Келепир безспир, ай сиктир!

Потребителски аватар
Vesela Taneva
Мнения: 9151
Регистриран на: 30 апр 2006, 17:39

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот Vesela Taneva » 20 фев 2015, 16:52

Поздравления за бизнес дамата! :qipay:
------------------------
С шокираща бързина Германия официално отхвърли гръцкото предложение за шестмесечно удължаване на помощната програма за страната броени часове след като то бе получено от 18-те министерства на финансите на страните от еврозоната.

Първите коментари в медиите бяха, че въпреки цялото пламенно говорене от СИРИЗА срещу досегашната схема в крайна сметка Атина капитулира пред почти всичко и дори срещу омразните за новата власт инспекции на т.нар. тройка. Но Мартин Йегер, говорител на финансовото министерство в Берлин, каза, че писмото оставя без отговори твърде много въпроси и не съответства на договорените от Екофин в понеделник изисквания за безусловно приемане от гърците на досегашния пакет.

В цитиран от Reuters документ Атина се задължава да изпълнява финансовите си задължения към всичките си кредитори, както и да признае настоящия спасителен пакет на ЕС и МВФ и да се въздържа от едностранни действия, които могат да попречат на постигане на фискалните цели.
Настоящият спасителен план изтича на 28 февруари, а Атина се нуждае от 11.9 милиарда евро за изплащане на дългове до август. Гръцкият в."Катимерини" твърди, че правителството ще се сблъска с недостиг на налични средства още на 24 февруари, вторник.

-----------------------
Днес е 20.02. 2015
Изображение
Изображение

Малко след 9 часа сутринта на 20 февруари 2014г. частите за борба с безредиците в Киев започват да се оттеглят от кордона, който са очертали около правителствения квартал. Изненаданите протестиращи тръгват с прибежки напред, прикривайки се зад дървени и ламаринени щитове. И тогава се разнасят изстрелите на спайперистите.
След по-малко от два часа улиците са окървавени, а шокираните протестиращи са наредили по тротоарите 46 убити. Сред загиналите има и полицаи.

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот 8 » 20 фев 2015, 17:52

Една година от режисирания сценарий в Украйна довел до много кръв и до идване на власт на нелегитимно правителство. Мир на праха им на жертвите, които бяха употребени за западни интереси по отслабване на Русия.

Абсолютен ужас в 21 век човешкия живот извън най-богатите държави пет пари да не струва, а е истинско варварство и да бъдат употребявани за икономически, политически или геостратегически цели.

Що се отнася до Гърция време е да действа. Ужасно ще им е, но няма друг изход. Поне нещо ще се гради. Другото е икономически диктат, който представлява една спирала от която няма излизане.

България върви по гръцкия път. С тези 16 милиарда ще станем абсолютно зависими, не че сега не сме, и просто ще правим каквото ни казват заради едната коричка хляб. Просто следващата колония.

Ако някой иска истински да помогне на Гърция или България решението е едно и истинско. Да задвижи икономиката. Тези йезуитски номера със заеми от които няма файда и които ще си ги избият после с техните фирми тук и единствената разлика след години ще е, че ще сме и големи длъжници, иначе пак зависими, няма файда от такива неща.....ама как някой да ти помогне за икономически растеж като нормално това ще задвижи и експорта и ще му изядеш от неговия дял в световната икономика.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот 8 » 20 фев 2015, 19:47

BREAKING NEWS: Euro zone ministers, Greece agree on draft accord that could extend Greek bailout: Greek government official

Контра на Весината новина, но не мисля, че е положително развитие за Гърция. Легнали са пред диктата. Освен ако нямат намерение все пак утре или в следващите дни да се откажат, а това съгласие сега да е, за да им вдигнат по-късно нервите (щом всеки ще си върти неговите номера).
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот 8 » 21 фев 2015, 02:54

Според мен няма да има споразумение. Днес е прието, но следват още две неща. Айде последното е проформа, парламентите на различните страни да го одобрят, но преди това Гърция трябва да представи списък с планираните реформи и Запада да ги одобри...........съмнява ме да стане точно това което иска Германия. Още по-стриктни задължения.

