Българската футболна журналистика и фенски статии 2

Потребителски аватар
otto
FRG President
Мнения: 26567
Регистриран на: 18 мар 2005, 17:21
Местоположение: СУПЕРШАМПИОН х 3
Контакти:

Re: Българската футболна журналистика и фенски статии 2

Мнениеот otto » 06 яну 2008, 20:45

И КОЙ Е ТОЗИ 1 ? ДЕТО ПРОСЛАВИ БЪЛГАРИЯ ПО ШИРОКИЯ СВЯТ ! адски ми е интересно да разбера,както и ми е интересно,аз защо не съм го чувал :qipag:
Изображение
сертифицираният идиот на България :> http://www.youtube.com/watch?v=B6ff1ashF_4 // http://vbox7.com/play:5c5a6ccd

Потребителски аватар
bat_jori
Мнения: 8971
Регистриран на: 18 мар 2005, 11:28
Местоположение: костенец
Контакти:

Re: Българската футболна журналистика и фенски статии 2

Мнениеот bat_jori » 07 яну 2008, 09:31

Пресконференция на Илиана Раева

:qipbm: Пресконференция на Илиана Раева ще се състои днес от 14.00 ч. в Пресклуб „България”. Темата е завръщането на списание „Дон Балон България” на пазара на спортните издания след смяната на собствениците на медията и представяне на новия сайт на изданието, съобщиха организаторите за Агенция Фокус.
Изображение
Левски станаха световни идиоти!!!!!

Потребителски аватар
itsoVIII
Мнения: 17646
Регистриран на: 08 юни 2007, 22:48

Re: Българската футболна журналистика и фенски статии 2

Мнениеот itsoVIII » 07 яну 2008, 10:36

Следколедна разпродажба в Левски
Нед, 2008-01-06 12:30
Левски продава играчи! В началото на годината и по средата на безутешната зимна пауза това определено е събитие в рамките на българския клубен футбол. Телкийски, Йовов, Топузаков, вероятно Бардон и Джайеоба, може би и Домовчийски, но така или иначе много от главните фигури през последните сезони си тръгват от клуба. И преди сделките да бъдат факт е ясно, че става въпрос за следколедна разпродажба на половин цена, но разлика от 100-200 хиляди евро не променя същественото. А то е, че Левски официално слага конец на един етап, започнал през 2004 с назначаването на Станимир Стоилов за старши треньор.

Когато настъпват такива промени, основните гледни точки са три: на клуба, на футболистите и на привържениците. Започвайки отзад напред искам да отбележа, че в традициите на Левски е да запазва за относително дълъг период важните си състезатели. За феновете не би трябвало да има значение каква е причината за тази политика, след като имат възможност да наблюдават доста време любимците си и един печеливш стил. При това положение надали истинските ценители на играта съжаляват, че качествените състезатели са се застояли в клуба. Напротив, чувството за принадлежност се поддържа много по-силно, щом имаш няколко водещи личности, изкарали по 5-6 и повече сезони с един номер на фланелката.

Не е трудно да се погледне на ситуацията и от камбанарията на футболистите. Без тяхното желание и съгласие клубът не би могъл да ги трансферира по време на договорите им. Елин Топузаков на два пъти можеше да отиде в първодивизионен руски отбор, но предпочете Левски пред измамното далекоизточно сияние на Владивосток. И обратното: никакви обещания, клетви и заплахи не спряха Станислав Ангелов, когато му се откри шанса да практикува професията си в Бундеслигата.

Най-интересна ми се струва темата за мястото на клуба в такъв преломен момент. Левски със сигурност ще бъде на загуба при съпоставка между сумите по тези продажби и похарчените средства за същите футболисти през годините. Друго би било, ако се осъществят трансфери на някои от младите, но аз се съмнявам в Блекбърн да не забележат, че Домовчийски няма демаража и бързината, задължителни за нападател, или че е предразположен към контузии.

