СОФИЯ Е ЦЕНТЪРЪТ НА ПРОСВЕТАТА

Потребителски аватар
BAt e venci
Мнения: 4073
Регистриран на: 05 фев 2007, 22:12
Местоположение: GB IN BG
Контакти:

СОФИЯ Е ЦЕНТЪРЪТ НА ПРОСВЕТАТА

Мнениеот BAt e venci » 27 фев 2008, 22:13

Пускам темата ,защото все пак това е столицата на страната ни и заслужава внимание :idea:

Веднага пускам и актуален коментар :mrgreen:

София не е от Лего
Проблемът с паркирането в София отново е на дневен ред. Главният архитект на столицата извади проект за наредба, която ще регулира паркирането в столицата. Идеите му, които тепърва ще бъде разгледани от общинарите, на пръв прочит създават впечатление за шанс нещата да се разрешат - въвежда се платено паркиране в целия град, ще има контролиращо звено и то ще събира по-високите глоби, ще има задължения за собствениците на сгради, заведения, магазини и т.н. да осигуряват места. Всичко това звучи прекрасно.

За съжаление обаче столицата не е градче от детски конструктор "Лего", което общинарите да подреждат, както им е удобно. Реалностите са други - липсата на паркинг места не е изолиран проблем. Той е пряко свързан с мръсния и нередовен градски транспорт, който не дава възможност хората да слязат от колите си. А увеличаването на глобите не значи автоматично, че тяхната събираемост и съответно ефективност ще постигне желания ред.
ко
Платеното паркиране в целия център е неизбежно бъдеще. Но преди това общината трябва да предложи алтернатива - паркинги в широкия център, и метро/друг транспорт, с който да става придвижването, включително подобряване на таксиметровите услуги. Вместо това всичко случило се до момента е симулиране на активност. За изминалите три години, откакто Бойко Борисов е кмет, няма достатъчно отредени терени за изграждането на подземни и надземни паркинги в самия център, дупките все така се запълват и появяват обратно, задръстванията се увеличават, такситата стават все по-невъзможни за намиране.

Какво като целият град стане синя зона? Нито паркоместата ще станат повече на брой - дори обратно, нито тротоарите ще се освободят от колите, защото паяците ще вдигат само от самата синя зона. Задръстванията само могат да се увеличават, след като няма алтернатива на придвижването с лични автомобили. И изглежда сме обречени просто да наблюдаваме как ситуацията се влошава, понеже проблемите с градоустройството не са детска игра за непораснали общинари.Така искам и да изкажа мнението си и за сегашния ни кмет г-н Борисов :| Освен биене в гърдите и позиране за снимки за друго не става лошото е че и екипа му е слаб иначе нещата нямаше да са толкова зле,а ще стават и още по-лоши.
Първото за което се сещам е езерето 'Ариана".Понеже нямам път в тази част на центъра за първи път от прехваленото му ново отваряне минах онзи ден и останах крайно разочарован :qipac: Като дете с родителите ми съм бил там всеки път когато са имали възможност и се возихме на водните колела :qipbo: Сега обаче обектът е всичко друго но не и езеро :qipan: има няква умряла пързалка ,набързо сглобено заведение и някъква рампа /тя не знам за какво е/ освен това на мястото където преди беше мостчето са направили някви бараки които ще станат или магазинчета или някви кафенета :? :shock: Така това нямаше да ме дразни ако преди това на това място е имало пазар или нещо подобоно :qipbl: Та от всичките тези лайна няма къде да се карат водни колела :qipac: Някой ще кажат да обаче имаше зимна пързалка ,да ще кажа аз но такава имаше миналата година зад НДК и пред Народния театър,тази година пред театъра нямаше пързалка официално ,но всъщност си имаше защото ''пичовете'' от Чистота не бяха почистили може трябваше да излезнат артистите с лопати и морска сол :qipan: :qipan:
Второто което веднага се сещам е какво каза Бойко когато го избраха на миналите извънредни избори :понеже нямал мнозинство в предишния общински парламент ,единственото което зависело от него били градинките и парковете и той щял да оправя само тях ,сега като има пълно мнозинство какво е направил откакто стана кмет през октомври :idea: :?: май нищо един сняг падна откакто е кмет е веднага му лъсна голия гъз :?
За връзките му с подземния свят няма какво да коментирама ,който е гледал дебата м/у него и Бриго Аспарухов не може да не е забелязъл как си сви веднага перките ,когато другия генерал изкара една папка в която пишеше за миналото на сегашния кмет #-o