Значителните подобрения искани от Германия.
European Union paymaster Germany, Greece's biggest creditor, had demanded "significant improvements" in reform commitments by Athens before it would accept an extension of euro zone funding.


Номера няма да стане, защото Запада иска да контролира всеки разход в гръцкия бюджет. Егати унижението. Не съм сигурен как би реагирал западняка ако някой от изтока му каже дали например е разрешено да се помага на пенсионерите или социално слабите.
They also obliged Athens to commit to fully funding any new spending measures and obtaining approval from its lenders.


И това според мен няма да стане, защото гърците са клекнали на преговорите, но пред медиите продължават да си лалат тяхнат песен.
"Nobody is going to ask us to impose upon our economy and society measures that we don't agree with," Varoufakis said.


А обърнете внимание според европейските стандарти, към които само България не принадлежи, какво означават 1000 лева месечни доходи. Хуманитарна криза. Да излезе Бойко и да каже при такова определение ние в какво сме.
Tsipras, elected last month on a platform of scrapping the bailout, says austerity has strangled his country's economy and caused a humanitarian crisis.


За финал да дадем нов пресен пример за европейското лицемерие. Испания е една от яко настоявалите държави за стриктните условия, които очаква да се изпълнят. И това не е в акорд с Германия, че да кажеш, че става дума за някаква единност в ЕС, а по съвсем други подбуди, естествено лични. Въобще всеки гледа себе си. Германия иска стриктност, заради парите (да се размине с по-малко). Испания иска стриктност, за да не би аджеба някой друг да получи повече пари, а не тя самата.

conditions insisted upon by Spain, whose government also faces a radical leftist insurgency at an election later this year and is keen that Tsipras gets no special treatment.


Демокрация та дрънка. Всеки гледа себе си. Дори в СИВ не е било така да се гледа в канчето на другия и помощта наистина е била помощ към нуждаещ, а не на принципа всеки да гледа себе си да вземе повече, а околните да не би да вземат повече. Ама тя такава е същността на системата. Капитализма е хищническа система. Нека най-добрия победи. Особено долюбвана от младите ама не се сещат, че ако имат например бенка трябва да ги ликвидираме. По рождение не са перфектни и хубави. Светът на капитализма не се интересува от това. Бой по главата на всеки имащ някакъв недостатък дори и да не е виновен за това.
Ако си цесекар бъди докрай!

nacho
Мнения: 2045
Регистриран на: 08 авг 2007, 20:53
Местоположение: ЧИРПАН

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот nacho » 22 фев 2015, 13:51

Я да не плюеш капитализма.Стига русофилство,комунизъм и екстремизъм. :qipaq: И сепаратизъм. :qipbo: Радвай се на евроценностите,и как беше,цивилизационния избор на България,и си трай. :qipad:
ЖИВУЩ НА "ЗДРАВКО ЗДРАВКОВ"4

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот 8 » 22 фев 2015, 19:35

То ЕС, ООН и всякакви организации не са лоши ама за тези които са ги създали, а не за включилите се ентусиасти повярвали в балони.

То така е и в живота, не организатора на играта (създал организация или Национална лотария) е баламата. Баламата е участника в играта (членуващия в организацията, купуващия билетчета за лотарията). Организаторът на играта гарантирано взема милиони........от играещите играта балами :qipag:
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот 8 » 22 фев 2015, 20:20

Б.Б. в раздвоение! Държавата фалира заради заем от 1 млрд. лв., но оцелява с дълг 27 млрд.лв.

Поредното тотално раздвоение, демонстрирано от премиера Бойко Борисов по темата за кредита и фалита на държавата, предизвика бурна реакция в социалната мрежа.

Както вече на всички стана ясно, ревностният поборник против нов дълг от 1 млрд. лв. по времето на Орешарски, е сърдит, че сега не му разрешават да изтегли друг от 16 млрд. лв. Според икономисти освен главницата, като при всеки кредит, ще трябва да се платят и лихви, като общата стойност на задлъжнялост ще достигне 27 млрд.лв.

Изображение

Находчив сънародник е намерил изказванията на Борисов в опозиция и сгашните му твърдения по повод кредитите, които държавата се готви да тегли.

Разликата в мнението е диаметрално противоположна, вероятно заради отдалечеността по-малко от 12 месеца и гледната точка, която има един политик когато е в опозиция и когато е начело на държавата.