Най-важният пример, който може да се извлече от последните три години на Левски, е свързан с международното представяне и финансовите резултати от него. Сините стигнаха до четвъртфинал за Купата на УЕФА и после влязоха в групите на Шампионската лига. Тези успехи не бяха превърнати в солиден капитал, който да подсигури нещо повече от ремонта на терена и завършване на общежитието. Клубът не можа да завърти оптималния източноевропейски кръг "шампион у дома-трайно присъствие в евротурнирите-печалби плюс изгодни продажби-покупки на нови обещаващи футболисти".

Причината за стратегическия неуспех на Левски не се крие единствено във феодално-мафиотската организация на нашия футбол, от която принципно няма спасение. Спортнотехнически тя е елементарна - клубът не разполагаше с играчи, които да привлекат вниманието и да струват много пари. Този състав е на светлинни години от блясъка на отборите през 60-те и 70-те, от поколението на Искренов и дори от големия тим, селектиран от Томас Лафчис до средата на 90-те години. В отбора 2005/07 нямаше нито една звезда и каквито и грешки да е направило ръководството в трансферната си политика, то не е изпуснало нито една сериозна сделка. За такава просто не е имало оферта отвън.

Тази констатация прави още по-впечатляващ успеха на Станимир Стоилов. С един неатрактивен персонал треньорът постигна най-добрите европейски резултати в историята на Левски. Сега въпросът е дали Стоилов ще сглоби след време нов боеспособен тим. Разпродажбата му отваря пътя, но междувременно българският футбол стана толкова зле, че вече е почти невъзможно да се намерят или изградят играчи от класата на Йовов, Телкийски, Боримиров. А само с бразилци и мароканци не се създава династия, която да се доближи до предишните постижения.

Асен Спиридонов

Много точен коментар. Обаче от тези, от които зависи ( БФС ) относно феодално-мафиотската организация на нашия футбол, от която принципно няма спасение, не знам докога ще продължава така. Все някой ден и ние трябва да се СЪБУДИМ И ДА КАЖЕМ - "СТИГА!".
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Изображение

Потребителски аватар
itsoVIII
Мнения: 17646
Регистриран на: 08 юни 2007, 22:48

Re: Българската футболна журналистика и фенски статии 2

Мнениеот itsoVIII » 07 яну 2008, 10:59

В Левски не умеят да играят „Сделка или не”
От Михаил Савов / Андрей Теодосиев, в. Топспорт
Тампере извади „сините” от кадровата безметежност и ги върна в реалността

Футболът в България не прави изключение от общата закостенялост в държавата. Трябва нещо да стане, за да се побутнат събитията. До мачовете с Тампере политиката по трансферите в Левски беше като на щрауса, който си заравя главата в земята - нищо не вижда, нито чува. Финландците дадоха тласък да се проумее, че дори и когато ти върви, трябва да имаш поглед за кадровата политика в отбора. Какво беше преди, какво стана след това и как ще е в бъдеще по отношение на „сините” трансфери.

Във всяко едно отношение преди двубоите с Тампере в Левски като, че ли живееха на покрива на света. Някъде във футболните облаци. И донякъде имаха право. Отборът, воден от триумвирата Батков-Сираков- Стоилов, се възроди от пепелта, с която ги засипаха единадесетте малки негърчета от Беверен. „Сините” смениха дългогодишната си философия, че е по-важно да побеждават ЦСКА отколкото да търсят успехи в Европа. Също така, за разлика от „армейците”, на „Герена” започнаха да се радват и на по-обикновени континентални победи. Някак си от само себе си се изгради колектив, който бе насочил мисълта си към европейския марш. Така дойде четвъртфиналът за Купата на УЕФА и повече от достойните мачове с Шалке 04. После бе преодолян Киево и Левски стана първият български тим в Шампионската лига.

От този момент на „Герена” се самоизстреляха в недосегаема орбита. Не се виждаха отделни грешки на играчи, които или вече се бяха преситили от много успехи, или просто бяха стигнали тавана си в клуб като Левски. Дори първите подмени дойдоха не като логична кадрова смяна. През миналото лято закотвянето на пейката на Коприваров и на Емил Ангелов бе по-скоро белег не на бъдещ трансфер, а на вид наказание. Като, че ли „сините” шефове се заиграха преди мачовете с Тампере с турнираната съдба на отбора.

