8 is back

Потребителски аватар
Al
Мнения: 8447
Регистриран на: 22 окт 2007, 14:54
Местоположение: Луксозенец

Re: 8 is back

Мнениеот Al » 28 окт 2017, 13:07

И двата отбора чисто игрово са по-слаби от Лудохуец.
maryan unfaitful написа:А Рафа несъмнено щеше да е олимпийски герой в древността, може би дори щеше да влезе в древногръцките митове като полубог.

Изображение

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: 8 is back

Мнениеот 8 » 28 окт 2017, 19:11

Погрешно е изказването. Лудогорец от една страна и другите двама от друга.
Правилно е ЦСКА и Лудогорец от една страна (като спорещи за титлата) и Левски (който не знам защо го включвате в тази надпревара).

Направете справка в края на шампионата. Ще е нещо от сорта на (примерно) като точки 59, 57, 51. Първите ще наподобяват надпревара, а третия някъде там отзад се движи без никакви шансове.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: 8 is back

Мнениеот 8 » 31 окт 2017, 02:58

В Каталуня стана неизбежното. След всичко арогантно беше неминуемо. Последното кървавите сблъсаци при гласуването миналия месец, но като цяло подтискането през уж цивилизования 20 век при диктатора Франко. Най-крещящото, че такъв език нямало и било някакъв селски диалект. За по-дразнещо забранен да се използва. Няма как някой да не реагира при тази брутална кастилска доминация.

Ако това има(ше) някакъв шанс да оцелее (Ал), то трябваше да е на принципа на Австро-Унгарската империя. Много нации са подтиснати вътре в нея, но две са равностойни. В това число Унгария си действа направо като държава (със собствен парламент). Нищо, че е част от едно цяло. Виена е по-скоро само на книга центъра и няма никакъв контрол в Унгария.
При равностое съюз, какъвто става между Кастилия и Арагон, трябваше да бъде същото. Далеч повече от автономията на Каталуня в смисъл направо като държава да си действа и да не се отчита пред Мадрид. Камо ли пък да отричаш съществуването на равнотойния партньор и да му забраняваш езика.

Сега какво следва. Ако успее пробива, а той рано или късно ще успее. Ако не сега, то в бъдеще. Това няма да спре и не виждам шанс каталунците да кажат "малко се превъзбудихме и не искаме самостоятелност". За мен няма връщане назад. Не е ясно само кога ще стане. Сега, скоро, по-надалеч напред във времето. Та след това най-сигурното и просто като автоматично действие ще последва същото от баските. На принципа на Югославия. Отцепва се Словения и следва верижна реакция от останалите републики. За Испания не може да гарантираме за галисийците дали ще има желание, но при баските е неминуемо. Гарантирано ще поискат в един момент да се отцепят и след като това е станало с Каталуня не виждам кой може да спре този процес. Смачкването му ще доведе до повторни баски стремежи, които никога няма да спрат и най-вероятно ще са придружени от кървави разправи.
По-несигурното е друго. Докъде ще отидат тези развития. Първо, нагоре и каталунци и баски са малко навътре във френска територия. При каталунците в пограничната Андора (между Испания и Франция) дори каталунския език е официален, но и над нея във Франция продължава каталунското. При баските е още по-сложно. Те са разделени почти наполовина от двете страни на границата. Колкото в Испания, толкова и във Франция (бившия френски национал Лизаразу е точно от тази област, но от френската страна-той е баск).
Изображение

Интесното е, че точно както Арагон спрямо Испания (той е половината при обединението с Кастилия, тоест равностое е логически с Мадрид) и баските имат логични претенции. Бившето кралство Навара е разцепено на две. Долната част днес е автономната област Навара в Испания, а горната просто изчезва във френската територия. Става при смяната на рода Валоа с Бурбоните. На власт идва Анри 4 (дядо на краля слънце Луи 14), крал на Навара, който отива в Париж и кралството му губи самостоятелност и се слива с Франция. Същите биха били нашите претенции ако Съединението не се беше получило. Днес примерно териториите под Стара планина биха били турски, но ние щяхме да си искаме Източна Румелия като българска. Обаче в баския случай няма как да откъснат френски територии. Ще трябва да се примирят с половината изгубено. ВЪПРЕКИ ЧЕ РЕАЛНО ТОВА СА БАСКИ. Просто Франция няма да прави референдуми и да губи територии. И каталунците не ги виждам как ще си вземат каталунското от френските територии.

