СОЧИ 2014

blazev1992
Мнения: 8544
Регистриран на: 10 авг 2007, 12:29

Re: СОЧИ 2014

Мнениеот blazev1992 » 23 фев 2014, 21:53

Delija написа:ШвеЦите много ме разочароваха, пълни сополи ....

Е толкоз си могат момчетата. Просто канадците поведяха ли на тая Олимпиада, ставаха непобедими. А и днес игра и Кросби, за разлика от другите мачове, в които спа на терена. Щеше ми се Финландия да бяха другите финалисти, ама не удържаха аванса си оня ден.
А холандците със само един-единствен спорт успяха да вземат 24 медала и да отвеят страни като Германия и Швейцария. :qipbj: :qipbj:

blazev1992
Мнения: 8544
Регистриран на: 10 авг 2007, 12:29

Re: СОЧИ 2014

Мнениеот blazev1992 » 23 фев 2014, 23:57

Сега гледам, че и Татяна Волосожар е печелила едно време медали за Украйна. Общо 7 от 13те медала на руснаците се оказва, че са от чужденци. #-o Да не забравяме и скандалното злато на Аделина Сотникова. #-o Жалка история.

Потребителски аватар
Al
Мнения: 8451
Регистриран на: 22 окт 2007, 14:54
Местоположение: Луксозенец

Re: СОЧИ 2014

Мнениеот Al » 24 фев 2014, 09:07

И аз винаги съм се чудел на натурализации, за да се печелят медали... :qipbl:
maryan unfaitful написа:А Рафа несъмнено щеше да е олимпийски герой в древността, може би дори щеше да влезе в древногръцките митове като полубог.

Изображение

Delija
Мнения: 52320
Регистриран на: 03 апр 2006, 17:05

Re: СОЧИ 2014

Мнениеот Delija » 28 фев 2014, 21:17

Четете, министърката на спорта оценява участието ни на Олимпиадата в Сочи. :qipbj: :qipbj: :qipbj: :qipbj: Тая дърта курва въобще не знае къде се намира, бахти неадекватността. Пълен потрес. #-o

Спортният министър Мариана Георгиева не даде точна оценка на представянето на българските олимпийци на игрите в Сочи, като предпочете да даде пространно и завоалирано обяснение.

На уточняващ въпрос как оценява представянето по шестобалната система тя заяви: "Скромна съм".

Иначе в опит да оцени случилото се на завършилата преди седмица олимпиада, тя наблегна най-вече на сбърканата методика. За да можете да се ориентирате добре в обяснението й, публикуваме нейния отговор с минимална редакторска намеса:

"Аз мисля, че вече имам някакъв портрет във вашите очи. Не мога да бъда обвинявана в едни розови очила или пък в щадящи действия и щадящ изказ. Но обичам конструктивизма с критика, самокритика, плюса и минуса. 88 нации, 26 са медалисти - първо. Второ положение - 18 квоти, казах го и в Сочи - квотите също са успех. Някои от тях са случайност, защото всичко е в съотношение. Но някои не са толкова лесни и достъпни, нали? Не всички. Да вървим по балансирания поглед - и с бялото, и с черното. :qipbj: :qipbj: :qipbj:

На следващо място - Саня Жекова ни накара да не се чувстваме толкова малки, толкова недобре, толкова неудобни. Това е факт. Нейното представяне, участие, постижение беше много категорично, за да можем да се хванем за него и да кажем, че като цяло се чувстваме прилично, поносимо и не сме чак толкова засрамени. Но една Саня Жекова не можем да я припознаем, преди това да я натоварим да ни изнесе на правилното трасе. :qipbj: :qipbj: :qipbj:

Проблемите са диалектически, във взаимовръзка. Искам да не нападам и да не говоря непремерено. :qipbj: :qipbj: Това, което казах в блиц извода - сбъркана методика, това е ключово обяснение. Има какво да се прави за следващата олимпийска подготовка и като го върнем назад в отчета за четирите години, значи нещо не е правено. Имената нямат значение. Фактите са много важни и ако тях подреждаме правилно.

Аз като внимавам, говоря бавно или премълчавам не е в мой интерес, а е от моя отговорност да щадя федерациите, защото както се казва те са консумирали вина, ама не е самостоятелна.

Сбъркана методика - режим на подготовка, начин на подготовка, поведение на треньора, поведение на състезателя, контрол на поведението между треньор и състезател, само че това не е прехвърляне на територията на състезателя и треньора ами, защото трябва да има и база, за да се развиват тези взаимоотношения правомерно като една резултативна подготовка. :qipbj: :qipbj: :qipbj: :qipbj: Няма да скрия, че самоцелно даване на пари не е оправдано.

Аз им казах: "Ще подписваме договори... новото финансиране ще бъде в тази концептуална рамка на политиката на министерството - категоризация и европейски стандарти. Досещате се, нали? Позволете ми по ръба да говоря".


Върни се в “Други спортове”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 6 госта

cron