Така е, не се прави бирено коремче, а цироза Особено ако попрекаляваш редовно с негоDelija написа:От твърдия алкохол не се прави бирено коремче. Затова наблягай на него.
Delija написа:Виното е пикоч, а бирата я използвам за "затапване" след твърдия алкохол.
Британските учени са извършили мащабно изследване за вредата от алкохола.
Според получените резултати водката с лед уврежда бъбреците.
Ромът с лед е опасен за черния дроб.
Джинът с лед съсипва сърцето.
Уиски с лед разсипва мозъка.
Какво може да се каже в заключение? Естествено – майната му на леда – страшно е вреден!
Нов плод - кръстоска между слива и кайсия създадоха специалисти от Овощарския институт в Пловдив, съобщи БНТ. Хибридът представлява изцяло нов ботанически вид и се приема като сензационен успех за аграрната ни наука.
От новият хибриден сорт сливокайсии в овощарския институт има няколко осем годишни дръвчета, които дават богат плод. Специалистите не отричат, че това е трудно постижение, отнело четвърт век научна и практическа работа.
Резултатът е получен против всички теоретични правила на генетиката. Сливата има 48 хромозоми, кайсията има едва 16, казва директорът на Овощарски институт - Пловдив д-р Аргир Живондов.
Сортът вече е селектиран. Името му е "Стендесто", а плодът се нарича плъмкот, като комбинация от английските названия на двата вида. Овощарите са категорични, че плъмкотът не е генна модификация. За създаването му е използван еволюционен природен механизъм.
Сливокайсията узрява в края на месец юли и е устойчив на болести. Новият хибриден плод плъмкот съчетава характерни белези и на сливата и на кайсията. Той е виолетов на цвят, но е покрит с мъх и комбинира вкусовете от двата плода. "Този смесен вкус убеден съм, че ще привлече консуматори. И не по максимата, че за всеки влак си има пътници просто този влак ще бъде претоварен", казва Живондов.
Към необичайният сорт вече проявяват интерес селекционери от много европейски страни. Новият посадъчен материал за плъмкоти обаче може да се появи на пазара най-рано догодина.
Специалистите не отричат, че това е трудно постижение, отнело четвърт век научна и практическа работа.
......
Сливокайсията узрява в края на месец юли и е устойчив на болести. Новият хибриден плод плъмкот съчетава характерни белези и на сливата и на кайсията. Той е виолетов на цвят, но е покрит с мъх ......
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 108 госта