Големият шлем 3

Потребителски аватар
rafaelis
Мнения: 5764
Регистриран на: 06 мар 2008, 19:22

Re: Големият шлем 3

Мнениеот rafaelis » 15 сеп 2010, 07:58

Mike Bibby написа:Хаха, Надал не бил Федерер... а бе ти... добре ли си? :qipbj: Надал се доближава до Федерер, но има още доста път да измине, за да го настигне, а и нека не забравяме, че Роджър не е приключил все още, а и не е на 89. Много бързо забравяш, че Фед в най-добрите си години достигаше финалите и на 4-те турнира от ГШ, има 4 титли от финалния турнир/Мастърс, Надал няма дори финал. Така че... по-полекичка със сравненията. :qipad: Безспорно от април нататък Надал мачка (в стил Федерер от 2004-06-07), но... идва нечетна година. :qipab: в която и Дел Потро вероятно ще е здрав. :qipad: Кефете си се, но не се самозабравяйте. :!:Не засягам често темата Федерер, понеже изпитвам силно безразличие по повод на въпросния, затова ми е изключително учудваща бясната ти реакция и неприязненият ти тон дори по повод на две казани думи.


а бе ти... добре ли си?

Вероятно там, където битуваш, интонационната среда на отношенията е тази, ако нямах няколко години, някъде далеко в детството, които не ми позволяват, сигурно бих ти задала същия въпрос, но .... както и да е, отговорът на въпроса ти е да. :qipag: :qipag: :qipag:

Да видим какво съм написала

Надал не е Федерер

Опитай се да ме убедиш в противното, че Надал е Федерер. :qipag: :qipag: :qipag:

това, което минава при втория, не минава при първия и

Нещо грешно ли съм казала? :roll: Това, което мина в събота срещу Федерер, не проработи в понеделник срещу Надал. Факт. :idea:

Но ако искаш, ще го перифразирам - това, което в събота мина срещу световния номер 2, не мина в понеделник срещу световния номер 1. Факт. :qipag: :qipag: :qipag:

Кефете си се, но не се самозабравяйте

Неприятният ти навик да обръщаш разговора, започнат с някого, в множествено число, продължава, така че, ако следващ път си направя труда да ти отговоря за каквото и да е, по подразбиране ще го правя в множествено число. Говорейки ти, ще говоря на цяла група журналистчета, списващи по жълтата преса. :qipad:

Потребителски аватар
yarra777
Мнения: 4234
Регистриран на: 21 фев 2008, 11:04
Местоположение: Зависи къде играем в момента.

Re: Големият шлем 3

Мнениеот yarra777 » 15 сеп 2010, 09:07

Понеже някои хора обичат сравненията :qipaz: :

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Mike Bibby
Мнения: 10896
Регистриран на: 18 мар 2005, 15:15
Местоположение: София

Re: Големият шлем 3

Мнениеот Mike Bibby » 15 сеп 2010, 09:23

Към Рафаелис: Леле, колко претенциозно и обидено, та даже леко троснато. :qipap: "Бясната ми реакция" много добре знаеш защо дойде. :qipad: Истината е, че Фед изпусна Джоко - 2 мачбола, но ти, разбира се, не си гледала този мач вероятно. 1-2 сантиметра ако беше сбъркал Джокович и умотворението за това, което не минавало при Федерер май нямаше да се роди. Още повече, че Фед си го биеше като маче о дирек (сори за клишето, ама си е баш така) три години поред на ЮСО, сега падна в супер оспорван мач след 2 пропуснати мачбола, така че това за минаването и неминаването не ми го пробутвай, моля те. :qipad: А Федерер не е Надал, разбира се, но начина, по който ти го беше употребила това беше с една единствена цел - да се омаловажи швейцареца. :qipad: Така че, моля те, не се изкарвай света вода ненапита - а мен достойния за презрение злодей. :qipad: Аз не мога да разбера защо е това непрекъснато намесване на Федерер - ОК, Надал си е е спечелил, съвсем заслужено и убедително, супер играч, един от най-великите в историята, нито някой ще тръгне да го оспорва, нито нищо, защо тогава аджеба трябва непременно да се намеси Фед и то по този дразнещо омаловажаващ начин?