Как можеше да се отстранят надеждни момчета като 24-годишният Копи и 27-годишният Бабангида. Първият вкара Левски в групата на УЕФА с победния гол над Оксер, а вторият отбеляза куп решителни голове начело с този във вратата на Динамо (Букурещ). Така бе поставено началото на
разбиването на колектива и на несправедливо оценяване на заслужили играчи. Да не говорим, че същите двама в момента хем не ги пускат в игра за Левски, а на всичко отгоре не им дават да преминат в Славия.

След изненадващите шамари от Тампере и играта на оставки след загубата от ЦСКА между триумвирата Батков, Наско и Мъри, явно най-после в «синята» къща се решиха да направят чистка и да тръгнат с ново лице към проект 2009. Закъсняха ли трансферите на Топчо, Мечо и Йовов? По-скоро за бързата реакция около тяхната продажба важи перифразираната приказка „по-добре късно отколкото още по-късно - или никога”. Да поговорим за всеки един от тях. Елин нищо не загуби от преминаването си в Апоел. Реално погледнато израелският тим е много по-качествен от Луч-Енергия, известен само на по-ревностните запалянковци от Източна Европа.

Ако някой загуби нещо, това са ръководителите на Топчо, които можеха да вземат 1 милион долара. Ако наистина е имало оферта през есента на 2006 от Андерлехт за димитровградчанина, може да се каже, че Топузаков е загубил от това, че не е отишъл в легендарен тим, макар и с малки успехи в днешно време. Що се отнася до Телкийски, той си остана играчът между големия поглед на терена и вечно преследващия го страх, че играе в гранд като Левски, което му сковаваше таланта. С оглед на годинките му, неговият трансфер също е успех както за него, така и за клуба. И дойде също на време.

Отиването на Йовов в Арис Лимасол също бе пресметнато. Със сигурност не като оптимална опция за неговата дарба. Но пак навременно, макар и малко късно.

В крайна сметка с печеливш имидж остана Наско Сираков, който след загубата от ЦСКА заяви, че има играчи, които ще си отидат от отбора, но през парадния вход. Със сигурност Апоел (Тел Авив) и особено Арис (Лимасол) са доста по-встрани от главния вход. Но като финансов изход за играчи и за клуб си е на далавера, както биха казали чейнчаджиите. И тук пръст пак има Тампере. Просто тези мачове върнаха на земята всички. И ръководители, и играчи.

Едните разбраха, че може да са срещали в Шампионската лига Роналдиньо и Дрогба, но съвсем не притежават тях. И не могат да искат баснословни суми. А другите, че е по-добре да не се правят на суперзвезди. И така ръководителите сложиха реална трансферна преценка, а футболистите си направиха реална самооценка. Дотук добре. Но има и други случаи. Като този с Домовчийски.

Ако Домо подпише с Блекбърн, значи наместникът на Чорни в България Тодор Батков най-после е проумял,че когато от институция във футбола като Англия търсят негов играч, е по-добре да не се прави на интересен. Това се отнася и за Николай Димитров, който е в плановете на Арсенал. Защото... Защото случаите със Сашо Алексанндров и с Георги Ивано - Гонзо бяха емблематични в това отношение. Точно Ювентус може и да не е искал Кривия, но вместо към Турция, момчето можеше да тръгне в някой по-скромен тим от Серия "А".

Както и Георги Иванов. То къде ли уж не го желаеха и накрая, след като не можа да пасне в Рен, се върна отново на „Герена”. И добре все пак, че ръководството намери желаещ клуб, какъвто бе Риека.

Случаят с Георги Чиликов, докато беше играч на Левски, също е сходен. Момчето бе с единия крак в Нюрнберг, но лакомията на ръководството не му позволи да отиде в Германия. В крайна сметка Чили се запъти към курортния португалски тим Насионал (Мадейра), защото вече и той, и босовете нямаха друг избор.

