КУЛИНАРИЯ, РЕЦЕПТИ, ДИЕТИ

Потребителски аватар
Stinkata
Мнения: 14587
Регистриран на: 07 апр 2008, 14:05
Контакти:

Re: КУЛИНАРИЯ, РЕЦЕПТИ, ДИЕТИ

Мнениеот Stinkata » 30 юни 2011, 13:51

Горе, като стана въпрос за змиите - все се сещам за една поредица "Моят град", в която деца разказват за родния си град. Та в "Моят град... Токио" показваха рибен ресторант. Отиваш до огромен аквариум, посочваш - ето тази - служителят я вади и идват с една подвижна масичка на твоята маса. Пляскат рибока на дъската за рязане и докато той шляпа с опашка, го правят на много тънки филии и ти го сервират....
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Мичо
Site Admin
Мнения: 30049
Регистриран на: 20 мар 2005, 15:07

Re: КУЛИНАРИЯ, РЕЦЕПТИ, ДИЕТИ

Мнениеот Мичо » 30 юни 2011, 13:52

:qipag: То затова няма дебел японец изключая сумистите... :qipbl:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Изображение

Потребителски аватар
Al
Мнения: 8452
Регистриран на: 22 окт 2007, 14:54
Местоположение: Луксозенец

Re: КУЛИНАРИЯ, РЕЦЕПТИ, ДИЕТИ

Мнениеот Al » 30 юни 2011, 14:00

rafaelis написа:
Al написа:За мен водка със сьомга моля. :qipbp:



Имах доброто желание да услужа, обаче ... не мога ... Изображение


Откъде ги изнамираш тия емотикони, не е истина. :qipay:
maryan unfaitful написа:А Рафа несъмнено щеше да е олимпийски герой в древността, може би дори щеше да влезе в древногръцките митове като полубог.

Изображение

Потребителски аватар
vill_1
Мнения: 17483
Регистриран на: 03 дек 2007, 13:39

Re: КУЛИНАРИЯ, РЕЦЕПТИ, ДИЕТИ

Мнениеот vill_1 » 06 ное 2011, 13:49

Курбанското месо се готви по традиционни рецепти,но агнешкото най-върви на фурна...поради факта,че рецептата изисква марината с вино,избягваме да го ползваме за байрамската трапеца,но си струва да опиташ някой път,доста добър вкус има ...
1.1кг.агнешко месо.
2.2 супени лъжици зехтин.
3.175 мл. бяло вино.
4.5 с.лъжици винен оцет.
5.4 картофа.
6.2 скилитки чесън.
7.брашно за посипване,черен пипер,сол.
Нарязваме месото на кубчета,посипваме месото с брашно и забъркваме.Затопляме зехтина на котлон,добавяме месото,пържим до лека ,розова кора.Добавяме сол,черен пипер,розмарин и чесъна...разбъркваме,добавяме бялото вино,след около 2-3 минути добавяме и винения оцет,продължаваме да пържим до изпаряване на течността от тавата.Добавяме 150-200 мл. вряла вода,добавяме и нарязаните картофи,и поставяме тавата във предварително нагрята фурна (180 градуса).Печем около 30 минути,и в зависимост от състоянието на месото,добавяме ,при нужда,вряла вода...
Изображение

Потребителски аватар
Христолов
Мнения: 7678
Регистриран на: 14 сеп 2007, 18:19
Местоположение: Във форума!

Re: КУЛИНАРИЯ, РЕЦЕПТИ, ДИЕТИ

Мнениеот Христолов » 06 ное 2011, 13:58

рязания изпадна в еуфория от празника и не издържа да се разкрие :evil:

Потребителски аватар
itsoVIII
Мнения: 17646
Регистриран на: 08 юни 2007, 22:48

Re: КУЛИНАРИЯ, РЕЦЕПТИ, ДИЕТИ

Мнениеот itsoVIII » 12 дек 2011, 21:29

Аз ще споделя проста работа - свинско шишче по селски на жар от казана :lol: :lol: :lol: А после като препечеш и хляба, ебати вкусотията - необходими са ти само всинско, кромид лук и чушки - за шишчетата. За мезе - ако си си взел някаква салата - добре. Става и с лютеница :lol: Може да се консумира с всякакъв вид алкохол :qipay: :qipbp: :qipaz:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Изображение

Потребителски аватар
rafaelis
Мнения: 5764
Регистриран на: 06 мар 2008, 19:22

Re: КУЛИНАРИЯ, РЕЦЕПТИ, ДИЕТИ

Мнениеот rafaelis » 12 ное 2012, 12:53

Да раздвижим темата

Изображение :lol:


Върни се в “Разни”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 98 госта

cron