Та мисълта ми е /обръщам се към столичани/недейте на следващите избори да яхвате веднага вълната на недоволството и мислите по-добре за кого ще гласувате.На миналите избори старата мома от Русе не беше никаква алтернатива /все едно аз да ходя да стана кмет на Рим :shock: :qipan: /,кандидатите от дясно също не бяха алтернатива,но сега определено иамше по-добри варианти.

Потребителски аватар
Wallace
Модератор
Мнения: 17493
Регистриран на: 18 апр 2005, 12:01
Местоположение: Somewhere In Time
Контакти:

Re: София

Мнениеот Wallace » 28 фев 2008, 09:23

Венци напълно съм съгласен с всичко, което каза. Жалкото е, че брадясалата мутра си направи последната кампания само с рязане на ленти на нови обекти. "Съвсем случайно" около изборите се откриваха съвсем нови обекти, булеварди и магазини.
Иначе какво да говорим - сутрин на Цариградско е някакъв ад. А всяка 5-6 кола не е със софийска регистрация. И после що има задръстване. Баси - има два варианта - или да пристигна много рано на работа или с 20 мин. закъснение! Но по-добре първия вариант, 'щото ми писна шефа да ми прави забележка. И това е при избор дали да си хвана тролея в 7:50 или 8 ч.
Просто 10 минути правят голямата разлика.

Иначе в София е интересен и друг феномен, който искам да коментирам.
ИзФЪРГането на боклуци през балконите от блоковете. Има даже хора, които си хвърлят и супата през балкона.
Типично Софийски навик, придобит на село!
Винаги съм се дивял каква е красота около блоковете. :qipat:
Все пак има и блокове, които си правят градинки и хората си се грижат за тях - това е друга типична селска черта, която е от положителните. :)
Изображение

Потребителски аватар
svo
Мнения: 8956
Регистриран на: 22 юни 2007, 08:40

Re: СОФИЯ Е ЦЕНТЪРА НА ПРОСВЕТАТА

Мнениеот svo » 28 фев 2008, 09:28

Момата е от Трявна, а не от Русе :wink: Иначе си прав.
Уоли, голяма част от колите с НЕсофийски номера са регистрирани на инвалиди срещу някой лев. Така се спестяваше ДДС преди влизането ни в ЕС :)
ПОДПИС :qipag: :qipag: :qipag: :qipag: :qipag:
Обява: Купувам мед от Словакия :qipag: :qipag: :qipag: :qipag: :qipag:

Потребителски аватар
Wallace
Модератор
Мнения: 17493
Регистриран на: 18 апр 2005, 12:01
Местоположение: Somewhere In Time
Контакти:

Re: СОФИЯ Е ЦЕНТЪРА НА ПРОСВЕТАТА

Мнениеот Wallace » 28 фев 2008, 09:37

Светльо, понякога имам чувство, че всички в София имат по две коли и че си ги карат наведнъж! :qipap:
Изображение

Потребителски аватар
svo
Мнения: 8956
Регистриран на: 22 юни 2007, 08:40

Re: СОФИЯ Е ЦЕНТЪРА НА ПРОСВЕТАТА

Мнениеот svo » 28 фев 2008, 09:38

много пиеш, бе :qipbj: :qipbj: :qipbj: :qipbj:
ПОДПИС :qipag: :qipag: :qipag: :qipag: :qipag:
Обява: Купувам мед от Словакия :qipag: :qipag: :qipag: :qipag: :qipag:

Потребителски аватар
Vute
Мнения: 7227
Регистриран на: 28 юли 2005, 12:48
Местоположение: София

