Секс и Икономика

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Секс и Икономика

Мнениеот 8 » 30 мар 2013, 13:39

Фундаментални принципи :!:
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Секс и Икономика

Мнениеот 8 » 30 мар 2013, 13:54

По темата за СИВ. Чух, че бил нещо изкуствено и "лошо", щото като отидеш в истинското (без СИВ) се вижда какви злини ни е нанесъл. Да поразсъждаваме с фактите около нас.

Радетелите на пълната и чиста демокрация, на най-свободната конкуренция искат битка докрай и който каквото заслужава да си постигне. Западните демокрации са определяни като такива. Да видим.

В рамките на СИВ ние плащахме (покрай евтиния бензин от колегата в СИВ СССР) 6 ст. за билетче в градския транспорт. Естествено това е "изкуствено" и сега в истинската икономика, където действат пазарните принципи, ни се завива свят. Нали сме мързелували и свикнали на лесното...........хм. Поглеждам цената на американския бензин, изключително евтин. Значи по идеите за демокрацията могат спокойно да не манипулират арабските държави с другарски правителства, които ги слушат доброволно или военни интервенции, където пак ги слушат, но не доброволно. В края на краищата демокрация е. Всеки има право да си прави каквото иска. Що да не оставим арабите да сложаг вместо 100 и 1000 долара за барел бензин. Кво толкова ако 10 пъти се вдигне? Освен всичко друго ще действа свободния пазар.

Само че така те ще влязат в нашите роли. По примера на Емо за колонизаторите, тук бензина е на земята на арабите, те се явяват един вид "колонизирали" бензина. Запада обаче не е много склонен на демократична и честна конкуренция и всеки да си прави каквото иска с цените. Тук арабските държави си идват направо като държавните монополи на Емо, просто нямат алтернатива. Обаче тук Запада се отказва от пълната демокрация. Използва се какъвто и да е натиск, за да бъдат цените такива, че да вървят икономиките им. Ако чета книжките за конкуренция би трябвало да не им пука какви цени ще им наложат. Обаче те действат по комунистически, заеби ти честността, всеки иска да живее е логиката им.
Странно обаче когато става дума за България вие критикувате тези неща като изкуствени. Кое е изкуственото? Ми по тази логика САЩ е "изкуствено" (не истински) първа икономика в света посредством натиск върху цените на петрола. Иди и го обясни на американеца, че е изкуствено благоденстващ. Пука му та му дреме, РЕАЛНО СИ БЛАГОДЕНСТВА. Е каква е разликата със СИВ и билетчето от 6 ст, че вие ги наричате изкуствени неща? Ми и ние реално си благоденствахме и също много-много не ми пука, че руснаците ни го давали бензина по нереално ниски цени на приятелска основа. Сякаш американеца има угризения, че в арабския свят се вкарват конфликти, за да получи ниска цена на бензина. Онова обаче там наричате демокрация, тук изкуствено :shock:

Лек поглед настрани към хората (да вървим по темата). Една дебелана бъхта здраво на работа за нормална заплата. Нейна колежка, с дълги крака, хубава коса, страхотна визия ходи не по 8, а по 2 часа на работа, нищо не прави, усмихва се и получава двойно по-голямо възнаграждение. Отидете при дебелата и веселяшки я потупайте по рамото и я успокойте със "спокойно мила, ти се трудиш здраво, истински конкурентно-онази другата не й завиждай, то е изкуствено". НА КОГО МУ ПУКА? Онази другата живее по-добре, американците от водената си политика са по-добре, ние покрай СИВ и соца бяхме по-добре. Това са фактите! Онези глупости за честност и демокрация, които се спазват само ако си печеливш, но не и губещ, отидете ги разправяйте на наивници или на онази дебелана. Предполагам ще грейне от щастие при вашите глупави обяснения.