Преди година заради предстоящото теглене на нов кредит се разиграваха смешни улични сценки. Имаше протестиращи, които хулеха всички, които не са на площадите, защото били безотговорни за бъдещето на децата си, които трябвало да плащат този дълг.

Очевидно сега тогавашните заинтересовани са от другата страна и освен политическите театрални брожения няма такива от страна на граждани.


Ей заради това десните са боклуци. Когато левите ще теглят 1 милиард е безотговорно, а по-малко от година по-късно, когато десните ще теглят 16 милиарда, отиващи с лихвите на 27 милиарда, е отговорно.
Няма как да харесвам такива педераси, които се въртят според изгодата. Друг въпрос е, че и другите са боклуци.

Тоест с две думи онези протести срещу Орешарски и призивите на севитата да скачаме всички срещу безотговорния 1 милиард са някакъв цирк. Същите "загрижени" люде сега мълчат като п...ки при 27 милиарда, които те ще сътворят.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот 8 » 22 фев 2015, 20:24

Що се отнася до червените, за да не остане някой с впечатление, че съм им фен, те пък не заробват така държавата с дългове, но пък широко покровителстват незаконната дейност (контрабанда, липса на постъпления от данъци, обръчи от свои хора-разбира се тези неща не липсват и при десните, но при левите са "акцент", основно нещо).
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
Vesela Taneva
Мнения: 9151
Регистриран на: 30 апр 2006, 17:39

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот Vesela Taneva » 23 фев 2015, 10:45

Изображение
Цитат на 23.02.
"Нека кажем, Бареков е един труп."

Това заяви лидерът на партия "България без цензура" Николай Бареков пред Нова телевизия в коментар за развитието на политическото обединение, с което се яви на изборите.

Бареков описа бившите си колеги като "глутница от хиени, останали без плячка, които се самоизяждат" и добави, че винаги е държал да има принципни отношения със "статуквото".

Ето защo рИва онзи.. Росен Петров! :idea:
Последна промяна от Vesela Taneva на 25 фев 2015, 18:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rafaelis
Мнения: 5764
Регистриран на: 06 мар 2008, 19:22

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот rafaelis » 24 фев 2015, 18:04

Правителството на Алексис Ципрас се отказва от част от предизборните си обещания, например по въпроса за увеличаването на минималната заплата.

Гърция обещава да позволи на банките да оперират на пазарен принцип, а правителството няма се меси в работата им, както някои представители на СИРИЗА бяха посочи по-рано.

Тц, тц, тц, тц ...

Потребителски аватар
Vesela Taneva
Мнения: 9151
Регистриран на: 30 апр 2006, 17:39

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот Vesela Taneva » 24 фев 2015, 18:26

Да, така се получава когато се говорят големите приказки, а и се лъжат избирателите
Ципрас чакаше нещо да капне от Русия след като ЕС го отряза, но не би.
Русия не възнамерява да оказва финансова помощ на Гърция. В бюджета за тази цел няма предвидени средства. Това каза руският заместник-министър на финансите Сергей Сторчак, цитиран от РИА Новости.
"Можем да си представим ситуация, че ако такова искане бъде изпратено до правителството на Русия, ние задължително ще го разгледаме, но ще вземам под внимание всички фактори, засягащи нашите двустранни отношения между Русия и Гърция – това е всичко, което мога да кажа", заяви Силуанов.

Това на езика да дипломацията означава едно голямо НЕ!!
На 19 февруари Гърция изпрати официално писмо до кредиторите си от еврозоната с искане за удължаване на плана за финансиране на страната без прилежащата към него програма за драстични икономии. Споразумението изтича на 28 февруари.
Европейската централна банка заяви, че няма да участва в отписване или преструктуриране на дълга на Гърция. И германският канцлер Ангела Меркел изключи възможността за отписване на дълг. Според проучване 48% от германците са за това Гърция да напусне еврозоната, пише Lenta.ru.
Общата сума на задълженията на Гърция към кредиторите възлиза на 320 милиарда евро.

Нищо няма да попречи обаче на един наш новоизлюпен депутат да прави партия от типа на СИРИЗА
Между другото еврокомунистът Ципрас заявил официално,че няма да спира приватизацията.