Re: СОФИЯ Е ЦЕНТЪРА НА ПРОСВЕТАТА

Мнениеот Vute » 28 фев 2008, 10:05

Важно е да не кара пил...
Освен грозният трафик, другото, което дразни е паркирането по тротоарите. Ясно е, че няма достатъчно паркинги, но какво ще стане, ако аз седна да си пия кафето на пътното платно?! Дори и там където наистина няма къде да се паркира, много от хората са дастатъчно нагли да долепят броните си до сградите.... Това, освен от темерутщина, не виждам от какво друго е продиктувано.... Както и боклуците през балконите, а и хвърлянето им където дойде.... Имаме уникалния навик да се оплакваме най-много от нещата, които зависят изключително от нас самите....
За толква години, как не чух един да се хвали, че си хвърля боклука през прозореца..... Всички се възмущават, а торбите си летят...
Вчера точно по тези теми си говорехме седин приятел.... Помните ли какво е цистерна? Едно време имаше.... Редовно миеха улиците, дори и на крайните квартали... Сега ги изкарват веднъж годишно, по време на кампанийното миене на улици, единственият ефект от което е, купища проблеми за работещите и живущите в района...

Абе, грозна работа е нашата столица... А явно и ние самите...
Изображение

Потребителски аватар
BAt e venci
Мнения: 4073
Регистриран на: 05 фев 2007, 22:12
Местоположение: GB IN BG
Контакти:

Re: СОФИЯ Е ЦЕНТЪРА НА ПРОСВЕТАТА

Мнениеот BAt e venci » 28 фев 2008, 15:51

Да ви кажа това изхвърлянето с боклуците направо не мога да го разбера #-o #-o Сутринта отново по бтв даваха за някакъв блок в Младост където беше пълна скръб точно поради тази причина :?
Живея в къща обаче и този проблем ми е малко далечен,но срещу нас има кооперация в която се нанесаха 2 семйства дошли от страната незнам от кой край,та случката е следната.Понеже техните кофи ,те са 5 или 6 незнам точно,този който иска да си хвърли боклука трябва да направи 3-4 крачки и понеже го мързи,тъп ли е незнам какъв е идва и си хвърля боклука в нашите 2 кофи :qipan: :qipan: :qipan: Понеже сме на локално парно сега зимата има сгурия и фактически моето семейство няма къде да си хвърли боклука понеже някви ги мурзи да направят 5 крачки :qipan: :qipan:Напълно нормално е някой човек като върви по улицата ида си метне пакетче или салфетка,но да ми пълнят кофите с техния боклук не е добре това. Та всеки с проблемите си :qipac:
Мисълта ми беше за Бойко.Не симпатизирам на нито една партия ,но ако се помисли малко е ясно според мен че е по-добре кмет да ни е някой от управляващото мнозинство,отколкото медиие герой на който всички са му виновни,само той е онеправдания :qipan: :qipan: :qipan:
Да се върна обаче на темата за боклука ,за мен хората които идват в София цапат толкова мн защото това не им е родното място и изобщо не му пука дали ще си метне боклука в кофата или до нея.Обаче като си отиде на местото почва да обяснва колко е мръсно и гадно и в същото време чинно си мята боклука в мястото отредено за тази цел :|
Незнам вие какъв колко често имате личен контакт с хора от страната ,но по нахални и цинични хора не бях срещал , все пак съм млад :mrgreen: Който е от София и следва където и да е ще разбере за какво говора :qipad:


Най-ни е тъпо и странно като почнат да обясняват колко е мръсно ,гадно и незнам какво си още пък никой не се връща на село :qipan: :qipan: :qipan:

Потребителски аватар
Wallace
Модератор
Мнения: 17493
Регистриран на: 18 апр 2005, 12:01
Местоположение: Somewhere In Time
Контакти:

