Мнениеот vill_1 » 06 ное 2011, 13:49
Курбанското месо се готви по традиционни рецепти,но агнешкото най-върви на фурна...поради факта,че рецептата изисква марината с вино,избягваме да го ползваме за байрамската трапеца,но си струва да опиташ някой път,доста добър вкус има ...
1.1кг.агнешко месо.
2.2 супени лъжици зехтин.
3.175 мл. бяло вино.
4.5 с.лъжици винен оцет.
5.4 картофа.
6.2 скилитки чесън.
7.брашно за посипване,черен пипер,сол.
Нарязваме месото на кубчета,посипваме месото с брашно и забъркваме.Затопляме зехтина на котлон,добавяме месото,пържим до лека ,розова кора.Добавяме сол,черен пипер,розмарин и чесъна...разбъркваме,добавяме бялото вино,след около 2-3 минути добавяме и винения оцет,продължаваме да пържим до изпаряване на течността от тавата.Добавяме 150-200 мл. вряла вода,добавяме и нарязаните картофи,и поставяме тавата във предварително нагрята фурна (180 градуса).Печем около 30 минути,и в зависимост от състоянието на месото,добавяме ,при нужда,вряла вода...