Това беше първата част за СИВ. Има и още нещо за него което искам да допълня.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
Христолов
Мнения: 7678
Регистриран на: 14 сеп 2007, 18:19
Местоположение: Във форума!

Re: Секс и Икономика

Мнениеот Христолов » 30 мар 2013, 14:03

=D> днес ти е добър ден, продължавай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Секс и Икономика

Мнениеот 8 » 30 мар 2013, 14:08

След падането на соца, американците наричат ЕС "соц". В смисъл и от двете страни на океана е капитализъм, но за да не наричаме с едно и също двете неща и образно говорейки, осъзнавайки много добре че и едно и другото е капитализъм, просто по-десен и по-ляв, та те наричат много европейски практики социалистически. Например бюрокрацията на Стария континент е много голяма и наистина води до такива мисли.
В тази връзка и ЕС е много подобен на СИВ. Единен общ пазар, едното на Европа, другото на източна Европа. Разбира се има разлики, но те не се крият в строя. СИВ рухна не заради соца, а заради плановия характер идващ от тоталитарни режими. Сега гледате същото като СИВ, но в далеч по-добър вариант, но дори и така пак много скърца (проблеми в ЕС колкото искате, последния с Кипър например).

От тук правя следния извод за демократите. Вие тотално отричате ЕС. Това си е като СИВ. Печеливши са членките на съюза, без бариери между тях, но със срещу всички останали. Дали ще слагаш мита на останалите (против тях) или ще дотираш своите (за своите) е едно и също. Това си е като дотация, един вид издържане на неефективните европейски отрасли. По теорията ви за бясната и чиста конкуренция защо ЕС не свали митата на стоките идващи от извън ЕС? Нека да победи най-добрия пък макар и той да е отвън Европа, а европейците да понатрупат безработни. Голям прза! Да живее капитализма и свободната конкуренция. Като хванат невръстни деца в Шри-Ланка на нощен труд и произведената стока няма как да я биеш. ВИНОВЕН СИ! Хайде безработен, защото си европеец.....но ти не се притеснявай. Естествените сили на конкуренцията някога ще оправят нещата. Междувременно само се иска малко да потраеш. Кво толкова, няма да ядеш, да работиш, да имаш жилище, бъдеще за децата ти. Не е болка за умиране. Важното е капитализма да върви :qipbp:

Конкретно аз имам голямо оплакване. Пазарувам от Амазон "ко-ю кей" или "де" (английската и немската версия), но не от "ком" (американската), а при последната са и още по-евтини нещата ама има мита. Уууууууууу комунисти! Европейската комисия и европейския парламент вън! Искам всички разновидности на Амазон без мита, на конкурентния принцип, който прави най-добре нещата от него да вземаме, от американците искам. Как може да се пазят немци и англичани. Това е недемократично поведение на европейците! Не ги е срам! Изкуствена работа :qipbl:

Естествено аз се разделям с някое евро повече, но служителлите на Амазон в Европа си работят, получават заплати, живеят достойно. Обаче ако трябва да понатиснем Била и да пазим Фантастико вече е изкуствено и недемократично да пазиш тези около теб пък макар и да даваш някой лев повече. Нали в дългосрочен план (а не при моментната покупка) зависиш точно от това! Да имате всички, за да имате какво да си разменяте като пари, стоки, благоденствие, а не всичко около теб да е съсипано и мъртво пък било то и "демократично" и "конкурентно" изтърбушено.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Секс и Икономика

Мнениеот 8 » 30 мар 2013, 14:36

И преди да изведем фундаменталното правило с големи букви още един пример.

Планетата вече издъхва от безумното използване на ресурсите (при капитализма-соца не е толкова бързо растящ строй и макар и по-бавно може да се върви все напред) и като следствие и замърсяването. За тази цел имаше среща в Киото преди години и някои подписаха, но други не протокола от Киото (за съкращаване на вредните емисии). Между другото САЩ не го подписаха. С други думи не се съгласиха да им спадне богатството (икономиката).