Та така. А колкото за журналистите и жълтата преса, темата е мноооого дълга и няма сега да я коментирам. Мога да кажа само едно: не работя в Папарак, Шок, Уикенд или Нощен Труд, а в един от най-популярните и търсени от спортните фенове спортни медии. :qipaz:

П.П. Айде пак мерене на... някои работи, а Яра? :qipap: Ей, Богу, не ви разбирам - теб и Мери по принцип и в конкретния случай Рафаелис - какво толкова ви пречи Фед не мога да разбера. Може би това, че собственият ви любимец му се кланя...? :-k Уви, Надал наистина е велик спортист и супер личност, но някои негови фенове май не са на неговото ниво. :qipad:
Последна промяна от Mike Bibby на 15 сеп 2010, 09:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rafaelis
Мнения: 5764
Регистриран на: 06 мар 2008, 19:22

Re: Големият шлем 3

Мнениеот rafaelis » 15 сеп 2010, 09:34

Ама ти и интонацията ми ли чуваш? :qipag: Добре, продължавай в същия дух. :qipag: :qipag: :qipag:
Естествено, че гледах мача. И не на повторение. :qipad: Джоко показа страхотна психика в случая, може да е било моментно, но е факт, че не трепна и даде най-доброто от себе си. Говоря за факти в онзи момент, не засягам нито предишни, нито следващи мачове, нямам вина, ако някой търси под вола теле.

Потребителски аватар
yarra777
Мнения: 4234
Регистриран на: 21 фев 2008, 11:04
Местоположение: Зависи къде играем в момента.

Re: Големият шлем 3

Мнениеот yarra777 » 15 сеп 2010, 09:51

Mike Bibby написа:П.П. Айде пак мерене на... някои работи, а Яра? :qipap: Ей, Богу, не ви разбирам - теб и Мери по принцип и в конкретния случай Рафаелис - какво толкова ви пречи Фед не мога да разбера. Може би това, че собственият ви любимец му се кланя...? :-k Уви, Надал наистина е велик спортист и супер личност, но някои негови фенове май не са на неговото ниво. :qipad:
Някои работи са просто несъизмерими при двамата, единият ги има, а другият - ич. :qipae: И не съм я направила аз тази таблица, а е от сайта на АТП. Много ясно, че не признаваш статистиките, които не ти отърват, винаги е било така. :mrgreen: Хич не ми пречи Федчо, него пък Надал го бие като маче у дерек където го срещне. :qipbj: А това с кланянето е само в твоята фантазия. :qipad:
Изображение

Потребителски аватар
Mike Bibby
Мнения: 10896
Регистриран на: 18 мар 2005, 15:15
Местоположение: София

Re: Големият шлем 3

Мнениеот Mike Bibby » 15 сеп 2010, 09:52

Естествено, че Джоко си заслужи победата. Но е факт, че ония уинъри, с които спаси мачболите бяха на ръба на аута. И не знам какво засягаш, но това, което беше написала бе омаловажаващо Фед. Къде са ти фактите? Фактите са, че Федерер изпусна два поредни мачбола - това са фактите. Беше супер оспорвана битка и Фед беше по-близо до победата през цялото време освен в самия край когато нещата се обърнаха. Това са фактите. Никой не търси под вола теле. Просто е супер дразнещо навсякъде да се намесва Федерер с пренебрежение. Какво значи - не минавало. Федерер е постигнал почти всичко, някои от най-големите величия са го признали за най-великия в историята (дали е така или не е въпрос на лично мнение и тълкуване), а ти ми пишеш, че това, което минавало при Фед, не минавало при Надал - ми дразнещо и обидно е. Джокович не е постигнал и 1/160 от успехите на Федерер или Надал, от когото е по-млад с една година. в Синсинати (или май беше в Торонто) пак изиграха доста оспорван мач, но тогава надделя Роджър - е тогава минаваха ли тия удари Нолевски? не минаваха нали? Просто сега Джоко успя да наложи волята си, това е - спечели психологическата битка - може би просто искаше повече победата, имаше и нужната доза късмет и се получи. Мисля си, има защо да я е искал победата повече от Фед. И аз продължавам да се чудя защо изобщо трябваше да бъде намесван и тук Федерер.