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот 8 » 24 фев 2015, 21:06

Тези неща ги казаха преди няколко дни. Чак днес ли стигнаха до БГ медиите (петък-вторник, 4 дни пътуват новините)? :shock:

8 написа:
BREAKING NEWS: Euro zone ministers, Greece agree on draft accord that could extend Greek bailout: Greek government official

Контра на Весината новина, но не мисля, че е положително развитие за Гърция. Легнали са пред диктата. Освен ако нямат намерение все пак утре или в следващите дни да се откажат, а това съгласие сега да е, за да им вдигнат по-късно нервите (щом всеки ще си върти неговите номера).


И все пак това не е края.

Yanis Varoufakis had sent Brussels a six-page document late on Monday that watered down campaign promises to end privatizations, boost welfare spending and raise the minimum wage, vowing to consult partners before key reforms and to keep them budget-neutral.

Значи хората искат по-високи пенсии, той пита европейските партньори каквото е споразумението ......и?
Или клякат и ставана гръцката или отказват. И кво праим тогава? Нищо не пречи цяла Атина да излезе по улиците и да постигне своето. Какво, с войски ли ще налагат кредиторите диктата си?
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот 8 » 25 фев 2015, 15:45

България отново унизена от Европа… „Как се живее и умира в България“-филм на „evronews“ (Видео)

Видеото, което кръстосва Европа ни представя пред света в ужасен вид. Коментарите в него са, че в България е страшна мизерия, хората живеят като в първообития строй. Майка на 5 деца от Елин Пелин си топли вода на огнище и пали огън отвън.

http://novavarna.net/2015/02/23/%D0%B1% ... %BA%D0%B0/


България при демокрацията и капитализма. Жена преварява вода в двора в казан, за да пият. Млад мъж работи в Раднево, но не му стигат парите само да зарови починалия си баща. Жена в Благоевград разпродава имуществото си, за да плати сметка за ток.
Хвала вам докарали ни тези промени след 89.

Всички примери са от страната. Там си продължава пълната мизерия, никакви пари или щастливите работят за 300-400. В София е друго. Дори не помнят вече онези изгорелите за 200 лева в Горни Лом. Причината е ясна, но кухорог носорог няма как да разбере.

След като филма е качен, под него коментарите за България са ужасяващи. Италианците, коментиращи видеото твърдят: И това е страна, която е част от Европа“.

И това ни го казват цигани като италианците. Който е излизал навън знае що за стока са те и страната им. Но няма нищо чудно. Гърция очерта апокалипсиса къде настъпва за европейска държава. 500 евро на месец вече са критичния минимум при който се губи човешкото и европейските ценности. Е ние сме с животински, робски, десни.
Хвала на лидера ни София, който ни води във все по-голямо блато. Как пък случихме с най-глупавата и крадлива столица в света :qipbl:
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
Al
Мнения: 8451
Регистриран на: 22 окт 2007, 14:54
Местоположение: Луксозенец

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот Al » 25 фев 2015, 16:31

Айде сега за дълга. Моето мнение ще го формулирам така: щом трябва да се вземе дълг за рефинансиране на стар такъв натрупан от много правителства и е изгодно, съм за. НЕЗАВИСИМО кое правителство го тегли. Какво щеше да стане, ако Орешарски беше още на власт и трябваше да вземе този дълг, защото независимо от правителството падежът си е падеж. Весела, кажи ми, ти как би реагирала, ако Орешарски поиска и му дадат 8 милиарда евро заем?
maryan unfaitful написа:А Рафа несъмнено щеше да е олимпийски герой в древността, може би дори щеше да влезе в древногръцките митове като полубог.

Изображение

Потребителски аватар
Stinkata
Мнения: 14586
Регистриран на: 07 апр 2008, 14:05
Контакти:

Re: Келепир безспир, ай сиктир!

Мнениеот Stinkata » 25 фев 2015, 16:33

8 написа: Как пък случихме с най-глупавата и крадлива столица в света :qipbl:

Ами как... Столицата се формира от глупави софиянци, търпящи крадливите селски навлеци... И ето ти глупава и крадлива столица...
ИзображениеИзображение


Върни се в “Разни”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта

cron