И сега да влезем в размислите на демократите за честност, конкуренция и т.н. В момента и ние като част от европейското пространство имаме същите задължения като немците например. Според привържениците на капитализма във форума това е справедливо. Каквото за тях такова и за нас........ама не е. Едно е при силно развита икономика като немската да почнеш да произвеждаш по-ефективно, по-зелено, с по-чисти продукти, макар и това да намали печалбите ти, друго е в икономика като българската, където едва се оцелява да искаш същото. На гладния основния приоритет му е хляба (печалбата). На нахранения хляба да е по-чист, а не за сметка на друго (замърсена околна среда). Не можеш да правиш скок от едното в другото, да искаш от гладния да прави чист хляб при положение, че в момента той може да прави само хляб и има нужда от хляб. Контролен въпрос за проверка. Ами ако през 50-те години, когато Германия беше рухнала след ВСВ и започва силно производство, за да се възстановят, им предложихте сума ти и зелени ограничения под призива "за по-чиста планета", дали щяха да пожертват една част от трудоваците в Рур, които вместо да се замогнат (ниска и средна класа) гладуват, защото страната гони нещо нелошо като идея, но в момент, когато е съсипана. Едва ли немските политици щяха да се съгласят. От какъв зор сега ние трябва да сме част от западното мислене? Ми да си правят зелени производствата. Те са им прекалено големи и могат да ги правят по-ефективни. В България няма производство и малкото което се появи каквото и да е трябва да бъде оставено на мира. Още повече, че капацитета му едва ли е толкова голям, че сериозно да замърси планетата. Обаче ако кажа, че Киото трябва да важи за едни, а за други не, това е вече комунистическо и изкуствено. Да обаче аз винаги се сещам, че ТЕ няма да постъпят така срещу себе си, конкретно Германия в момент когато е рухнала целта й е била да се изправи, а не да произвежда по-зелени продукти. Много хубаво звучат мислите за чистота, но не са искрени, когато ги казваш от позицията на имащия предимство, но не и когато си бил гладуващ или в немотия.

Значи и тук принципа е "ок, но ако сме от позицията на силните". Всичко е вярно и важи........обаче ако сме от позицията на слабите заебете демокрация и честност, просто няма да гладуваме и да ставаме роби. Такава им е логиката. Такава е и на всички във всичко. И стигаме до правилото!
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Секс и Икономика

Мнениеот 8 » 30 мар 2013, 15:03

НЕКА ПО-ДОБРИЯТ ДА ПОБЕДИ ..............ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ТОВА СЪМ АЗ

За първи път го чух във футбола. На световното 38 французите (домакини) на първа страница на не помня кой техен вестник беше излизат на челната страница с изключително благородното заглавие "НЕКА НАЙ-ДОБРИЯТ ПОБЕДИ". Какви мачове само а! При тези призиви. Колко чисто и истинско звучи, като пълната конкуренция. Обаче същия вестник прави уточнение на 3 страница "при условие, че това е Франция". Вече си е съвсем истинско и по човешки разбираемо :) И вие предпочитате да гледате красиви мачове, но ако няма друг изход предпочитате България да победи макар и в грозен мач и въобще не сте за идеята да гледате красота при която падаме примерно 3:4.

Не ме разбирайте погрешно, че всеки мисли за себе си и действа като мошеник. Правилото е "ако" не си ти печелившия. Понеже винаги има и от двете ситуации се виждат много ярки примери при които си печелившия, при това честно отвсякъде и това създава впечатление, че наистина примера ти е вдъхновяващ. Ето еди кой си истински се бори и със собствени усилия (на принципа на честната конкуренция) успя. На това се и връзват дон кихотовци като Дели и Веси. Защото те наистина виждат честен и истинских пример. Обаче пропускат, че това е печелившия. Той не би бил честен ако не е бил такъв развоя.
Например Диего Марадона беше най-силния и най-честно печелившия през 86. И световен шампион и най-добър играч. Съвсем честно премина половината английски отбор без никакви измами и показа, че е най-добрия. Сега прочетете принципа от началото с червените букви. Той се задейства дори и при Диего! В един момент преди това той не беше печелившия и тогава призивите за най-добрия да спечели не са много умни. Тогава идва ръката. Голяма работа, че не е честно, демократично и т.н. След като не съм аз победителя честно, тогава ще бъда нечестно. Вече като се връщат нещата в руслото на победителя да си, пак заемаш честната позиция (и минаваш английския отбор с финтове честно). Щом вървят нещата в твоята посока няма нужда от нечестни неща. Ти си печелившия. Дори за да не се сетят губещите (защото това пък е тяхната тактика) да бъдат нечестни, за да изплуват те на свой ред отгоре като печеливши, им разправяй колко е правилно честно и демократично да се борят да те надминат като вземат от теб пример как го правиш. Не уточняваш обаче, че ако всички неща са изчерпани си готов и нечестно да действаш. Това не трябва да узнават наивниците. Те трябва да действат само честно и демократично, а ако има и такива като Дели да ги стопират и да им обясняват, че са мързеливи и трябва като на Запад само честно и конкурентно да се борят берекет версим, опасността (да те надминат) е сведена до нула.

И хиляди примери има в тази посока. Немците правели зверствата по време на ВСВ, съюзниците по-честно се бият и не тормозят невинното население на противника.........ама като не се печели войната избиваш цял един град като Дрезден и още по-агресивното пускаш две ядрени бомби в Япония. Те не са "лоши". Наистина ако имат начин да спечелят честно без тези неща така щяха да го направят........ама като не става се прави и нечестно. Прочети и запомни принципа. Така действат всички или малкото които не го правят тънат в заблуда.

Още един пример. Майкъл Фелпс. Жесток. Какво нещо е труда, как честно и недвусмисленно печели. Ама така е, на принципа на конкуренцията се е равило нещо голямо и страхотно. И наистина, при него няма шашми. Да живее демокрацията и най-добрия да печели. Ето и ние ще правим така като Запада и ще се надяваме (наивно), че това е модела и някой път и при нас ще стане (ще стане на кукуво лято). Мдаааааааа, така е при Фелпс. Рицарският призив от първата част на принципа, "нека най-добрия да победи". Обаче на олимпиадата в Австралия един финал за малко го загуби американски плувец (не помня кой) и се намеси съдийската комисия и под американски натиск ни в клин, ни в ръкав наложи повторно провеждане на финала. Американецът победи този път и вече всичко беше наред. Това е втората част на принципа. ".....при условие, че това съм аз (ние)". Да ама в случая не беше ТОЙ (американеца). Затова и брутално и нечестно и заеби ти демокрация ей така просто казваме, че ще има наново финал. Биейки от втория път пак спираме с шашмите, връщаме се към честните неща.

Тоест не забравяйте едно важно нещо. Мошениците не действат нечестно през цялото време. Те изначално са по-силните и по-вероятните победители. Затова и по-често ще печелят истински и наистина лесно можеш да им се връзваш като се дават за пример и да си мислиш, че честно и демократично можеш да ги минеш. Малко уточнение обаче е, че в редките случаи когато не са печеливши действат недемократично и нямат никакво угризение. Така и западните икономики наистина са най-добрите, най-честните, най-конкурентните, но и всичко е на тяхна страна, света играе по свирката им. Редки случаи са, но когато губят предимство следват инвазии в арабски държави, въздушни удари дори и в Европа, резолюции на ООН, "препоръки" на СБ, МВФ и други организации кукловоди. Това поставя под съмнение искреността в другите им действия. Като цяло и в по-голямата част да са демократични и честни. Да, така е, но е видно че когато нещо им се изплъзва действат според интереса си. Така и аз мога. Да съм най-силния в нещо, но дори и да има опасност от загуба съдии и комисии да отсъждат за мен. Естествено, че ще изляза спокоен и със самочувствие, а другия си знае съдбата и като няма смисъл най-вероятно ще си падне съвсем честно, за какво да се напряга и аз ще мога да обяснявам как на принципа на конкуренцията печеля честно........... обаче винаги остава съмнение знаейки, че все пак ако нещата не бяха тръгнали в моята посока хората отстрани щяха да действат с втората част от принципа.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Секс и Икономика