Потребителски аватар
rafaelis
Мнения: 5764
Регистриран на: 06 мар 2008, 19:22

Re: Големият шлем 3

Мнениеот rafaelis » 15 сеп 2010, 09:59

Като се замисля и аз се чудя защо трябваше да замесвам Федерер в случая. Та той нямаше нищо общо с тоя финал. :qipag: :qipag: :qipag:
Понеже твърдиш, че си максимално обективен, надявам се да попиташ също водещите на Евроспорт защо намесиха името му по време на мача, както е преброила Весето, 18 пъти.

Потребителски аватар
Mike Bibby
Мнения: 10896
Регистриран на: 18 мар 2005, 15:15
Местоположение: София

Re: Големият шлем 3

Мнениеот Mike Bibby » 15 сеп 2010, 10:08

Да - да, фантазия е щото четеш само интервютата на Фед, но не и на твоя любимец, нали така, Яра? :qipbj: И я ми кажи моля те, какво има Надал дето Фед да го няма и да му завижда? :qipbj: четири титли от финалния Мастърс? Календарен или кариерен Голям шлем? Финали и на 4-те турнира то Шлема в един сезон? 23 поредни полуфинала? 22 финала? 237 ПОРЕДНИ седмици на върха? 6 титли от Уимбълдън? 5 титли от ЮСО? 4 титли от АО? 16 титли от ГШ? Види се - Фед има доста да наваксва спрямо Надал. :qipbj: Единствено съм съгласен, че Надал има златен олимпийски медал, а Фед не - така е, както и че Надал е много по-напред с материала на клей и конкретно на РГ. Съгласен съм и че Надал е супер неудобен на Фед и е единственият, който редовно бие Федерер - когато обаче достигне до мачове с него. :qipad: Щото невинаги се е получавало досега. :qipad: Изключвам този сезон след АО, когато ролите се размениха, но това е нормално като се има предвид, че не Надал е на 29 и не Фед е на 24. А и мачовете на двамата обикновено са доста оспорвани, с малки изключения. Иначе като маче о дирек Федерер бие Родик и доста други. :qipab: А това, че Надал бил постигнал не знам какво си на тази възраст - ОК, евала, то и Бекер на 20 е имал суперуспехи, но после леко е натиснал спирачката. Не се знае и при Надал какво ще се получи. Там е работата, Яра, че бъдещето предстои, а фактите са в миналото и настоящето. :qipad: А статистиките са си статистики, ясно е, че са на АТП, въпросът е друг - а именно - защо вечно сравняваш любимеца си с Федерер? Не можеш ли просто да си се кефиш на любимеца без да се занимаваш с вечния враг? Много ли е трудно? Казвам ти, повярвай ми - не е трудно да се кефиш на Федерер без да се чудиш как да жегнеш Надал. Значи вероятно не е трудно и да се кефиш на Надал без да се занимаваш с Фед. :qipab: Или май е трудно? :qipap:

Потребителски аватар
rafaelis
Мнения: 5764
Регистриран на: 06 мар 2008, 19:22

Re: Големият шлем 3

Мнениеот rafaelis » 15 сеп 2010, 10:12

че Надал е супер неудобен на Фед и е единственият, който редовно бие Федерер - когато обаче достигне до мачове с него. Щото невинаги се е получавало досега


Дамммм, последният път беше тая седмица. :qipag: :qipag: :qipag:

Потребителски аватар
Mike Bibby
Мнения: 10896
Регистриран на: 18 мар 2005, 15:15
Местоположение: София

Re: Големият шлем 3

Мнениеот Mike Bibby » 15 сеп 2010, 10:22

Рафаелис, аз не се имам за СУПЕР обективен. Пък и тука във форума, се изявавам като фен, макар че и тук се опитвам да се придържам към някакво ниво на обективност. А за коментаторите на Евроспорт какво да кажа - за мен Иван Чешанков е един супер ерудиран човек, с невероятни познания и винаги можеш да научиш нещо за някой от топтенисистите или за някой дето не можеш да му произнесеш правилно името. Йордан Божинов пък пуска жестоки лафове, макар че някои са малко или повече изтъркани според мен, и мисля, че малко прекалява с употребата им, но това си е лично мое мнение. Не съм коментирал никога мач на живо, така че едва ли аз съм човекът, който може да се изкаже, но съм чувал, че не е толкова лесно, колкото вероятно изглежда. Но ако наистина са сгафили миналата година, както се говори, спрямо Надал - не им прави чест. А за Федерер и финала - да нямаше нищо общо с финала - само дето беше на една точка от него.

