аватар
Blue
Мнения: 4185
Регистриран на: 14 сеп 2005, 16:43

Re: ФУТБОЛНАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ

Мнениеот Blue » 31 юли 2008, 15:04

Казуса написа:Милите :cry:
Какви безпристрасни изследователи на живота и делото на Гунди.
Изобщо личи си, че са обективни още от заглавието, където съвсем без никаква емоция пишат за "Незабравимия" :qipap:
Ама ти познаваш ли ги :shock: ?
Колкото до претенциите ти за заглавието "Незабравимият Гунди" :shock: Ами забравен ли е?


Върни се в “Архив”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта