Бъдещето на Митал и ЦСКА

Потребителски аватар
Pepi Petrov
Мнения: 2648
Регистриран на: 08 яну 2007, 17:14
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Pepi Petrov » 06 фев 2007, 10:45

dgeorgiew написа:Ето още един орален палавник :D :D

Изображение


Тоя "палавник" е един от най-добрите халфове, които съм гледал! :lol:
Изображение
ЦСКА

Потребителски аватар
dgeorgiew
Мнения: 4548
Регистриран на: 12 апр 2005, 14:15

Мнениеот dgeorgiew » 06 фев 2007, 10:48

Някой да отрича футболните му умения ... :roll:
Изображение

Потребителски аватар
Мичо
Site Admin
Мнения: 30049
Регистриран на: 20 мар 2005, 15:07

Мнениеот Мичо » 06 фев 2007, 10:58

Аман от тия сини медии... :lol:

В ЦСКА проспаха зимата
В промени, оргдела и много празни приказки ЦСКА проспа дългата зимна пауза. Червените изпускат времето да вземат глътка въздух, да запълнят дупките и отстранят проблемите, които ги отличават в момента от вечния им съперник.
В психологически план смяната на властта досега не донесе нищо положително на отбора в Борисовата градина. Очакваното и прокламирано изобилие от блага не се състоя. Бавно се сформират тромави структури. С изключение на по-високите осигуровки, футболисти, треньори и щаб не разполагат с нищо по-различно от ноември миналата година. Това няма как да не повлияе върху мотивацията в тима.

Заложените бомби започнаха да гърмят

На всичко отгоре заложените от есента бомби започнаха да гърмят една подир друга. Неизчистени договорки, казуси и плащания излизат на бял свят. Преподписването на договорите не се оказа чак толкова безоблачно и просто нещо. Което пак нагнети напрежение в състава. „Ще се разберем с Тиаго Силва за две минути след края на сезона, той е мъжко момче.” – това твърдеше например един от предишните шефове през октомври, а сега през февруари стана тя каквато стана. Договорът с Валентин Илиев също нещо странно зацикли и все се отлага във времето.

От управленската сграда в Борисовата градина пък идват объркващи послания. Ту за големи инвестиции, ту за затягане на колана и неплащане на заплати на персонала. Ту за люта битка с основния съперник за титлата, ту за помиряване. Ту за силна селекция, ту за скромни попълнения. Пак се появиха търкания с феновете. А и приказките вече взеха да идват башка, да додяват, след като не се покриват с нещо реално.

Трансферите - постни

Въпреки прокламациите за милионна селекция трансферите се оказаха повече от постни. Един рисков бразилец обиколил половин „А” група, заменен срещу двама от ЦСКА с Черно море. И един нигериец, за който никой не казва дали е платено или не на Вихрен. Показателно е, че ЦСКА не взе дори намиращия се в конфликт с Марек и със сигурност искан от Пламен Марков Джилас.

Притеснително е нашествието на пробваните по спешност и на килограм чужденци. Хаосът е пълен. Всеки отвсякъде пробутва играчи на старши треньора. Чакат се като богове неизвестни и набедени за звезди футболисти. Димитър Пенев, Александър Томов и Емо Костадинов бързат да закърпят положението поне за пролетта, а 10-ина мениджъри бързат да си пробутат стоката. Пламен Марков пък бърза да си осигури нещо качествено, но когато си в цайтнот не винаги взимаш точните решения. А и филмът с многото чужденци на Армията вече сме го гледали. Той не е точният за най-успелия български отбор. ЦСКА трябва да създава и продава футболисти, а не да купува недоказани или позастарели „таланти”.

Има и нещо друго. Дори и сега случайно да се появи някои чернокож талант, той вече е пропуснал половината подготовка. Имайки предвид трудната адаптация на африканци и южноамериканци, просто ще е чудо някой нов да блесне през пролетта с червената фланелка.

Клубът успя да продаде нежелания от наставника Якирович. И да прекрати договорите с Франциско Мартос и Маркос Чарас. Да – Маркос Чарас – помните ли, че и такъв футболист взимаше до вчера заплата в Борисовата градина. Вече близо 4 години. Ужас! Няма да се учудя, ако и някой си Бумсонг все още е на хранилката на Армията.

Липсата на алтернативни попълнения и неясната футболна концепция пък попречиха на клуба да се освободи от очевидно нежеланите досега от Пламен Марков играчи. Като един Гийом Да Зади например, за който араби даваха 150 000 долара. Това ще провокира допълнително напрежение между тези, които остават и знаят, че са нежелан от наставника.

Подготовката не отговаря на марката ЦСКА

Нищо не е мръднало и в осигуряване нормална подготовка на ЦСКА. Лагер в Правец през януари е някакво недоразумение, което може да подхожда като компромис на безпаричен тим от „Б” група, но не и на ЦСКА. Истинско щастие бе, че зимата се случи уникално топла и суха. При нормални за сезона обстоятелства престоят в Балкана просто щеше да се окаже една голяма мъка – постоянно висене в залата, никаква игра на трева и много нерви.

И трите контроли по време на тази първа част от подготовката обаче бяха на практика провалени. Проверките с Видима, Марек и Вихър се играха при ужасни условия – порой, студ, кал, сняг, вятър, твърди замръзнали терени. Полза - никаква, освен тази че с луд късмет поне никой не си счупи крака или нарани тежко и задълго.

Проблемните зони си останаха

Цялата зимна селекция на червените бе насочена към атаката и халфовата линия. Но в атака червените имат в момента рекорден брой алтернативи – Фуртадо, Гийом, Сакалиев, Трика, Петре, дори Пицурка. От събота като варианти се появиха юношата Александров и дошлият на проби нигерийски гигант Одуче. Към тях прибавете офанзивните халфове Велизар Димитров и Ододжи. Както и дефанзивните, но доказано способни да бележат Моралес и Георги Илиев. Плюс острите и отбелязващи често голове бранители Котев, В.Илиев, Тунчев, Силва, Тодоров и Бранеков. Е – при този списък твърдя, че „головият потенциал” на състава хич не е за пренебрегване и оплакване.

Пламен Марков разполага с най-добрите централни защитници у нас, при това българи. Една от най-големите заслуги на бившия национален наставник е невероятният напредък регистриран от Тунчев и Котев откакто са в ЦСКА

Проблемите по-скоро идват от т. нар. „външни” бранители и халфове. В дясната зона от отбраната на ЦСКА зее огромна дупка. Странно е, че през зимата нещо не се направи дори да се пробва човек за там. Втората очевидна дупка е остър ляв нападател, който да разтваря атаката до тъча подобно на Петре по другия фланг. Всичко това сбива играта на ЦСКА в центъра, тимът се запушва и не може да практикува модерното дублиране по фланговете, което го прави лесно разгадаем.

Вратарският пост също бе подценен през зимата. Той продължава да не е окончателно решен и по-скоро скърпен на парче, а не с перспектива. Това между другото се превръща напоследък в неприятна тенденция за един до скоро изключително стабилен и продуктивен в това отношение клуб. Така проблемните зони в ЦСКА си останаха на практика проблемни и след този трансферен период.

Тежко наследство

На всичко отгоре виси и казусът с дълга към Стойчо Младенов, който може да взриви картотекирането. Но това е част от тежкото наследство и многото бакии, завещани на новите хора в Борисовата градина. Тема, която в скоро време заслужава специален коментар. Отчитаме и това, че Александър Томов и хората му все още не са навлезли в материята и заработили напълно като екип. Това е естествено – те още нямат и 100 дни, докато в Левски например този екип работи вече близо 10 години.

Така в суматохата на смяната и не лекия преход с изчистване на нещата, клубът просто проспа зимата. Изпуснат бе моментът в дългата пауза без мачове интензивно и скоростно да се изгради както трябва структурата, да се запълнят дупките в организацията, да се осигури спокойствие и свежа кръв на тима. Нещо повече бездействието - особено по отношение селекция и нормална подготовка – дори затрудни отбора и го натовари психически. Това прави задачата на Пламен Марков за титла изключително тежка. Истинско чудо ще е ЦСКА да се пребори с доста дръпналия в организационно, спортно-техническо и финансово отношение Левски. Към това добавете добре познатите мафиотски схеми в българския футбол – сателитните отбори, пробиването на играчи, треньорите – подлоги, подкупните рефери плюс просиньо ориентираното Политбюро на БФС... Ако и това не стигне – бъдете спокойни - ще се намесят комисиите, където всичко е подчинено на партийните заръки.

Всичко това прави мисията „ЦСКА шампион” да изглежда доста химерна. Ако все пак тя стане възможна, това ще е не заради, а въпреки промените в Борисовата градина. И благодарение най-вече на треньор и играчи.

ТОДОР ШАБАНСКИ
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Изображение

Потребителски аватар
Pepi Petrov
Мнения: 2648
Регистриран на: 08 яну 2007, 17:14
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Pepi Petrov » 06 фев 2007, 11:06

Браво! Знаех си, че някой трябва да "анализира" ситуацията! Да ни отвори очите, всеки в тази държава разбира от футбол и политика. Веднага Шабана да стане помощник на Пламен, моментално!
Изображение
ЦСКА

Потребителски аватар
mandja
Мнения: 1437
Регистриран на: 02 май 2006, 14:22
Местоположение: Срещу сектор Г на ст.Георги Аспарухов

Мнениеот mandja » 06 фев 2007, 11:15

Aма като ръси помии по Левски е добър журналист, нали? :lol:
Вдигни гард за своя град!

Потребителски аватар
kaliMunder
Мнения: 2130
Регистриран на: 01 юни 2005, 22:17
Местоположение: Bez edna moje, sus edna ne ! ! ! http://ekoplam.com/index.html

Мнениеот kaliMunder » 06 фев 2007, 11:17

БРАВООО БРАВОООООООО

clap clap clap clap


:!:
GORDI SOFIA

Потребителски аватар
Wallace
Модератор
Мнения: 17493
Регистриран на: 18 апр 2005, 12:01
Местоположение: Somewhere In Time
Контакти:

Мнениеот Wallace » 06 фев 2007, 11:29

Ето, ТоЖко Шимпански-Африкански, прави АНАЛ-лизи(г) и изводи!
А после на мене ми се смеете, че съм изказал мнение (и то не кардинално) относно селекцията през зимата в ЦСКА.
А сега на Тошко му се радвате!
Ууууууууу! Мафия! Мафия! :lol:
Изображение

Потребителски аватар
Wallace
Модератор
Мнения: 17493
Регистриран на: 18 апр 2005, 12:01
Местоположение: Somewhere In Time
Контакти:

Мнениеот Wallace » 06 фев 2007, 12:21

Ще сте качили поне с едно кило!
Като ви знам половината какви въртеливци сте, ще паднете и пак няма да откриете причината у вас. Ще се заредят помийни статии за световния заговор срещу ЦСКА...
Тоя филм сме го гледали и искаме пак да го гледаме...

П.П. И гледайте от тоя рев със секрет, да не хванете некой синузит.... :lol: :lol: :lol:
Изображение

Потребителски аватар
Pepi Petrov
Мнения: 2648
Регистриран на: 08 яну 2007, 17:14
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Pepi Petrov » 06 фев 2007, 12:30

Wallace написа:Ще сте качили поне с едно кило!
Като ви знам половината какви въртеливци сте, ще паднете и пак няма да откриете причината у вас. Ще се заредят помийни статии за световния заговор срещу ЦСКА...
Тоя филм сме го гледали и искаме пак да го гледаме...

П.П. И гледайте от тоя рев със секрет, да не хванете некой синузит.... :lol: :lol: :lol:


Уоли, никой не реве! Ревът идва откъм Подуене, `сички се занимават да разправят какво ще стане след мача. Ще поживеем, ще видим :lol:
Изображение
ЦСКА

Потребителски аватар
kaliMunder
Мнения: 2130
Регистриран на: 01 юни 2005, 22:17
Местоположение: Bez edna moje, sus edna ne ! ! ! http://ekoplam.com/index.html

Мнениеот kaliMunder » 06 фев 2007, 12:39

ДОБРЕ БЕ ТЕ ГОВОРЯТ КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО ТЕ НИ БИЯТ... КАКВО НИЕ СМЕ ЩЕЛИ ДА ГОВОРИМ..


А ВИЕ КАТО ПАДНЕТЕ НАЛИ ЩЕ ГИ ПЛЕЩУЛЕВИТЕ СЪЩИТЕ ГЛУПОСТИ БЕ :!:
GORDI SOFIA

Потребителски аватар
emevev
Мнения: 7789
Регистриран на: 23 мар 2006, 22:04
Местоположение: София

Мнениеот emevev » 06 фев 2007, 12:42

че Сираков е червен никой няма да каже.. ;)

:D :D :D
ИзображениеИзображение
1837-1873

Потребителски аватар
Мичо
Site Admin
Мнения: 30049
Регистриран на: 20 мар 2005, 15:07

Мнениеот Мичо » 06 фев 2007, 12:42

:wink: Ние никога не ревем,че сме ви дали мача,не си измисляй,не говори празни приказки и не СПАМИ :idea:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Изображение

Потребителски аватар
emevev
Мнения: 7789
Регистриран на: 23 мар 2006, 22:04
Местоположение: София

Мнениеот emevev » 06 фев 2007, 12:44

анкета

какво означава "(М)" в абревиатурата: ЦСКА (М)?

а) Москва
б) Митал
в) Мавриций

:wink:
ИзображениеИзображение
1837-1873

Потребителски аватар
Pepi Petrov
Мнения: 2648
Регистриран на: 08 яну 2007, 17:14
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Pepi Petrov » 06 фев 2007, 12:52

emevev написа:анкета

какво означава "(М)" в абревиатурата: ЦСКА (М)?

а) Москва
б) Митал
в) Мавриций

:wink:


Предлагам да отворим и една тема за бъдещето на Левски и мустака. Гледам, че комиците им е скучно! :lol: :lol: :wink:
Изображение
ЦСКА

Потребителски аватар
Мичо
Site Admin
Мнения: 30049
Регистриран на: 20 мар 2005, 15:07

Мнениеот Мичо » 06 фев 2007, 12:52

Печено агне за Дучето във ВМА

Цяло печено агне са изпратили жители на Гърмен на тартора на феновете на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето във Военномедицинска академия, разкрия самият той пред "7 дни спорт".

Председателя на фенклуба на червените лежи в болницата, след като на 21 януари катастрофира на "Цариградско шосе" до "Горублянско ханче".

"Хора от Гърмен ми изпратиха цяло печено агне. В гардероба ми има десетки литри вино и ракии. Носят ми кюфтета, кебапчета, чудя се какво да ги правя. За тези дни през стаята ми минаха сигурно към 2000 души. Лекарите вдигнаха ръце. Съжалявам, че им саздавам суматоха, но не мога да върна хората", каза Дучето.

Дар му проводил дори и бившият собственик на ЦСКА Васил Божков. Чрез свои хора той пратил на Ангелов 50 хавански пури "Тринидад" от прочутия размер "Чърчил".


:lol: :lol: :lol:
Правилно,да не вземе да заслабне. :oops:
За пореден път се доказа и несломимата любов между бившия президент и публиката на ЦСКА-ВНЛ... :lol:
Пурички,мурички,ала-бала. 8)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Изображение


Върни се в “Архив”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 27 госта

cron