П.П. Цитирай цялото нещо, а не преднамерено изваден от контекста отказ. :qipad:

Потребителски аватар
rafaelis
Мнения: 5764
Регистриран на: 06 мар 2008, 19:22

Re: Големият шлем 3

Мнениеот rafaelis » 15 сеп 2010, 10:26

Mike Bibby написа:П.П. Цитирай цялото нещо, а не преднамерено изваден от контекста отказ. :qipad:

????? :roll:

Потребителски аватар
maryan unfaitful
Мнения: 18995
Регистриран на: 18 юли 2006, 23:16
Местоположение: Out of Africa

Re: Големият шлем 3

Мнениеот maryan unfaitful » 15 сеп 2010, 10:30

Хехе, Майк, рицарят на белия кон спасява честта на Федя! Щом сравнението е в полза на твоя кумир, защо те дразни, че го правим? :qipag: И ако трябва да напомням, точно федфенове бяха онези, които всеки път, когато се радвахме на някой успех на Рафа, ни "слагаха на място" с обяснения колко още леб ще ручаме, докат стигнем най-великия.

Дори Рафа да не беше постигнал това, което постигна - и ми се чини доста странно изказването, че не се знаело какво ще покаже в бъдеще, еле сравнението с Бекер - само сравнението, че ударите на Фед са като по учебник, а тези на Рафа ги няма по учебниците ми е достатъчно. Все пак, всички знаем кой пише учебниците.

И все се надявах, че въпреки яда си, ще намериш сили да честитиш на Рафа Златния шлем, но явно съм те надценила.

Наздраве за бъдещето! :qipaz:
Изображение

Потребителски аватар
Vesela Taneva
Мнения: 9151
Регистриран на: 30 апр 2006, 17:39

Re: Големият шлем 3

Мнениеот Vesela Taneva » 15 сеп 2010, 16:51

Браво на Мери!Чудесно казано и като си помисля ,че всички ние станахме фенове на Рафа преди години,когато той беше в началото на кариерата си!!Вярвахме в него безрезервно и не се излъгахме! :qipbp:
Рафаелци,па влезте му в положението на Майки!За него един е Фед и няма друг , а пък то на: Рафа прави Златен шлем.
За нашенските коментатори не съм съгласна. :qipbl: Незнам какви ерудити са ,но да ми казват"отзаде и отпреде","влезна и излезна","сервиЗ",да показват пристрастията си и да правят фактологически грешки......
[-X За бисерите им има цяла тема в която Данчо заема достойно място!
Между другото Чешо каза по времето на един мач/Вердаско /Ферер/,че Рафа имал фенове в България и много искал да разбере тяхното мнение за нивото на коментариите и кой друг испански тенисист харесвали! :qipap:

Потребителски аватар
Cveti
Мнения: 3033
Регистриран на: 14 май 2006, 20:53
Местоположение: Da, wovon du träumst...

Re: Големият шлем 3

Мнениеот Cveti » 15 сеп 2010, 22:00

Хора, хайде стига сме се занимавали с Федя! Аз лично предпочитам да подражаваме на Рафа в това отношение. Той говори с играта си, не толкова с думи.
Това, което мен лично ме дразни, бяха изказванията, че Рафа никога няма да подобри нивото си на игра на хард и пренебрежителното отношение на разни индивиди, когато имаше загуби на тази настилка. Не е лошо повече хора да се поучат от този изключителен човек, от непреклонността му да се усъвършенства, упоритостта и трудолюбието. Ако повече хора говореха с делата си, а не с празнословни лозунги, щяхме да живеем в един наистина по-добър свят. :qipaz:
Това, че не си знаеш цената, не те прави безценен!

rkk
Мнения: 3979
Регистриран на: 17 мар 2005, 21:03
Местоположение: Копривщица/София

Re: Големият шлем 3

Мнениеот rkk » 15 сеп 2010, 23:03

От това, което гледах, ако Рафа е във форма няма кой да го бие в 3 от 5 сета на която и да е настилка. Другото е лъжа и измама.
Изображение


Върни се в “Тенис”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 7 госта

cron