Мнениеот 8 » 30 мар 2013, 15:21

ЕС е демократично общество, Диего Марадона е велик футболист, аз съм честен човечец и пожелавам на всички мъже успех с жените. Това са си истини и не ги отричам.........но ЕС въвежда мита за неевропейските държави, Диего използва ръка като не печели, аз нямам нищо против другите при условие, че спя с най-красивите мадами.

Няма как да е иначе, защото без нечестните редки ситуации няма да ги има и другите, големите и истинските. ЕС без данъците за другите може и да не остане водеща икономическа сила, Диего без ръката можеше да не бъде никога световен шампион и съответно голямото име, което е, аз без да го начуквам на хубавици нямам файда околните да го правят вместо мен. Значи първо си осигуряваме всякак силата на континента, на футболист номер 1, да не си на сухо, а пък после вече няма проблем да даваме акъл на околните всичко да бъде честно като при нас :qipag: В смисъл Дели като не ти връзва с някое гадже не се ядосвай, няма да ебеш там и толкова, не мисли за подмолни номера как да я вкараш в леглото. Честно и на конкурентния принцип тя не те иска, иска явно други. Спазвай принципите на демокрацията и спи спокойно, че не чукаш едва, две, десет години.

Така лъсват и в България имащите. Чуете ли от някой, че все пак сме добри и вървим напред спрямо комунизма, при очевидни факти, че 80-те години България е най-добре в това хипер важното отношение, ПАРИТЕ, то тези обясняващите са от печелившите, големите, крадците, които ги устройва статуквото. Другият вариант да говорят така при обратни факти е да не са с всичкия си. Ясно, че като си от крадците ще развиваш теорията от първата половина на принципа. Че всичко е честно, че останалите са мързеливи и че ти си успял, щото си хем нещо конкурентно, хем и честно си го постигнал. Почти сигурно обаче ти си крадец, но затова при обясненията за друг принцип в червени големи букви.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
emevev
Мнения: 7789
Регистриран на: 23 мар 2006, 22:04
Местоположение: София

Re: Секс и Икономика

Мнениеот emevev » 30 мар 2013, 15:39

Ако опитваш да пишеш по-накратичко, повече неща биха стигнали до читателите... ;) (фермани трудно се четат, а не е като да няма как горните няколко мнения да са в по-редуциран вариант) ;)
ИзображениеИзображение
1837-1873

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Секс и Икономика

Мнениеот 8 » 30 мар 2013, 15:47

Ами нали трябва да се обясни. Един път обстойно, за да няма гарантирано неразбрали и втори път с примери, защото така най-лесно достига до съзнанието на хората.

Иначе без обяснения ето ти един принцип ама дали всеки го разбира не знам. Че го вижда и се сблъсква с него му е ясно, но защо е така предполагам всеки си го обяснява "ми щото е така". Принципът е:

Първата оферта ВИНАГИ се отхвърля

Този принцип е полезен за секса най-вече. И кафе да й предложиш и скъп ресторант в този момент отговора на въпроса за секс е отрицателен. Просто важи принципа. Няма голямо значение офертата ти. Първа е :qipag: Излишни усилия е да преценяваш докъде може да стигнеш (да даваш) и да се чудиш как всички жени са тъпачки и все тръгват отрицателно. Не, не са. Действат обикновено спрямо принципи. Ама мъжете не ги знаят и си мислят, че това са някакви умници и непревземаеми крепости. Най-обикновени хора са, при това в доста ситуации (заради тези принципи) изглеждат глуповато.