Втория спорен момент е, по-специално за Каталуня и изключвайки северната посока към Франция, какво става на юг. Каталуня днес е една от много испански области, но това е твърде малко спрямо онова с което Арагон се включва в Испания преди повече от 500 години. Де факто почти половината. Значи обединяваме се и ето ви половината държава. Пак се отцепваме, но си връщаме 1/10 или нещо подобно от държавата. Дали до там ще се ограничат каталунците? Дори и само езиково да гледаме, където по-малко от половината територия е останала, южната на Барселона провинция с център Валенсия пак са каталунци. Само, че там не е толкова бойна обстановката и в разрив с Мадрид. Може и да не поискат никаква самостоятелност, но тогава пък Каталуня не се връща в това което е била.

Това е чисто логическата равносметка, че Баския ще последва Каталуня, неизбежно е. Хронологически не е това задължителното подреждане. Чисто времево, най-скоро може да последва опит от Шотландия срещу Великобритания. Баския е сигурното следствие, но Шотландия може да е следващия пример. Успех на каталунците води до логичния въпрос кой е следващия, а той се знае отсега. Какво правим с Шотландия?

На ЕС хич не му се искат нови държави на континента и приема им в ЕС.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: 8 is back

Мнениеот 8 » 31 окт 2017, 09:46

В Италия много интересно. Пет отбора от 27 до 31 точки (ако приемем, че Рома си вземе отложения мач). Наполи, Интер, Юве, Лацио, Рома. Доста претенденти.

Серия Б също е интересна. След не малко кръгове (12) всички са накупчени като чепка грозде без ясно откъснали се или изостанали. Първия Палермо е с 21 точки при 5 6 1 (победи, равни, загуби). Доста пропуснати точки. До 14-ия, който е с 16 точки, са само в рамките на 5 точки. Последния е с 10 точки и нищо не му пречи да стопи 11 точки до лидера.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: 8 is back

Мнениеот 8 » 02 ное 2017, 08:03

След вчерашните развои е ясно. Реал пак ще вземе ШЛ.
Малко вероятните алтернативи са Байерн да се възроди при Хайнкес или Моу да измисли нещо с Юнайтед, но едва ли, тъй като първия влезе в движение и по-скоро не да прави нещо, а да закрепи положението до намиране на нов наставник през лятото, а втория не е точно в отбор тръгнал нагоре. Силно се надявам ПСЖ или Сити да не са, защото все пак футбола е красива игра. Барса е далеч от триумф. Юве тръгва надолу.

Та по същество. Реал се насочи към нова купа.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
VILIO
Мнения: 10931
Регистриран на: 18 апр 2007, 17:25
Местоположение: Сексагинта Приста
Контакти:

Re: 8 is back

Мнениеот VILIO » 04 ное 2017, 15:29

500 години катунците нямаха проблеми,че са в една държава с кастилци и чак в последните години им стана проблем.
Изображение

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: 8 is back

Мнениеот 8 » 05 ное 2017, 09:22

В последните години се чу, защото доста напред са спрямо други испански провинции и са "чуваеми", а и режима е по-друг.
Явно обаче ти не си чул какво е било при Франко, само дето те не са били чуваеми при диктатор. Иначе са били крайно тъпкани. Да забранят използването на езика е меко казано арогантно. Със същия успех някой може да забрани използването на испанския (кастилския) в Мадрид. Теб като те слуша човек това не е нищо. Що не пробваш в Берлин да забраниш официално немския?

В крайна сметка това са два равностойни партньора при сливането, а сега въобще не са такива. И не става дума само за езика и че властта е в Мадрид. Териториално нещата се гледат от една страна като Испания, а от друга някаква си автономна област. Я виж Югославия как се разпадна. Сърбия е просто една област от много други и съответно е 1/5, 1/6 или нещо подобно като територия от Югославия. Защото и това е била при вкюлчването, а не да вземе 90% от бивша Югославия и в съответните републики да се говори само сръбски.

И по ирония на съдбата тогава пак Каталуня е била по-силна икономическа област. При обединението предстои откриването на Америка, а в същото време Арагон контролира Средиземноморието. Доста по-силни икономически позиции от Кастилия.

Да не говорим, че дори и тази равностойност не е справедлива, защото в предните векове малка Кастилия заграбва де що има около нея. На първо място Леон.....на когото дори няколко века по-рано е автономна област.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: 8 is back

Мнениеот 8 » 21 ное 2017, 23:30

:qipbj: :qipbj: :qipbj: :qipbj:

Любо Пенев:

Той на практика е уволнен от клуба, но все още не е подписал споразумението си за раздяла с "прилепите",
:arrow:
Пенев обаче все още не е освободил позицията, поне официално. Фоторепортери на изданието дори го снимаха на клубната база с официален екип на Валенсия, при това с предоставената му от клуба служебна кола. 
:qipag:

Те не те искат ти обаче се движиш с екип на отбора на клубната база и с тяхна кола :qipay:

И те вече си имат офицално нов треньор, който сигурно се е зачудил какво прави там и дали не пречи:
Мигел Грау, който от днес вече официално е на поста до края на сезона. 