Сега Левски ще има почти нов отбор. Въпросите, които изникват пред «синьото» ръководство на базата на опита, са няколко. Дали изобщо трябва да се смята, че футболист на 30 години е стар. Дали, когато наистина някой го искат на по-млада възраст в добър тим в Западна Европа, не е разумно да се продаде, за
да не му се затрие кариерата.

А и ръководството ще вземе повече пари. Защото иначе има два пътя. Единият е като Пелето с повече хитрост да напуснеш крепостничеството. Другият е като в „Сделка или не”, където се лакомиш дали да вземеш 100 000, а накрая си навит и на 200-300 лева, защото нямаш избор.

Хареса ми извода :qipap:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Изображение

Потребителски аватар
Samp
Модератор
Мнения: 17663
Регистриран на: 21 мар 2006, 15:37

Re: Българската футболна журналистика и фенски статии 2

Мнениеот Samp » 07 яну 2008, 11:05

Съдбата на нападателя на ЦСКА Георги Чиликов ще стане ясна утре, когато е първата тренировка на тима за 2008-а година. Той има две оферти- от китайския Далиен и от японския Хирошима, а ръководството на ЦСКА ще прецени коя от двете оферти да приеме. Единствено старши треньорът Стойчо Младенов бил против продажбата на Чиликов.
"Аз съм си казал условията и на двата отбора. Нямам зор да напускам ЦСКА, но ако ръководството реши за мой трансфер, аз ще отида в Азия", коментира нападателят пред БТА.
Чиликов е собственост на португалския Насионал (Мадейра), а на "Българска армия" играе като преотстъпен. Китайците от Далиен дойдоха в България да оглеждат футболисти на Левски, но спряха погледа си на снажния бургазлия. Те обявиха, че са готови да откупят Чиликов от Насионал, да платят компенсация на ЦСКА и да покрият разходите на играча по престоя му в София.


Някой може ли да ми обясни как Томов може да продава нещо, което не е негово и колко трябва да си тъп, за да напишеш такава статия :shock: :shock: :shock:
http://sportal.bg/news.php?id=80593

Потребителски аватар
itsoVIII
Мнения: 17646
Регистриран на: 08 юни 2007, 22:48

Re: Българската футболна журналистика и фенски статии 2

Мнениеот itsoVIII » 07 яну 2008, 11:11

Samp, я прочети по-внимателно и ще разбереш. :qipad:Объркал си се :qipbj:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Изображение

Потребителски аватар
Samp
Модератор
Мнения: 17663
Регистриран на: 21 мар 2006, 15:37

Re: Българската футболна журналистика и фенски статии 2

Мнениеот Samp » 07 яну 2008, 11:17

Той има две оферти- от китайския Далиен и от японския Хирошима, а ръководството на ЦСКА ще прецени коя от двете оферти да приеме. Единствено старши треньорът Стойчо Младенов бил против продажбата на Чиликов.


Не виждам нещо да съм се объркал :roll:

Потребителски аватар
itsoVIII
Мнения: 17646
Регистриран на: 08 юни 2007, 22:48

Re: Българската футболна журналистика и фенски статии 2

Мнениеот itsoVIII » 07 яну 2008, 11:19

Дай по-надолу. Ясно пише, че е собственост на "Насионал" Мадейра и че китайците ЩЕ КОМПЕНСИРАТ ЦСКА ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕОТСТЪПВАНЕ...
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Изображение

Потребителски аватар
Samp
Модератор
Мнения: 17663
Регистриран на: 21 мар 2006, 15:37

Re: Българската футболна журналистика и фенски статии 2

Мнениеот Samp » 07 яну 2008, 11:23

Пише, че Далиен ще компенсират ЦСКА. За другите нищо не пише.
И продължавам да не разбирам кой трябва да избере една от двете оферти - ръководството на Насионал или това на ЦСКА #-o