Ти като по-умен чети само червеното щом обясненията ти идват в повече. Това е същината.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
Христолов
Мнения: 7678
Регистриран на: 14 сеп 2007, 18:19
Местоположение: Във форума!

Re: Секс и Икономика

Мнениеот Христолов » 30 мар 2013, 16:33

emevev написа:Ако опитваш да пишеш по-накратичко, повече неща биха стигнали до читателите... ;) (фермани трудно се четат, а не е като да няма как горните няколко мнения да са в по-редуциран вариант) ;)

който трябва, ги разбира. който си е дебил , дори пример в два реда с бокса не може да разбере

Потребителски аватар
emevev
Мнения: 7789
Регистриран на: 23 мар 2006, 22:04
Местоположение: София

Re: Секс и Икономика

Мнениеот emevev » 30 мар 2013, 16:59

Не е до разбирането... до прочитането е :D
ИзображениеИзображение
1837-1873

Потребителски аватар
rafaelis
Мнения: 5764
Регистриран на: 06 мар 2008, 19:22

Re: Секс и Икономика

Мнениеот rafaelis » 30 мар 2013, 17:25

Ама личните квалификации вече норма ли са? :roll: Не, че ме учудват от човек, който от тема почти сто страници е вдянал само примера с бокса и бърза да се похвали. :qipag:

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: Секс и Икономика

Мнениеот 8 » 31 мар 2013, 03:22

Приемат се, приемат се. Това, че някакъв си плондер моля ви се се почувствал леко засегнат не касае никого.

Не си чак толкова важна, че да си търсиш внимание и съпричастност за нежната ти обругана душица. Егати нахалния плондер! #-o

човек, който от тема почти сто страници е вдянал само примера с бокса

Колко жалко за теб тогава, която и този най-елементарен пример не успя да вденеш.

Оценката, че си ултимативният глупак си я даваш ти. Ти определяш примера като единствен разбран (а очевидно най-елементарното и лесното първо се разбира) и пак ти в прав текст пишеш, че не си разбрала този пример.
Интересен момент е дали и въобще разбираш, че си се изкарала глупачка, защото ако наистина си такава за каквато се определяш би трябвало да не го разбираш. Едва ли глупака разбира, че е глупак. Поне така мисля. Ама ще те наблюдавам, за да разбера повече по тази материя.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
rafaelis
Мнения: 5764
Регистриран на: 06 мар 2008, 19:22

Re: Секс и Икономика

Мнениеот rafaelis » 31 мар 2013, 13:38

Внимание???? :qipag:
Учудих се на факта, че човек, с когото не съм разменила и дума, излиза не с някакво мнение или готов да спори, а изпълзява с лични квалификации.

Четейки и твоя пост, тук вече е разграден двор, където агресията, въпиющата липса на възпитание и самоконтрол са на мода.
Единственото поради упоритото ти желание да ме репликираш непрекъснато копирам / поставям
8, филмирането, личните квалификации, приписването на конкретни параметри на никове, които не познаваш, както и изключителната злоба, демонстрирана към групи от хора, групи държави, жители на даден град, хора, които със собствен ум и труд могат да постигнат резултати и прочие е нещо, което не съм виждала в такава степен да прави който и да е не само тук, но и на всички други места в нета, в които съм попадала.


8 написа:Едва ли глупака разбира, че е глупак. Поне така мисля.

Съветвам те по този въпрос да минеш към самонаблюдение. :idea:

Delija
Мнения: 52319
Регистриран на: 03 апр 2006, 17:05

Re: Секс и Икономика

Мнениеот Delija » 31 мар 2013, 13:40

8, прекаляваш вече, все пак това е жена. Още повече, че не те е обиждала никъде. Явно наистина комплексите и злобичката ти идват в повечко.


Върни се в “Разни”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта

cron