Re: СОФИЯ Е ЦЕНТЪРА НА ПРОСВЕТАТА

Мнениеот Wallace » 28 фев 2008, 15:53

Венци, ти не разбрали вече, че всички сме от София? :qipag: :qipag:
Изображение

Потребителски аватар
BAt e venci
Мнения: 4073
Регистриран на: 05 фев 2007, 22:12
Местоположение: GB IN BG
Контакти:

Re: СОФИЯ Е ЦЕНТЪРА НА ПРОСВЕТАТА

Мнениеот BAt e venci » 28 фев 2008, 16:04

Не е смешно :|
Като отидеш някъде на чуждо място да живееш трябва да се съобразяваш с този който е бил там преди теб :idea:
Все пак вече нещата отиват към 50:50 столичани-от цялата страна та нещата не са никак на добре и ще стават по зле :qipac:


Иначе в тази тема е добре да се пускат и мнения за театри ,кина а дори може и за изложби защото действително откъм културен живот не може да оплачем поне :mrgreen:

Потребителски аватар
Wallace
Модератор
Мнения: 17493
Регистриран на: 18 апр 2005, 12:01
Местоположение: Somewhere In Time
Контакти:

Re: СОФИЯ Е ЦЕНТЪРА НА ПРОСВЕТАТА

Мнениеот Wallace » 28 фев 2008, 16:54

За театри ще направя една отделна тема. Мисля, че си заслужава! Инак за София - от къде и да го погледнеш има какво да се говори. Държава в държавата! :qipat:
Изображение

Потребителски аватар
Vute
Мнения: 7227
Регистриран на: 28 юли 2005, 12:48
Местоположение: София

Re: СОФИЯ Е ЦЕНТЪРА НА ПРОСВЕТАТА

Мнениеот Vute » 28 фев 2008, 19:03

Изображение

Потребителски аватар
sasho_1989
Мнения: 15752
Регистриран на: 01 апр 2005, 09:04
Местоположение: ПЛОВДИВ майна
Контакти:

Re: СОФИЯ Е ЦЕНТЪРА НА ПРОСВЕТАТА

Мнениеот sasho_1989 » 28 фев 2008, 20:13

СОФИЯ - центърът на мръсотията,задръстванията и боклука :qipbp:


а да...и на произтичащия от тях "чисти" въздух
Изображение

Потребителски аватар
itsoVIII
Мнения: 17646
Регистриран на: 08 юни 2007, 22:48

Re: СОФИЯ Е ЦЕНТЪРА НА ПРОСВЕТАТА

Мнениеот itsoVIII » 28 фев 2008, 20:20

Ами що не коментирате пътните настилки? бул. Борис III е под всякаква критика, финния прах е навсякъде, а именно той се полепва по белите дробове на хората. За Студентски град.....там е някакъв ад - всичко съсипаха. А че Бойко Борисов досега трябваше да се справи с проблема с боклука, това е отделна тема, но поне той наистина се опитва да я реши, за разлика от предшествениците си....
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Изображение

Потребителски аватар
Мичо
Site Admin
Мнения: 30048
Регистриран на: 20 мар 2005, 15:07

Re: СОФИЯ Е ЦЕНТЪРА НА ПРОСВЕТАТА

Мнениеот Мичо » 28 фев 2008, 20:23

sasho_1989 написа:СОФИЯ - центърът на мръсотията,задръстванията и боклука :qipbp:


а да...и на произтичащия от тях "чисти" въздух

:qipbl: Мда, Саше, много си прав...И Асен малко по-нагоре перфектно е обяснил защо е така.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Изображение

Потребителски аватар
BAt e venci
Мнения: 4073
Регистриран на: 05 фев 2007, 22:12
Местоположение: GB IN BG
Контакти:

Re: СОФИЯ Е ЦЕНТЪРА НА ПРОСВЕТАТА

Мнениеот BAt e venci » 28 фев 2008, 21:10

sasho_1989 написа:СОФИЯ - центърът на мръсотията,задръстванията и боклука :qipbp:


а да...и на произтичащия от тях "чисти" въздух


ЩО Е МАЙНА ВСЕ Е ЛАЙНА :qipaq:


Върни се в “Разни”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост

cron