Потребителски аватар
itsoVIII
Мнения: 17646
Регистриран на: 08 юни 2007, 22:48

Re: Българската футболна журналистика и фенски статии 2

Мнениеот itsoVIII » 07 яну 2008, 11:25

Това е МАНИПУЛАЦИЯ ИЛИ НЕДОГЛЕЖДАНЕ в публикацията, което доказва, че този, който я е написал, не е много наясно. Не е нещо ново за бг журналистиката. Но щом има преговори, значи Насионал са дали зелена светлина на Чиликов да си търси друг отбор. Няма начин да не са информирани от Насионал за случващото се с техен футболист.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Изображение

Потребителски аватар
Samp
Модератор
Мнения: 17663
Регистриран на: 21 мар 2006, 15:37

Re: Българската футболна журналистика и фенски статии 2

Мнениеот Samp » 07 яну 2008, 11:27

Е нали и аз това казах :qipad:

Samp написа:колко трябва да си тъп, за да напишеш такава статия :shock: :shock: :shock:

Потребителски аватар
itsoVIII
Мнения: 17646
Регистриран на: 08 юни 2007, 22:48

Re: Българската футболна журналистика и фенски статии 2

Мнениеот itsoVIII » 07 яну 2008, 11:32

Ето ти отговор на питането ти....:
Далиен и ЦСКА се разбраха за Чиликов
в-к "Топспорт", 07.01.2008 отпреди 2 часа:
Стойчо Младенов обявил: Пускам го само ако ми намерите друг нападател!
Китайският Далиен, португалският Насионал (Мадейра) и ЦСКА са постигнали пълно съгласие относно трансфера на Георги Чиликов в азиатския тим, научи "Топспорт".
Преговорите са приключили вчера вечерта. Според непотвърдена информация китайците ще платят 200 000 евро за тарана, като половината от сумата ще прибере португалският Насионал, който държи правата на бургазлията.
Мерак за Чиликов имаше и японският Санфрече (Хирошима).
Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов обаче е против трансфера. Той е заявил пред ръководството, че е склонен да се раздели с тарана само ако му бъде намерен нов нападател през зимната пауза.
Днес в 10 часа "червените" се събират за първа тренировка през 2008 година.

Сега вече би трябвало да ти е ясно какво в крайна сметка се е случило :qipbo: :qipaz: :qipab:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Изображение

Потребителски аватар
Vute
Мнения: 7227
Регистриран на: 28 юли 2005, 12:48
Местоположение: София

Re: Българската футболна журналистика и фенски статии 2

Мнениеот Vute » 08 яну 2008, 17:09

Литекс с трансферна бомба, отмъква Бабангида от Левски

http://www.sportal.bg/news.php?id=80905

:lol: :lol: :lol:
Еба ти идиотското заглавие...
Изображение

Потребителски аватар
otto
FRG President
Мнения: 26567
Регистриран на: 18 мар 2005, 17:21
Местоположение: СУПЕРШАМПИОН х 3
Контакти:

Re: Българската футболна журналистика и фенски статии 2

Мнениеот otto » 08 яну 2008, 19:31

МНОГО ИДИОТСКО,КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД,КАКВЪВ ''ИГРАЧ'' Е БАБАНГИДА,ДА ИМ Е..М БОМБАТА :qipag: АМА КАК САМО СЕ РАЗПАДНА РЕЗИЛА ОТ ШЛ :qipbj: ЕДНИ В ИЗРЕЛ, ЕДНИ В КЪПЪР,ДА СЕ ГОТВЯТ КИТАЙ И КАВКАЗ :qipag: :qipbj: КАКТО СЕ КАЗВА:РЕЗИЛА ПРОДЪЛЖАВА :mrgreen: :oops:
Изображение
сертифицираният идиот на България :> http://www.youtube.com/watch?v=B6ff1ashF_4 // http://vbox7.com/play:5c5a6ccd

Потребителски аватар
Samp
Модератор
Мнения: 17663
Регистриран на: 21 мар 2006, 15:37

Re: Българската футболна журналистика и фенски статии 2

Мнениеот Samp » 08 яну 2008, 20:10

Представяш ли си ние щом с тоя резил влязохме в ШЛ, вие кво сте :qipbj: :qipbj: :qipbj:


Върни се в “Архив”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 35 госта

cron