Това е все едно да съм нежелан от фирмата Х, а аз да се разхождам в офисите на Х, със служебни дрехи с логото на Х и идвам до офисите с кола на Х, въпреки че през цялото време Х не ме иска, не ме брои към тях и не съм ги питал така като нямам взаимоотношения с тях дали мога да ползвам колата им. Там се разпореждам като мениджър на Х, въпреки че има друг назначен за такъв. Уникално. При Любо винаги е весело.

Утре отивам в някои офис на М-тел и ще се обявя за директор нищо че те не знаят, както и не ме интересува дали са съгласни :qipbp:
Естествено ще отида с дрехи с логото "М-тел" и по-важното с тяхна кола, въпреки че не знам дали са съгласни :qipam:

Изображение
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: 8 is back

Мнениеот 8 » 21 ное 2017, 23:42

Мичка, предлагам ти утре да облечем бели екипи с БиУин и да отидем на Сантяго Бернабеу. Ще се провъзгласим за изпълнителен директор и главен мениджър на клуба. Не бери грижа за транспорта. Аз ще взема някоя кола собственост на Реал Мадрид. Ако други двама кажат, че те са истинските директор и мениджър не им вярвай, ние сме!
От цялата работа не съм питал Реал дали са съгласни на това ама кой ги пита. Решили сме и толкова! 8)
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: 8 is back

Мнениеот 8 » 23 дек 2017, 06:30

Весели коледни и новогодишни празници на всички :xmas20:

Повече приятелски настроени съдии през Новата година за бетониране на третото място :xmas26:

И един нов шампион (на наскоро формиран отбор-вие ще кажете от Ловеч или Етрополе е, че вече се обърках) :xmas22:
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: 8 is back

Мнениеот 8 » 17 яну 2018, 03:27

https://www.vbox7.com/play:1a8d3a4cc7

Още на първия официален мач в Англия с ВАР се видя глупостта му. То не се кара така праволинейно ама ти искам та искам. Ей ти го. Спираме мача, отиваме да си поръчаме вурстче с картофки, хапваме, а там съдиите по някое време ще ни кажат дали имало или нямало гол и като кажат ще изригнем въодушевени от решението. Футболистите на терена пък при цялото очакванте изведнъж ще започнат да тичат и ръкомахат сякаш току що е станал гола.

Осмака ти каза как се прави ама не го слушаш. И по света го направиха праволинейно като теб. Делиеви истории (праволинейни, буквални, ама безмислени).
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: 8 is back

Мнениеот 8 » 17 яну 2018, 03:36

Син началник Михайлов с червени помощници Лечков и Костадинов.
Червен Любо Пенев със заместник синия Ники Илиен.

Когато става дума за пари явно принципии морал никой не гледа. В името на авантатат се правят най-невероятни неща.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
8
Мнения: 23202
Регистриран на: 01 сеп 2005, 19:37

Re: 8 is back

Мнениеот 8 » 28 фев 2018, 22:24

Голяма новина! УЕФА допусна ЦСКА в Европа!


Става дума за ЦСКА София (не за Литекс и Етрополе). От тук нататък или си издайте лиценз от лудницата или започнете правилно да наричате червения отбор........или се оплачете на Папата, че УЕФА неправилно изписва амнистирания отбор.

Що се отнася до "Софията", емблемите и историята и това ще се оправи до няколко години с няколко юридически фатки. Ясно е за какво се правят тези приоми. Да се избегне плащшането на огромните дългове.
Ако си цесекар бъди докрай!

Потребителски аватар
VILIO
Мнения: 10931
Регистриран на: 18 апр 2007, 17:25
Местоположение: Сексагинта Приста
Контакти:

Re: 8 is back

Мнениеот VILIO » 01 мар 2018, 18:40

Не можеш да купиш история по юридически начин. Това е все едно Македония да купува историята на България и Елада.
Изображение

Потребителски аватар
Al
Мнения: 8447
Регистриран на: 22 окт 2007, 14:54
Местоположение: Луксозенец

Re: 8 is back

Мнениеот Al » 01 мар 2018, 22:40

УЕФА даде четири титли на ЦСКА-София. Това става ясно от публикация в официалния сайт на европейската футболна централа. В нея са дадени броя на участията на всички отбори в КЕШ/ШЛ от 1955 г. до 2018 г. Там не фигурира името на Литекс, който е четирикратен шампион и участник в предварителните кръгове на ШЛ, а е заменено с това на ЦСКА-София.
maryan unfaitful написа:А Рафа несъмнено щеше да е олимпийски герой в древността, може би дори щеше да влезе в древногръцките митове като полубог.

Изображение


Върни се в “Футбол - България”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 14 госта

cron